CityVisionMagazine

O alegere savuroasa si sanatoasa!

Dupa o perioada bogata in “escapade culinare extravagante” a sosit inevitabil si momentul bilantului. La fiecare inceput de sezon cald ne propunem sa incepem o cura de slabire pentru a ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus, acumulate in timpul iernii. Fiecare incearca “retete de diete” la fel de extravagante uitand ca de fapt ca scopul este sa ai un corp sanatos si o minte sanatoasa!

Dieta Mediteraneana reprezinta un regim de viata sanatos cu multiple beneficii. Uleiul de masline reprezinta un element central al acestei diete. Dieta Mediteraneana este caracterizată de consumul ridicat de fructe, legume, cereale integrale, cartofi, leguminoase, nuci şi seminţe. Deşi în această dietă se vorbeşte şi despre consumul de peşte, principala sursă de grasime este uleiul de măsline, iar consumul de carne roşie şi dulciuri este limitat. Multe dintre beneficiile uleiului de măsline au fost observate in Dieta Mediteraneana, astfel, uleiul de masline extra virgin normalizeaza digestia, stimuleaza metabolismul lipidic si astfel produce scaderea in greutate. De asemenea, uleiul de masline in combinatie cu lamaie, ghimbir si usturoi ajuta la eliminarea produselor reziduale din ficat, la stimularea functiei acestuia si a bilei. Acizii grasi nesaturati din uleiul de masline potolesc foamea si mentin greutatea normala a corpului, au rol benefic asupra vaselor de sange, maresc elasticitatea peretilor acestora si previn bolile cardiovasculare, au efect benefic asupra tractului biliar si mucoasei gastrice.

Monini ne ofera gama completa de ulei de masline extra virgin pentru a ne ajuta sa trecem cu bine aceasta perioada:

Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventa. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari in care intr-adevar completeaza orice fel de mancare. Este indicat pentru toate utilizarile in bucatarie : sosuri, fripturi, garnituri.

Monini Delicato cu aroma sa fina si suava, este alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul pronuntat al uleiului de masline extra virgin. In bucatarie este un ideal si versatil dress­ing, fiind utilizat la legume fierte si crude, sosuri, supe, fripturi si salate.

Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datoreaza continutului bogat de polifenoli si anti­oxidanti carora medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor. Este recomandat a fi uti­lizat in stare proaspata pe „bruschetta“, salate, legume fierte.