CityVisionMagazine

Ambasada Romaniei in Republica Turcia sarbatoreste ia romaneasca

Cu ocazia celebrării Zilei Universale a Iei Românești, la 13 iunie 2019, la ora 18.00, în contextul special al exercitării, de către România, pentru prima dată, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Republica Turcia va sărbători ia românească printr-o prezentare de modă inedită denumită ”SimfonIA Florilor”.

În cadrul paradei de modă, brandul românesc ”Flori de Ie” va prezenta 30 de costume tradiționale românești de patrimoniu, precum și o colecție de design vestimentar modern inspirată din cultura și tradițiile românești dedicată special acestui eveniment aniversar al iei românești la Ankara. Această colecție este realizată cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu și al doamnei Andreea Ghencea.

image

Evenimentul va avea loc într-un spațiu special amenajat pus la dispoziție de către Atakule, primul centru comercial din Turcia și simbolul orașului Ankara. Cu acest prilej, turnul Atakule va fi luminat în culorile drapelului României și va prezenta pe ecranele sale mesajul ”Sărbătorim ia românească” în limbile turcă și engleză.

Formația de jazz ”World Mix Band”, condusă de către profesorul trompetist român Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara, va concerta în cadrul evenimentului, care va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul va fi deschis de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă, și fondatorul ”Flori de Ie”, Dr. Ec. Cristina Chiriac, fiind invitați să participe aproximativ 300 de persoane, reprezentanți ai mediului politic, diplomatic, academic și de afaceri, precum și ai comunității de români din zona metropolitană Ankara.

Acțiunea este organizată cu sprijinul Școlii Profesionale de Design Beypazari din cadrul Universității Ankara și al Turkish Airlines.

image