CityVisionMagazine

Trei romani, in topul celor mai vanduti autori la LibFest

Peste 240.000 de romani au trecut pragul virtual al LibFest – targ de carte si experiente culturale, organizat de Libris.ro in perioada 25-28 martie. Acestia au achizitionat peste 60.000 de volume, cu o medie de 5,5 carti pe comanda. Valoarea medie a achizitiilor a fost 150 de lei, in crestere cu 30% fata de o zi obisnuita. Din topul celor mai vanduti 5 autori fac parte trei scriitori romani: Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petronela Rotar si Dumitru Constantin Dulcan.

Lansarile autorilor romani Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Ana Blandiana, Ioana Chichet-Macoveiciuc, Mircea Cartarescu, respectiv Timothy Caulifield, Irvin Yalom si Eric Emmanuel Schmitt din segmentul celor internationali – au fost printre cele mai urmarite dialoguri culturale gazduite de LibFest. In total, cele 130 de lansari si evenimente culturale au strans peste 1 milion de vizualizari in cele 100 de ore de targ de carte.

Ne-am bucurat sa vedem un interes atat de mare pentru maratonul de lansari si dialoguri din cadrul LibFest. Este un semn ca romanilor le e dor de targurile de carte, unde experienta culturala era definita tocmai de aceasta interactiune cu autorii. De asemenea, titlurile noi pregatite si numarul mare de carti cu autograf dedicate achizitiilor din cadrul acestui eveniment au adus pe site un numar mare de vizitatori, a declarat Laura Teposu, CEO Libris.ro.

Cea mai aglomerata zi din cadrul targului a fost duminica. Media comenzii a fost de 150 de lei, mai mare cu 30% fata de o zi obisnuita, asemanatoare cu Black Friday sau perioadei de promotii de Craciun. Cele mai multe comenzi au fost facute din Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara, iar un client a avut in cos, in medie, 5.5 carti/comanda.

Cei mai multi clienti au cumparat volume de beletristica (28%), topul categoriilor fiind completat de cartile pentru copii (15%) si dezvoltare personala (15%).

Experientele culturale, impact in vanzari

Cartile care au avut lansari sau pe marginea carora s-a discutat in cadrul evenimentelor LibFest s-au plasat in topul celor mai cautate si comandate. Este cazul mai multor titluri, printre care volumele “Chestiune de viata dupa moarte” de Irvin D. Yalom si Marilyn Yalom, „Jurnalul unei iubiri pierdute” de Eric Emmanuel Schmitt, a carui lansare s-a facut cu prezenta autorului, sau a cartii „Relax, Dammit!” de Timothy Caulfield, despre care au discutat Timothy Caulfield si Petronela Rotar si care a fost urmarita de aproape 40.000 persoane.

Cartile cu autograf au fost de asemenea apreciate, stocurile semnate fiind lichidate in primele zile ale targului.

Aceasta prima editie a LibFest, targul online de carte si experiente culturale pe care l-am organizat alaturi de echipa Libris.ro, ne-a demonstrat, daca mai aveam nevoie de dovezi, ca experientele si dialogul cultural sunt esentiale pentru atragerea publicului catre lectura. Exista o legatura directa intre implicarea autorului sau a oamenilor de cultura in dialog pe marginea cartii si entuziasmul cu care aceasta este primita de piata. O astfel de manifestare culturala online are avantajul ca poate aduce aproape de public autori internationali valorosi, iar in acelasi timp cititorii pot urmari inregistrarile oricand si de cate ori doresc, acestea ramanand pe canalele pe care au fost transmise, a maispus Laura Teposu.

Top 5 cei mai vanduti autori in cadrul LibFest 2021

Irvin D. Yalom

Dumitru Constantin Dulcan

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Petronela Rotar

Stephanie Stahl

Top 5 cele mai vandute carti in cadrul LibFest 2021

Chestiune de viata dupa moarte – Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom

Vindecarea copilului interior – Stefanie Stahl

Inteligenta materiei – Dumitru Constantin Dulcan

Cultura generala in 365 de zile – Pedro Gomez Carrizo

Copilul tau. Parintii tai.Tu – Ioana Chicet-Macoveiciuc

Top judete de unde s-au plasat comenzi in cadrul LibFest

Bucuresti

Cluj

Brasov

Timis

Iasi