CityVisionMagazine

Studenții Plantează pentru a 3-a ediție, în data de 25 şi 26 noiembrie, la Ocolul Silvic Bolintin

Studenții Plantează – Ediția a III-a: programul prin care peste 300 de studenți își lasă amprenta asupra mediului în mod pozitiv, în noiembrie, în cadrul Ocolului Silvic Bolintin.

În a doua jumătate a lunii noiembrie, la Ocolul Silvic Bolintin, studenți din 22 de ONG-uri plantează până la 3000 de puieți de stejar, devenind parte din mișcarea studențească de reîmpădurire a teritoriului României şi de răspândire a mesajului de protejare a naturii. Această ediţie se extinde și în Cluj-Napoca, unde 50 de studenți se alătură mișcării „Studenții Plantează” prin evenimentul organizat de Plantăm Fapte Bune în România, parteneri de nădejde ai programului.

Proiectul se află la a 3-a ediție, continuând sub forma unei campanii studențești realizate în beneficiul naturii, menite să încurajeze tinerii să inițieze și să se implice în activități de împădurire și ecologizare. Un număr din ce în ce mai mare de studenți fac parte din „Studenții Plantează”, ceea ce demonstrează interesul și grija tinerilor față de mediu. Programul a început în noiembrie 2021, cu 16 asociații partenere și 110 voluntari, iar mesajul campaniei atingea 80.000 de oameni. În martie 2022, programul s-a derulat cu implicarea a 21 de asociații și 180 de voluntari, având un impact în comunicare către 110.000 oameni. Anul acesta, 22 de ONG-uri studențești și parteneri vor aduce 300 de voluntari, care vor contribui la reîmpădurirea facilitată de Ocolul Silvic Bolintin.

„Studenții Plantează” a fost creat de către în cadrul Societatea Studenților Voluntari sub umbrela Uniunii Studenților din România. Campania răspunde nevoii clare de remediere a schimbărilor climatice, apelând la tineri din întreaga țară. Până la 32% dintre aceștia consideră degradarea mediului și schimbările climatice ca fiind printre cele mai grave probleme cu care se confruntă lumea, în contextul în care la nivel european aproape jumătate (46%) dintre tineri sunt de aceeași părere. În plus, programul încurajează studenții implicați să-și formeze perspective de viitor sustenabile și care aduc un beneficiu mediului, 83% dintre tinerii români considerând că schimbările climatice vor avea un impact semnificativ asupra viitorului lor.

           Astfel, în noiembrie 2022 studenții vor demonstra că pot deveni actori în schimbarea viitorului lor, aducând un plus naturii prin acțiuni de împădurire și ecologizare. Ediția a 3-a a „Studenții Plantează” este organizată în cadrul UNIFEST, cel mai mare festival studențesc, ce se desfășoară anual la nivel național. Acesta cuprinde activități cultural-artistice, sportive, educaționale și de socializare în perioada 4 – 14 noiembrie. Studenții din București, Iași, Suceava, Cluj, Craiova, Oradea, Arad și Timișoara vor participa la traininguri, la spectacole de teatru, campionate sportive și evenimente de divertisment.

Detalii despre eveniment și program se regăsesc pe paginile de facebook specifice proiectului:

https://fb.me/e/3Ha9jh7rs
https://www.facebook.com/studentii.planteaza