CityVisionMagazine

Sentimente.ro: 48% dintre romanii singuri ar vrea sa sarbatoreasca Ziua Indragostitilor

Pentru peste 80% dintre romanii singuri 14 februarie reprezinta o zi speciala. 48% ar dori sa o sarbatoreasca, insa sunt singuri, in timp ce restul o marcheaza oricum, arata un sondaj recent Sentimente.ro*. Mai mult decat atat, un procent similar ia in considerare sa iasa la o prima intalnire chiar de Ziua Indragostitilor, marcand astfel intr-un mod romantic un posibil inceput de relatie.

36.000 de persoane singure intra zilnic pe site-ul Sentimente.ro, in luna februarie, varfurile valorilor de trafic inregistrandu-se in zilele de 14 februarie – Valentine’s Day/Ziua Indragostitilor – si pe 24 februarie – Dragobete – versiunea romaneasca a acestei zile, cand sunt in medie 39.000 de membrii online.

Inceputul anului este o perioada a cautarilor pentru cei mai multi romani singuri, acestia incercand sa-si gaseasca un partener pe site-urile de dating. Este unul dintre motivele pentru care in aceasta perioada se inregistreaza atat valori crescute de trafic, cat si o dinamica diferia in interactiunile dintre membri. Chiar singuri, cei mai multi si-ar dori sa sarbatoreasca Valentine’s Day si aproape jumatate dintre acestia chiar o fac, uneori cu o prima intalnire cu cineva intalnit online, a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator al site-ului.

Cont pe 1-3 site-uri de dating

In cautarea unui partener, unii nu ezita sa intre pe mai mult de un site de dating. Astfel, in timp ce 48% sustin ca au ales doar Sentimente.ro pentru a-si gasi un partener, 20% au declarat ca au conturi pe doua site-uri de dating, in timp ce 8% se afla pe trei site-uri de dating. 22% pe de alta parte spun ca sunt in cautarea dragostei nu doar online, ci si offline.

De la implementarea algoritmului de inteligenta artificala WallY am putut observa ca utilizatorii Sentimente.ro isi gasesc mult mai repede un partener pentru a iesi in offline, schimba mult mai multe mesaje, interactioneaza cu mai multe persoane aflate in sfera lor de interes. Procentul de compatibilitate calculat automat de catre acest algoritm ii incurajeaza sa faca primul pas de multe ori, aceasta fiind si o conditie esentiala pentru a avea succes, a mai declarat Flori Dragomir.

Primul lucru pe care o persoana trebuie sa il faca pentru a avea succes pe un site de dating este completarea detaliata a profilului, mai arata statisticile Sentimente.ro. 53% dintre utilizatori au precizat ca acesta reprezinta de multe ori motivul inceperii unei discutii si face comunicarea mai usoara si mai profunda chiar de la primele mesaje. Un alt lucru important este fotografia de profil – 28% dintre utilizatori au declarat ca sunt atenti la acest aspect, chiar daca nu reprezinta o conditie necesara pentru a porni o discutie. Totusi, statisticile Sentimente.ro arata ca persoanele care au postat cel putin o fotografie au parte de mai multe interactiuni, in timp ce persoanele care posteaza fotografii dinamice, care le ilustreaza pasiunile au parte de mai multe mesaje primite.

Pentru prima intalnire, 52% prefera sa iasa la o cafea, in timp ce 40% aleg o plimbare daca vremea o permite. Motivul pentru care aleg astfel de intalniri in detrimentul iesirii la un film sau in club este ca isi doresc sa afle cat mai multe lucruri despre partener si sa decida astfel daca vor sa mearga mai departe. Datele Sentimente.ro arata ca, daca exista chimie, a doua intalnire vine chiar a doua zi. Mai mult, un procent semnificativ de relatii de succes ajung la casatorie in primul an de la intalnire.

1.000 de povesti de dragoste de succes anual

Peste 1.000 de cupluri declara anual ca si-au gasit un partener pe Sentimente.ro, multe relatii formandu-se chiar in ciuda distantei intre parteneri. Cele mai multe persoane active se afla in Bucuresti, unde se afla aproximativ 60.000 de membri pe site-ul de dating. Varsta medie a femeilor este de 29 de ani, in scadere cu aproximativ 30% fata de anii precedenti. In proportie de 48%, acesti utilizatori au studii superioare, sunt interesati de casatorie (54%), iar zodia dominanta este Leu. In topul oraselor cu membri activi pe Sentimente.ro se afla pe locul doi Cluj-Napoca, cu 9,6 mii utilizatori, urmat de Iasi, cu 8,9 mii.

*Sondajul Sentimente.ro, facut in perioada ianuarie-februarie 2019, a reunit datele oferite de 2.290 de utilizatori, din mediul urban, 60% femei, 40% barbati. Cei mai multi repondenti declara ca sunt interesati de casatorie (48%) sau de gasirea unui partener pentru o relatie serioasa (28%).