CityVisionMagazine

Regina Aerului si a Intunericului

De ce citești? Ai putea să îți petreci weekendurile altfel, să profiți de aceste zile perfecte de vară. Ei bine, te asigur că poți să te bucuri de o plimbare prin parc și de o carte bună în aceeași zi. Mi-am propus ca în acest an să citesc o carte pe săptămană sau măcar de două ori pe lună în funcție de program și am reușit. Am citit în șase luni cât pentru un an. Anul trecut am lecturat 25 de cărți! În prima parte a anului 2019… 26 de cărți! Yay! Vezi? Ai timp! Poți să îți faci timp! 😊 Dacă îți propui acest obiectiv, ai timp! Campania #RespectYourself a sosit la momentul potrivit și până în prezent, oamenii minunați de la Libris.ro mi-au pus la dispoziție câte două cărți pe lună pentru a mă ajuta să îmi îndeplinesc țelul. De asemenea, echipa Libris.ro crede în puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, chiar minți. Este o activitate inteligentă de petrecere a timpului, în favoarea ta și nu a celor din jur. Cititul reprezintă un spațiu dincolo de granițele deja impuse ale societății. Așa că nu avem nicio scuză să afirmăm că nu avem timp pentru activități relaxante. Oricând ne putem acorda câteva clipe, minute, ceasuri pentru o carte bună. Acesta este și sloganul campaniei #RespectYourself, nu? Ce am mai citit în ultima perioadă?!

Am lecturat ultimul volum al seriei „Uneltiri intunecate” de Cassandra Clare și cu toate că pare voluminos, nu este așa. Se citește repede, fiind un roman antrenant și nu plictisește.  

Regina Aerului și a Întunericului. Uneltiri întunecate. Vol. 3 – Cassandra Clare
An apariţie:
 2019
Autor: Cassandra Clare
Editura: Leda Edge
Titlu Original: Queen of Air and Darkness
Traducător: Roxana Olteanu

Sumar: Și dacă osânda veșnică este prețul adevăratei iubiri?

Conclavul se află în pragul războiului civil. O parte din familia Blackthorn fuge la Los Angeles, încercând să descopere sursa bolii care distruge rasa magicienilor. Între timp, Julian și Emma fac eforturi disperate să ignore dragostea lor interzisă și să îndeplinească o misiune periculoasă pe Tărâmul Elfilor, pentru a lua Cartea Neagră a Morții. Ceea ce ei descoperă la Curțile elfilor este un secret care poate să destrame întreaga Lume a Umbrelor și să deschidă un drum întunecat spre un viitor pe care nu și l-ar fi putut imagina vreodată. Prinși într-o cursă contracronometru, Emma și Julian trebuie să salveze lumea vânătorilor de umbre înainte ca puterea letală a blestemului parabatailor să îi distrugă pe ei și pe toți cei pe care îi iubesc.

Părerea mea: (SPOILER ALERT)

Ultima carte a seriei nu dezamăgește: ai parte de multă acțiune, relațiile dintre personaje înfloresc și mai mult și desigur că există multe întâmplări pe care nu ai cum să le prevezi. Cassandra Clare uimește cu noi viziuni ale lumii Vânătorilor de Umbre pe care o explorează într-o manieră nouă. Finalul celui de-al doilea volum cade precum un trăznet asupra eroilor principali: moartea lui Livvy și a lui Robert Lightwood, tatăl lui Alec și a Isabellei din seria „Instrumente mortale”. Lumea Vânătorilor de Umbre este în haos. Scriitoarea a conturat impecabil modul în care fiecare personaj trece prin durerea pierderii celor doi. Fiecare are felul lui de a supraviețui morții acestora, ceea ce face universul explorat în carte mult mai real. Conclavul se află în pragul războiului civil. Profitând de șocul și durerea vanătorilor de umbre, membrii Cohortei pun mâna pe conducere. Pentru a scăpa de sentimentele pentru Emma, Julian recurge la o vrajă făcută de Magnus Bane. Noul Inchizitor profită de puterea actuală, dar și de secretul lui Julian și Emma. Acesta îi trimite într-o misiune sinucigasă pe Tăramul Elfilor, pentru a aduce Cartea Neagră a Morții. Cei doi acceptă misiunea, dar reușesc să descopere că acesta îi vrea morți. Între timp, Ty nu se poate impăca cu gândul că Livvy, sora lui geamănă, a murit și plănuiește să o aducă din morți cu ajutorul Cărții Negre a Morții.

Atât Emma și Julian, cât și Clary și Jace ajung să fie prizonieri pe Tărâmul Elfilor, iar Kieran este nevoit să își salveze prietenii. De aici, aceștia ajung în Thule, o lume diferită, un univers paralel unde războiul din seria „Intrumente Mortale” a avut un alt final. Clary este moartă, Julian și Emma nu sunt parabatai și Livvy este în viață! Emma și Julian reușesc să o ucidă pe Annabel și pe Sebastian din universul Thule și se întorc prin portal în lumea lor. Aici, revin cu informații noi despre boală care îi afectează pe vrăjitori…

Ce se întâmplă în continuare… Cum se termină această poveste… Ce au pățit Jace și Clary… Dar Magnus Bane… Care va fi soarta celor doi îndrăgostiți parabatai… Ei bine, toate aceste răspunsuri trebuie să le descoperi citind. Să nu îți fie teamă că este un volum mult prea stufos. Vei vedea că se citește repede, iar acțiunea nu te va îndemna să lași cartea din mână!  

#RespectYourself – Oferă-ți timp pentru lectură – este o campanie manifest a Libris.ro prin care sprijină acordarea unui timp mai mare lecturii și conștientizarea faptului că aceasta este o formă a respectului față de propria persoană. Și cui nu îi place să trăiască povestea și emoția fiecărui personaj? Să descopere? Să călătorească prin cărți în lumi și epoci diferite? Mai mult decât atât, ne punem întrebări, încercăm să găsim soluții, dar, mai ales, încercăm să ne găsim pe noi înșine. Poţi afla mai multe despre campanie accesând link-ul următor: https://www.libris.ro/respectyourself

#RespectYourself, oferă-ți timp pentru lectură!

Mulțumesc, Libris.ro pentru această oportunitate!