CityVisionMagazine

Protectie pentru imunitatea ta

Despre importanța sistemului imunitar se vorbește îndeosebi în sezonul rece, când virozele și gripa își găsesc cu ușurință „victime”. În realitate, grija pentru un sistem imunitar puternic ar trebui să ne însoțească tot timpul, iar menținerea sănătății organismului să ocupe un loc esențial în viața noastră. Cu atât mai mult în aceste vremuri dificile pe care le trăim de aproape un an de zile.

Acest mecanism de apărare extrem de complex care este sistemul imunitar are ca și misiune lupta cu agenții patogeni (bacteriile, virusurile, fungii și paraziții) care invadează organismul și provoacă îmbolnăviri. Mai mult de-atât, „memoria” lui îi va reține pe toți cei pe care i-a învins și eliminat, așa încât îi va recunoaște imediat atunci când vor încerca din nou să atace. Pe lângă acest lucru, același sistem imunitar îndeplinește încă o sarcină importantă: aceea de a lupta împotriva celulelor proprii din corp care, din cauza unei afecțiuni, au suferit modificări, așa cum este, de exemplu, în cazul celulelor canceroase.

Deși pare că este un soldat invincibil, sistemul imunitar poate avea, uneori, momente de slăbiciune. Motiv pentru care grija față de el ar trebui să se manifeste prin asigurarea suportului de care are nevoie pentru a putea lupta eficient în continuare. O alimentație sănătoasă, corectă, echilibrată, bogată în nutrienți, vitamine și minerale, activitatea fizică regulată, somnul suficient, o greutate corporală optimă și igiena riguroasă ar putea să îi asigure sistemului imunitar condiții favorabile pentru a funcționa impecabil. În realitate, din păcate, nu se întâmplă chiar așa. Și totuși, ce putem face pentru el? Îl putem ajuta cu suplimente alimentare care conțin vitaminele C și D, dar și Zinc, o tripletă care conlucrează la funcționarea lui normală. Vitamina C și Zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, iar Vitamina D are un rol esenţial în menținerea imunității, a sănătății sistemului osos și muscular.