CityVisionMagazine

Moștenitoarea cucerește un duce – povestea unei iubirii autentice

Epoca modernă ne-a permis să avem nenumărate libertăți: libertatea de a ne exprima liber în societate, de a ne alege locul de muncă, pasiunile sau libertatea de a iubi. Suntem obișnuiți să privim dragostea ca pe o alegere subiectivă și care nu poate fi îngrădită, ce răsare din adâncul sufletului și ia chipul unei persoane care reprezintă tot ce ne-am dorit de la viață. Vremurile de odinioară nu cunoșteau aceste libertăți, căci viața era dură și marcată de sacrificii pentru a fi văzut bine în ochii societății. Pentru femeile din înalta societate, căsătoriile însemnau consolidarea numelui familiei în văzul tuturor sau chiar asigurarea unor averi substanțiale, totul transformându-se într-o căsătorie de conveniență și nu din iubire. Un lucru totuși era cert: dragostea nu juca aproape niciun rol în alegerea viitorului soț.

Un titlu pompos și teritorii cu istorie ar determina orice femeie să se arunce la picioarele unui duce arogant și înfumurat, doar pentru a-și mulțumi propria familie. Dar nu și August Crenshaw, care se dovedește a fi o fire rebelă și progresistă, prețuindu-și libertatea mai presus de orice. Povestea ei și a ducelui de Rothschild îi va cuceri pe toți pasionații de romane de dragoste clasice, dar și contemporane. Sau pe fanii serialului Bridgerton.

Moștenitoarea cucerește un duce de Harper St. George

An apariție: 2022
Autor: Harper St. George
Editura: CORINT, colecția Leda Bazaar
Titlu original: The Heiress Gets a Duke
Traducător: Loredana Frățilă-Cristescu

Sumar: Nici măcar o avere impresionantă, dobândită din afaceri cu oțel, nu poate cumpăra intrarea în saloanele înaltei societăți victoriene. Pentru aceasta, e nevoie de o căsătorie de conveniență.

Moștenitoarea americană August Crenshaw are aspirații înalte, dar, spre deosebire de celelalte tinere din jur, nu vrea să se mărite cu un lord britanic înfumurat, care i-ar oferi un titlu nobiliar strălucitor. Tot ce își dorește August este să lucreze în continuare la Uzinele Metalurgice Crenshaw, afacerea familiei. Când devine limpede că ideile ei progresiste stau în calea unei partide matrimoniale respectabile, părinții hotărăsc să își schimbe tactica și să o ofere pe Violet, mezina lor, aristocratului cu cel mai poleit titlu. August însă refuză să-și lase sora mai mică în ghearele unui mariaj lipsit de dragoste.

Evan Sterling, duce de Rothschild, nu are nicio intenție să fugă de căsătorie. Tânărul și-a moștenit titlul nobiliar de la tatăl său, descoperind cu această ocazie că toate cuferele sunt goale și că sute de arendași depind de el. În concluzie, Evan nu poate refuza averea pe care ar putea să i-o aducă mariajul cu una dintre moștenitoarele Crenshaw. Când i se oferă mâna lui Violet, ducele își dă seama că nu aceasta este femeia pe care și-o dorește alături. O vrea pe August și este dispus la orice pentru a o obține.

Temperamentala August nu este pregătită defel să-și accepte soarta, plănuind să facă tot ce îi stă în puteri pentru a scăpa de căsătoria cu ducele. Curând însă, tânăra ajunge să își dea seama că toate intrigile pe care le țese pentru a anula nunta nu fac decât să-l îndârjească și mai mult pe arogantul Evan.

„O poveste de dragoste sclipitoare, în care se întâlnesc vechile și noile averi, care definesc vremea moștenitoarelor din Epoca Aurită.” – Entertainment Weekly

„St. George îmbină armonios elemente clasice din marile romane de dragoste imaginate de autoare precum Lisa Kleypas și Julia Quinn cu aluzii pline de subtilitate la povești de iubire din trecut, care i-ar putea atrage și pe cititorii mai experimentați de romance.” – Forbes

„O poveste de dragoste amuzantă și proaspătă, care le pune în valoare pe ambele personaje principale.” – Publishers Weekly

„Moștenitoarea cucerește un duce este, pur și simplu, o încântare, ocarte pe care nu o mai poți lăsa dinmână. Abia aștept următorul volum ieșit de sub stiloul magic al lui Harper St. George!” – Evie Dunmore, autoarea romanului Cum l-am cucerit pe duce

Părerea mea: Este cu atât mai complicat să te afirmi într-o lume ghidată după standarde conservatoare, unde schimbarea este privită cu scepticism, iar societatea are practici meschine și superficiale. August Crenshaw este o femeie care se respectă, membră distinsă a înaltei societăți americane și moștenitoarea unei afaceri prospere. Își adoră viața liniștită, unde libertatea de a fi propriul tău șef pare un lux de neatins pentru multe femei. Până și postul ei în cadrul afacerii de familie, Uzinele Metalurgice Crenshaw, este însăși o moștenire lăsată de bunicul ei. Totul pare desprins dintr-un roman al împlinirii de sine pentru August și aproape că uităm faptul că viața ei se desfășoară în secolul al XIX-lea.

Atunci când Violet, sora ei mai mică se trezește prinsă în ițele neplăcute a ceea ce reprezintă o căsătorie de conveniență cu ducele de Rothschild, un tânăr arogant și înfumurat, August nu poate să stea impasibilă. Dar pentru a-și salva sora de la o viață mizerabilă și nefericită, se traduce prin faptul că trebuie să se arunce tocmai ea în atenția tânărului duce. Interesul și intrigile ce rezultă nu pot decât să-i stârnească curiozitatea lui Evan, care înțelege rapid că nu pe Violet o dorește drept viitoare mireasă, ci pe August.

„O voia pe ea. Îi voia râsul, limba ascuțită, mintea iute și, și mai imperativ, voia să-i dea jos rochia de pe trup și să se desfete privindu-i curbele ample de dedesubt și să găsească toate locurile unde nuanțele de miere ale pielii ei se prefăceau în crem.”

Fiind două firi diametral opuse, aceștia par să se atragă și să fie aruncați într-un joc al aparențelor și inevitabil, al dragostei. Pentru August, ideea unui măritiș nu este un obiectiv de neconceput, dar asta înseamnă renunțarea la postul ei din cadrul afacerii prospere a familiei. O ducesă nu poate să-și exercite îndatoririle nobilimii, să aibă grijă de viitorii copii și să și lucreze în același timp. Evan duce o viață zbuciumată și complicată, iar numele de familie a rămas îngropat în datoriile de pe urma decesului tatălui său. Salvarea vine de pe urma tinerei Crenshaw, care odată ce i-ar deveni soție, ar aduce cu sine o zestre semnificativă și salvarea de la ruinarea financiară a numelui de Sterling.

„Abia în acel moment înțelesese câtă putere avea ducele. N-o fi moștenit el avere, dar căpătase ceva mult mai valoros pentru cei care făceau comerț în moneda respectivă. Respect. Reputație. Poziție socială. Indiferent de cuvântul care desemna acest lucru, totul se reducea la putere. El deținea puterea acolo.”

Îmi plac poveștile de dragoste care decurg lent, sistematic, unde personajele ajung să se cunoască întâi și abia apoi să-și exprime sentimentele. Cei doi nefericiți intră lent și anevoios în practica curtării, Evan ajunge să înțeleagă că pentru a-i câștiga afecțiunea tinerei moștenitoare Crenshaw este necesar un efort cu totul înzecit. Dar cu timpul, viziunea și firea progresistă a tinerei ajung să-l reformeze cu totul pe duce, acesta înțelegând că dragostea apare din dorință și pasiune, nu din interes pentru foloase materiale. Pare de neconceput ca o relație bazată pe dragoste reciprocă să aibă sorți de izbândă în secolul moștenitoarelor Epocii Aurite.

Toate eforturile lui August o aruncă și mai rapid în grațiile lui Evan, care alege să-și urmeze inima și să respecte dorințele moștenitoarei americane. Povestea nu întârzie să te farmece prin replicile în contradictoriu și amuzante dintre cei doi nobili, care la finalul zilei realizează cu stupoare că au mai multe în comun decât își închipuiau și că Evan nu este la fel ca orice alt tânăr din postura unui nobil egoist. Încă odată, ne este dovedit că iubirea înflorește din respect și înțelegere, iar orice mijloc de a satisface normele societății meschine este dovedit și lăsat în umbră.

„Atunci când iubești pe cineva, nu cred că anii care trec înseamnă mare lucru. Ieri sau câțiva ani, suferința pierderii sale rămâne.”

Moștenitoarea cucerește un duce nu este doar o poveste de dragoste atrăgătoare, dar și o cale de a promova valorile compasiunii și ale respectului într-o relație care va dăinui veșnic. Chiar dacă vremurile s-au schimbat radical de atunci, cartea ne antrenează imaginația să intrăm în pielea celor două personaje și să așteptăm cu nerăbdare următoarele cărți din seria Moștenitoarele Epocii Aurite.

Le mulțumesc prietenilor de la grupul editorial Corint pentru exemplarul oferit! Cartea poate fi achiziționată de pe link-ul următor: click aici.