CityVisionMagazine

LOVEUKRAINE, o criptomonedă dezvoltată de români pentru a sprijni Ucraina

O echipă de dezvoltatori români și germani au creat o criptomonedă al cărei scop este să ajute Ucraina și pe refugiații ucraineni.

Un procent de 4.8% din totalul tranzacțiilor cu această criptomonedă este redirecționat spre un fond de ajutorare (un portofel de criptomenede care este public).

LOVEUKRAINE a fost lansată de echipa de dezvoltatori ai Aether (o criptomonedă care a atins o capitalizare de piață maximă de 3.8 milioane de dolari). În prezent, LOVEUKRAINE are o capitalizare de piață mică, respectiv 100.000 USD.

Potrivit dezvoltatorilor proiectului, ceea ce face LOVEUKRAINE diferit de alte proiecte caritabile de acest gen, este că în prezent, echipa din România a realizat acțiuni concrete la granița României cu Ucraina, oferind ajuror, alimente, transport și orice este necesar refugiaților ucraineni din fondurile avute la dispoziție.

Totdată, echipa LOVEUKRAINE s-a deplasat chiar și în Ucraina, oferind alimente locuitorilor din localitățile apropiate de graniță. O altă premieră este că toate acțiunile caritabile ale echipei sunt transmise live pe Facebook (https://fb.watch/bD2ytdxg8M/).

”Am investit în mai multe proiecte de tip criptomonedă care încearcă să ajute refugiații ucraineni. Toate au donat bani în Bitcoin sau prin cont bancar.

Din păcate, multe conturi bancare au fost blocate, iar transferurile în Bitcoin nu au mai putut fi transformate în bani reali. Acest lucru a dus la întreruperea ajutorului oferit refugiaților.

Am pus bazele proiectului LOVEUKRAINE si am hotarat sa ajutam exact unde este nevoie. Fonduri reale oferite, la fața locului, oamenilor reali. Numai așa suntem siguri că fondurile comunității noastre ajung acolo unde este necesar,” spune Andrei Simion, CEO-ul proiectului.

Pe de alta parte, pentru refugiații care au ca punct de destinație Germania membrii echipei din această țară le oferă asistență în vederea realizării formelor legale, angajării și cazare de scurtă durată.

Mai multe informații despre acest proiect puteti gasi pe site-ul acestora www.loveukrainetoken.com