CityVisionMagazine

Wolf Foto Video – despre fotografie, videografie și arta frumosului

Marius și Elena, fondatorii Wolf Foto Video, formează o echipă atât în artă cât și în viață. Alături de ei există oameni care creează, cresc și se dezvoltă în acest frumos domeniu al fotografiei și videografiei de nuntă. Misiunea lor este ca Wolf Foto Video să propună un standard de profesionalism în domeniul acesta al artei. Își doresc ca oamenii care au nevoie de ei și de serviciile acestora să primească un produs finit de calitate, făcut cu profesionalism, la un preț corect. Am stat de vorbă cu ei pentru a ne spune câte ceva despre fotografie, videografie și arta care le încununează viețile.

Care este povestea din spatele Wolf Foto Video? Când v-ați apucat de fotografie – videografie și ce v-a determinat să faceți acest lucru la nivel profesionist?
Dragostea și pasiunea pentru acest domeniu ne-au ajutat să conturăm o poveste pe care am dezvoltat-o și susținut-o în tot acest timp. La început ne-am angajat în domeniul fotografiei, am colaborat, am muncit și am învățat pentru aproximativ cinci ani, apoi am preluat frâiele și ne-am aruncat în frumusețea vieții de a face ce îți place, liber și cu responsabilitate personală. Au trecut aproape zece ani de atunci și de șapte am creat acest brand simplu, Wolf Foto Video. Wolf (n.r – lup) a fost porecla pe care o primeam eu, Marius, de la Elena – noi fiind un cuplu și fondatorii acestui brand.

Pasiunile noastre sunt natura, călătoriile, mâncarea sănătoasă, conversațiile semnificative, suntem pasionați de lumină, de viață și credem cu tărie în forța iubirii. Am putea spune că dintotdeauna am lucrat profesionist, însă nu ar fi corect deoarece nu ne-am permis de la început aparate bune. Nu poți să realizezi o fotografie bună dacă nu o faci la nivel superior, așa că ne-am achiziționat tot ce a trebuit. Totuși, acest lucru face parte din tine, te înconjoară și îți bucură sufletul. Ramura noastră este foarte pretențioasă, cerințele și așteptările sunt mari, acest meșteșug primește toată dedicarea din partea noastră și de aceea avem mereu rezultate spectaculoase și satisfăcătoare. Când obții povești care vor dăinui în timp și vin din inimă, nu are cum să nu îți iasă bine deoarece orice faci ți se întoarce înzecit.

Care este portofoliul Wolf Foto Video? Ce servicii oferiți?
Serviciile noastre se referă la fotografie și videografie de evenimente, în special nunțile și botezurile, care ne plac la nebunie. Este foarte important portofoliul, iar clienții trebuie să fie atenți la mai multe aspecte când îl vizualizează. Putem spune că prin ideea de a pune câteva dintre cele mai bune imagini pe site, fie că sunt făcute sau nu de tine, doar pentru a lua ochii clienților, îți faci singur un rău. Aceștia au așteptări pe care tu le lași în voia norocului. Nu te dezvolți pentru că nu știi să faci lucru de calitate, care presupune răbdare și muncă. În timp oamenii vorbesc și imaginea ta pe termen lung este distrusă definitiv. Așadar, mirii trebuie să se uite dacă fotografiile din portofoliu sunt dinamice, dacă sunt diferite ca idei și încadrări, dacă s-a ținut cont de detalii, dacă își păstrează stilul de fotografie și editare, dacă sunt vesele, dacă transmit ceva atunci când le privești și dacă nu seamănă foarte mult pozițiile și incadrările între nunți. De asemenea, pot cere o nuntă întreagă pe care să o vizualizeze.

Serviciile și prețurile noastre sunt disponibile pe site www.wolffotovideo.ro/servicii , portofoliul nostru îl puteți vedea pe pagina de Facebook Wolf Foto Video sau pe site www.wolffotovideo.ro/portofoliu-foto , www.wolffotovideo.ro/portofoliu-video .

Ce ar trebui să urmărească oamenii când caută un fotograf pentru evenimentul lor? Cât de importantă este relația dintre fotograf și client?
Primul aspect pe care trebuie să îl ia în considerare este persoana cu care intră în contact, caracterul, sinceritatea, seriozitatea, legătura pe care o simt după o primă discuție, să perceapă că munca sa este făcută din plăcere și nu constrânge cu nimic discuția și ideile propuse de către clienți. Bineînțeles că acest lucru urmează după ce au vizionat un portofoliu al acestuia și al altor câțiva zeci. Puțini oameni intră în contact cu un fotograf dacă nu i-au văzut munca deloc, adică doar printr-o recomandare directă din partea cuiva de încredere. Nu este greu să găsești omul potrivit dacă îți dorești asta foarte, foarte mult.

De ce spunem că este important omul? Pentru că prietenia și conexiunea cu el sunt foarte importante și trebuie să fie pe aceleași frecvențe cu cele ale clientului. Toți mirii își doresc ca în ziua cea mare să aibă pe lângă ei oameni frumoși, prietenoși, veseli, profesioniști pentru a scoate tot ce este mai minunat din fiecare aspect al evenimentului. Un fotograf trebuie să vadă în mintea mirilor, ce își doresc ei, și să se alinieze unii cu ceilalți pentru un rezultat de excepție. Imagini bune sunt destule și există mulți fotografi buni, trebuie să alegi unul care să te reprezinte și în care să îți transpui încrederea repede și simplu.

Care e fotografia preferată? Care e povestea ei?
Michelangelo a lucrat trei ani când l-a sculptat de David și a rămas statuia cea mai de preț, atât pentru el cât și pentru restul lumii. Doar o fotografie din miile pe care le realizăm… nu ne permitem să selectăm doar una! În principiu toate fotografiile ne plac, dar într-adevăr de la fiecare eveniment avem câteva preferate.

Care este cel mai amuzant moment pe care l-ați surprins într-o fotografie? Există multe momente amuzante la evenimente, nunți, botezuri?
Credem că depinde mult la ce se gândește fiecare când vizualizează ideea de momente amuzante. Cu siguranță există momente amuzante plăcute cu care oamenii rămân conectați la acea zi. Am avut imagini pe care le priveai și ți se schimba expresia feței și afișai măcar un mic surâs. Nu am fotografiat momente când se împiedică mireasa, cade tortul sau cineva calcă pe altcineva în picioare în timpul dansului, dacă astea ar semăna cu momentele amuzante amintite mai sus.

Ce înseamnă cu adevărat arta fotografică?
Arta fotografică există! Da, există cu adevărat artiști în fotografie, așa cum Michelangelo era artist în sculptură sau Leonardo da Vinci în pictură. Ritmul vieții, prea rapid, din ziua de astăzi îți poate știrbi din arta pură pe care o poți realiza cam în orice domeniu. Adevărata artă fotografică trebuie să fie aceea în care să poți fi lăsat să faci ce îți dictează inima și spiritul, să ai timp să procesezi ceea ce dorești să arăți prin imaginile înghețate de tine ca artist. O imagine bună o vezi mai înainte în minte, apoi o capturezi cu un aparat bun cu care comunici și îi indici exact ce dorești să facă. La un eveniment, de exemplu, o nuntă, trebuie neapărat să fii un artist pe mai multe ramuri, trebuie să fii răbdător, puțin psiholog, foarte creativ, puțin regizor, prietenos, sincer, amuzant, fericit, să emani o energie pozitivă și bineînțeles să fii implicat cu totul în ceea ce faci ca fotograf și videograf. Trebuie să pleci la un eveniment după ce ai lăsat acasă toate lucrurile, ideile și gândurile care nu îți servesc, să fii cât mai curat și liber în minte, pentru a reuși să fii un artist pentru oamenii care ți-au oferit încrederea.

Un artist își arată arta la predarea materialelor, nu se laudă și nu se folosește de împrejurările evenimentului ca motiv că nu a avut cu cine și cu ce să lucreze. Trebuie să trezești emoții când oamenii privesc imaginile, să apară chiar lacrimi de bucurie și să te considere un bun prieten.

Care este ritmul de lucru la partea de postprocesare, cât durează selectarea, editarea și prelucrarea foto și video până la produsul final? Cât durează editarea unei fotografii?
Noi acordăm foarte multă atenție la postprocesare. Stilul nostru este natural, nu edităm peste realitatea din peisaj. Alegem fotografiile care au ceva de spus, care transmit sentimente, frumusețe și iubire. Nu ținem cont de numărul lor chiar dacă uneori par multe pentru predare către clienți. Nu am putea da un termen exact, depinde de fiecare eveniment, dar în principiu nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei săptămâni editarea unei nunți atât foto cât și video. O fotografie poate fi editată în două ore, iar alta în cinci minute, depinde mult dacă este un portret, un detaliu sau o imagine de la petrecerea din local, depinde dacă are nevoie de mai multă atenție sau nu. Noi încercăm să obținem imagini cât mai bune direct din cameră.

Pe partea de video, trebuie să ai destul material pentru a alege ce este vibrant, plin de dragoste și apoi așezi totul în timeline pentru a reda un video plăcut ochilor și inimii, mai ales pentru un material de calitate. Noi filmăm și predăm aproape tot. Am descoperit că pe oameni îi bucură foarte mult ca după ani și ani să poată vedea nunta așa cum a fost, cu suntetul și vibe-ul real, să îi arate cu degetul, pe ecran, pe cei care le-au fost alături și să le audă bucuria pe care o emană prin chicoteală și dans.

Unde vă vedeți peste cinci-zece ani, cum vedeți viitorul în ceea ce vă privește?
Ne place să ridicăm standardele, să reinventăm lucruri sau să le modernizăm pe cele mai bune pe care le-am cunoscut. Roata a fost odată inventată și cei dinaintea noastră au trecut prin multă muncă. Noi trebuie mai mult să învățăm decât să ne dorim să inventăm, asta nu înseamnă că nu trebuie să visăm. Viitorul ne place, este cel pe care urmează să îl experimentăm, cu siguranță va fi spectaculos pentru că asta ne dorim. Din trecut am învățat, prezentul îl absorbim de resurse și viitorul îl creăm.

Scopul și misiunea noastră este ca Wolf Foto Video să creeze un standard de profesionalism în domeniul fotografiei și videografiei de nuntă. Toate lucrurile bune se întâmplă pentru că așa trebuie să se întâmple, momentan ne vedem făcând asta pentru mult, mult timp. Credem cu adevărat că este special ceea ce facem, la fel cum sunt și oamenii din jurul nostru și fiecare eveniment la care luăm parte.

Ce vă doriți voi, fotografii și videografii de la miri? Ce înseamnă o nuntă reușită pentru voi?
Nu avem mari pretenții. Este foarte important să existe comunicare între noi și miri, să ne întrebe orice le vine în minte, să ne dea voie să îi introducem în starea noastră mai ales la ședința foto și să ne răspundă cu același gen de prietenie pe care îl oferim noi. Pentru noi, o nuntă reușită este când primim feedback pozitiv, când există o colaborare frumoasă cu mirii, când există multe momente distractive, multe zâmbete, o petrecere pe cinste, iar recomandarea lor pe mai departe oglindește acest lucru.