CityVisionMagazine

Enigme periculoase și o avere de câștigat

Viața este un pariu riscant, așa cum a descoperit tânăra Avery Grambs, protagonista cărții Jocurile moștenirii. Acum, zilele îi sunt amenințate de enigme, jocuri periculoase și mesaje de descifrat. Pentru unii, miza o reprezintă găsirea adevărului. Pentru alții, o moștenire de câteva milioane de dolari. Însă pentru Avery Grambs, acest lucru o poate constitui chiar viața ei. Moștenirea Hawthorne este o carte care te face să-ți dorești să oprești timpul doar pentru a o citi. Este captivantă și palpitantă, fantastică și romantică. Nu-ți vei mai dori să o termini. Chiar dacă știu că există o a treia carte, mă temeam de fiecare pagină care mă aducea mai aproape de sfârșit. Da, este genul acela de lectură care te transpune complet în poveste.

Moștenirea Hawthorne – Jennifer Lynn Barnes

An apariție: 2022
Autor: Jennifer Lynn Barnes
Editura: STORIA Books, colecția Young Adult
Titlu original: The Hawthorne Legacy
Traducător: Alina Marc Ciulacu

Sumar: Un joc mortal. O avere de câștigat. Intrigi, bogăție și povești de dragoste în continuarea captivantă a bestsellerului New York Times, Jocurile moștenirii.

Jocurile moștenirii s-a terminat cu o bombă, iar acum moștenitoarea Avery Grambs trebuie să adune bucățile și să îl găsească pe bărbatul care ar putea deține răspunsurile la toate întrebările ei – inclusiv de ce i-a lăsat Tobias Hawthorne toată averea lui Avery, practic o străină, și nu propriilor fiice sau propriilor nepoți.

Datorită unui test ADN, Avery știe că nu e o Hawthorne prin sânge, dar indiciile se adună și sugerează o legătură mai adâncă cu familia decât și-ar fi imaginat. Pe măsură ce misterul se amplifică și intriga se complică, Grayson și Jameson, enigmaticii și atrăgătorii nepoți Hawthorne, continuă să o tragă pe Avery în direcții diferite. Iar amenințările pândesc la fiecare colț, căci se ivesc adversari care nu se vor opri de la nimic ca să o vadă pe Avery scoasă din peisaj – prin orice mijloace necesare.

Moștenirea Hawthorne vă va ține cu sufletul la gură prin dinamica scenelor, intrigile de familie, poveștile de dragoste fermecătoare și miliardele de dolari aflate în joc.

„Un amestec captivant de secrete de familie, poveste interzisă de dragoste și vânătoare temerară de comori, plasat în misterioasa lume a miliardarilor din Texas. Răsturnările permanente de situație m-au ținut în suspans până la ultima pagină!” — Katharine McGee, autoarea romanului American Royals

„Romanul meticulos lucrat al lui Barnes este asemenea filmului Knives Out pentru universul adolescenților, perfect pentru orice cititor în căutare de suspans, povești de dragoste și glamour… Barnes construiește o tensiune la cote ridicate, un triunghi amoros fermecător și o galerie de personaje amplă, dar memorabilă.” — SLJ

„Abilitatea lui Avery de a-i manevra pe oamenii enervant de privilegiați de care se trezește brusc înconjurată este admirabilă, fiind din plin ajutată de replicile ei înțepătoare care îi pune la punct până și pe cei mai snobi dintre ei.” — BCCB

Părerea mea: Dacă primul volum a excelat prin întorsăturile de situație prezentate, această carte o depășește pe predecesoarea ei. Iar cititorul ajunge să simtă zbuciumul sufletesc al personajelor, să trăiască alături de Avery și frații Hawthorne aventurile care îi poartă pe calea elucidării misterului. M-am trezit încercând să rezolv fiecare ghicitoare cu aceste personaje dragi mie, de parcă aș fi fost alături de ei, căutând indicii în casa Hawthorne printre jocurile nesfârșite. Însă, de această dată, secretele se ascund și în trecutul lui Avery.

„Am un secret despre ziua în care te-ai născut. Era un joc pe care noi două l-am jucat întreaga mea viață. Se pricepea de minune să îmi ghicească secretele. Eu nu i le-am ghicit niciodată pe ale ei.”

Autoarea m-a atras într-un joc periculos, mi-a forțat mintea să-mi doresc să găsesc răspunsuri și indicii acolo unde nu m-aș fi așteptat în mod normal. Astfel am îmbrăcat hainele unui detectiv dornic să elucideze secretele familiei Hawthorne. M-a provocat să-mi dovedesc iscusința în decodarea mesajelor alături de Avery și prietenii săi. Dar atunci când consideri că nu a mai rămas nimic altceva de descoperit, că toate dezvăluirile au fost scoase la iveală, Jennifer Lynn Barnes –  o maestră a intrigilor și geniul din spatele acestei serii, aruncă o „bombă” care te ține în suspans până la ultimul cuvânt.

„Să n-ai niciodată încredere într-un Hawthorne!”

Admir faptul că personajelor le pasă unul de celălalt și de cei din preajma lor, în ciuda lumii în care s-au născut. Deși povestea este relatată din punctul de vedere al lui Avery, nu ducem lipsa interacțiunilor cu Grayson, Jameson, Xander și Nash, dar și cu alte personaje. Fiecare individ are un trecut complex, nuanțat într-un mod cu adevărat magistral. În locul băieților bogați și răsfățați, ni se oferă imaginea unor tineri inteligenți, care își rezolvă propriile ghicitori și puzzle-uri. Îi ador! De asemenea, îmi plac și personajele secundare – Alisa, Oren, Libby și Max – care conturează universul lumii lui Avery. Ele sunt la fel de complexe și interesante ca Avery sau băieții.

„Oamenii nu sunt perfecți. Oricât de mult ar încerca. Oricât de mult le-ar displăcea să arate slăbiciune. Oamenii fac greșeli.”

Le mulțumesc prietenilor de la editura Storia Books pentru exemplarul oferit! Cartea poate fi achiziționată de pe link-ul următor: click aici.