CityVisionMagazine

Cum sa mananci echilibrat

Auzim vorbindu-se des despre alimentația echilibrată. Și poate nu întotdeauna ne este și clar ce înseamnă acest lucru. Suntem convinși că mâncăm cât se poate de corect, dar poate fi un punct de vedere subiectiv. Unui vegan i se pare că dieta adoptată de el este cea mai bună, cea mai corectă și cea mai sănătoasă. Cum și celui căruia îi place să consume multă carne i se pare că are o alimentație sănătoasă. În realitate niciunul dintre ei nu are dreptate pe deplin. A avea o dietă echilibrată înseamnă a consuma din absolut toate cele cinci grupe alimentare, dar în proporții corecte.

Cele cinci grupe alimentare

Grupa 1: cereale integrale și făinoase (pâine, orez, secară, paste făinoase, cereale pentru micul dejun).

Constituie baza unei alimentații sănătoase și trebuie să aibă cea mai mare pondere în meniul zilnic. Reprezintă baza piramidei alimentare.

Grupa 2: legume și fructe.

Bogate în vitamine, minerale și fibre, fructele și legumele contribuie și la o bună digestie.

Grupa 3: lactate (lapte, iaurt, brânzeturi).

Sunt surse de vitamine (A și D), calciu și proteine.

Grupa 4: carne.

Sursă de proteină animală, carnea contribuie la menținerea și repararea țesuturilor, dar și la formarea masei musculare.

Grupa 5: grăsimile, uleiurile și dulciurile.

Aflate în vârful piramidei alimentare, acestea vor trebui consumate cu moderație, în cantități mici.

O alimentație necorespunzătoare, neechilibrată, face ca organismul să nu funcționeze corect, devenind cauza diverselor tulburări și îmbolnăviri. De asemenea, atât subalimentarea cât și supraalimentarea atrag dupa ele o serie întreagă de grave probleme de sănătate.

Ținând cont de importanța unei alimentații echilibrate, Podravka este de partea celor care vor să mănânce sănătos dar și gustos. Pentru că mâncarea trebuie să fie nu doar necesitate ci și bucurie. Orice preparat din legume care primește atingerea magică de la Vegeta Natur adaos universal pentru mâncăruriva fi cu adevărat bucurie. Pentru că este o comoară de arome naturale provenind de la nouă legume. Și pentru că un loc special pe mesele noastre îl ocupă cartoful, gătit în fel și chip, lui îi este dedicată Vegeta Natur Condimente pentru cartofi. Cât despre preferințele pentru un tip de carne sau altul, variante sunt pentru toate gusturile: Vegeta Natur Condimente pentru carne de porcVegeta Natur Condimente pentru pui auriuVegeta Natur Condimente pentru peșteVegeta Natur Condimente pentru carne de miel. Să nu uităm, însă, că cea mai sănătoasă metodă de preparare a cărnii rămâne cea pe grătar. Și că indiferent de tipul acesteia, Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar va oferi fripturii o savoare cu totul deosebită. Și încă ceva: acest condiment poate fi folosit și pentru prepararea legumelor la grătar!