CityVisionMagazine

Crama Villa Vinèa a câștigat patru medalii de aur și două de argint la IWCB Vinarium 2022

Villa Vinèa, crama situată în Valea Târnavelor a câștigat patru medalii de aur și două de argint, în cadrul International Wine Contest Bucharest Vinarium 2022, competiția internațională de vinuri ajunsă la cea de-a XIX-a ediție, ce s-a desfășurat la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Anul acesta, în competiție, au fost înscrise 1299 de probe din 16 ţări (Albania, Argentina, Bulgaria, Chile, Cehia, Ungaria, Franţa, Germania, India, Italia, Moldova, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Turcia).

Deşi punctajul minim pentru Medalia de Argint – conform noului Regulamentului OIV / VINOFED – este de 85 de puncte, datorită restricţiei conform căreia doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima notă pentru Medalia de Argint a fost 88,33.

Cei 47 de jurați ai acestei ediții de International Wine Contest Bucharest Vinarium au provenit din 12 ţări – Bulgaria, Chile, Cipru, Elveţia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Moldova, România, Spania, Statele Unite.

Cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost următoarele:

“Participarea la competiția internațională IWCB Vinarium a devenit o tradiție pentru crama Villa Vinèa. Ne bucurăm că am reușit și de această dată, să impresionăm și să obținem recunoașterea calității vinurilor noastre. Cu fiecare an și medalie câștigată, suntem din ce în ce mai aproape de îndeplinirea obiectivului nostru, acela de a face din Valea Târnavelor o regiune oenologică recunoscută la nivel internațional.”, a declarat Mircea Matei, director general Villa Vinèa.

Foto credit: Storyteller Labs