CityVisionMagazine

Cineplexx Sibiu – Un pas mai departe în viitorul cinematografic

Cineplexx, unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, s-a extins cu o nouă locație în România. Fiind renumită pentru cinematografele de cea mai înaltă calitate, compania austriacă operează în acest moment peste 50 de multiplexuri și șase cinematografe tradiționale, în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România.

La noi în țară regăsim cinci locații: două cinematografe în București (Băneasa și Cineplexx Titan), unul în Satu Mare, cel mai recent deschis în Sibiu și altul ce urmează a fi inaugurat în luna aprilie în Targu Mureș.

La invitația Cineplexx România, am avut onoarea de a participa la deschiderea locației din Sibiu, situată în centrul comercial local, Shopping City Sibiu. Aici am avut parte de un tur al cinematografului și a salilor din dotare, dar și de vizionarea celei mai noi pelicule cu Vin Diesel, Bloodshot.

Împreună cu ceilalți invitați din București, am plecat din Piața Victoriei pe traseul București-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Ajunși în oraș, ne-am cazat la Hotel Continental Forum din centrul orașului, o locație extrem de frumoasă și foarte curată, cu oameni primitori, apoi am fost duși la evenimentul cu pricina.

Festivitatea de inaugurare s-a desfășurat în lobby-ul cinematografului, în prezența a zeci de reprezentanți media naționali, jurnaliști locali și a oficialilor Cineplexx. Am avut plăcerea de a asculta un mic discurs despre compania Cineplexx, despre gama tehnologică de ultimă oră din cinematografele lor și viziunile cu privire la îmbunătațirea perpetuă a experienței pentru cinefilii care le trec pragul. Cinematograful are în dotare cinci săli, patru standard și una încorporată cu sistem Dolby Atmos, astfel că Cineplexx Sibiu este singurul cinematograf din zonă dotat cu Dolby Atmos, cel mai performant sistem de sunet din lume care sincronizează sunetul cu acțiunea de pe ecran.

Turul a cuprins vizitarea și prezentarea sălilor 5 și 4, a camerei de proiecție care face posibilă rularea filmelor prin proiectoare de ultimă generație și concluzionându-se cu vizionarea filmului Bloodshot în sala 1, cea mai mare și mai impresionantă.

Aceasta este dotată cu sistemul sonor Dolby Atmos, cu numai puțin de 54 de boxe amplasate strategic în poziții optime de-a lungul sălii pentru a permite sunetului să se miște prin sală în funcție de acțiunea filmului. Ecranul prezent este tehnologie RealD Ultimate Screen cu vopsea metalică pe suprafața acestuia ce permite afișarea cu până la 75% mai multă lumină în imagini decât pe un ecran obișnuit, iar experiența de vizionare este dusă la superlativ.

Filmul Bloodshot a rulat pe acest ecran și pot să spun că este cea mai clară și uniformă imagine văzută până acum, având culori mai clare și mai vibrante, toate acestea neputând fi posibile fără cealaltă piesă de rezistență, proiectorul laser RGB 4k de ultimă generație care în combinație cu elementele menționate anterior, oferă imersiunea și experiența cea mai optimă de a privi un film la cinema.

De asemenea, să nu uităm de comfort, care este un factor esențial pentru cinefili, astfel că ne putem bucura de filmul preferat în scaunele extrem de moi și comode din săli. Pe lângă cele standard din material textil de culoare rosu și cele premium din piele, Cineplexx Sibiu pune la dispoziție trei noi tipuri de scaune: Love Seats și Love Box, canapele special gândite pentru intimitatea cuplului, deoarece știm că un film se vede cel mai frumos alături de persoana iubită, și scaunele Deluxe, dispunând de un taburet pentru picioare pentru relaxare supremă.

La intrare se găsește candy bar-ul cinematografului unde putem achiziționa bilete, băuturi, nachos și popcorn delicios. Holul este plăcut organizat, vopsit in culori neutre și relaxante, iar pereții sunt ticsiți cu diverse replici memorabile din filme celebre sau citate aparținând unor regizori și actori cunoscuți.

După cum aminteam, am avut plăcerea de a viziona filmul Bloodshot în sala 1, și pot să spun că mă simțeam alături de Vin Diesel, în centrul acțiunii. Efectele speciale și intriga filmului m-au lăsat cu gura căscată, de cele mai multe ori acestea fiind amplificate de sunetul produs de sistemul Dolby Atmos și de imaginea extrem de clară și uniformizată a proiectorului și ecranului excepțional. Filmul va aduce deliciul și zâmbetul pe buze fiecărui iubitor de ecranizări science fiction după benzi desenate.
După terminarea evenimentului ne-am retras la hotel, unde osteneala după această zi plină ne-a învăluit, dar m-am bucurat pentru trăirile frumoase și am așteptat cu răbdare întoarcerea acasă la cei dragi.

Mulțumesc Cineplexx România pentru această invitație și că mi-au dăruit o experiență care a meritat pe deplin, fiind alături de oameni speciali, împărtășind subiecte comune și dorința de a trăi viața pentru frumusețea ei.

Autor: Victor Iliescu