AI NEVOIE DOAR DE PUȚINĂ CAFEA PENTRU A-ȚI IMPRESIONA MUSAFIRII DE CRĂCIUN

Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău.

Panettone cu Zabaglione de cafea
Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o „rețetă” specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște „Zabaglione” de cafea și serviți-le împreună.
Mod de preparare
- Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.
- Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-mariepână când amestecul devine moale și își dublează volumul.
- Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.
Mod de prezentare
- Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra.
- Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.
Cafeaua ideală pentru rețetă este:
Qualità Rossa
O cafea aromată, ideală pentru a-ți da un plus de energie la începutul zilei. Combinând sortimente naturale de Arabica Braziliană și Robusta, rezultatul este un espresso plin, echilibrat și foarte savuros.
Lavazza Coffee Parfait – desertul Semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.
Mod de preparare
- Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.
- Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.
- Înmoaie gelatina în apă rece.
- Bate frișca.
- Combină frișca cu gălbenușurile.
- Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.
- Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.
- Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.
- Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.
- Așaz-o în congelator timp de 6 ore.
Mod de prezentare
- Taie o felie de semifreddo.
- Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.
- Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.
Cafeaua ideală pentru această rețetă este:
Qualità Oro
Primul amestec Lavazza, creat în 1956 de Luigi Lavazza în mica sa prăjitorie din Torino, include o selecție din cele mai bune boabe de cafea Arabica 100%, în principal din America Latină, creând un gust inconfundabil cu note de malț și miere. Fructată și aromată, Qualità Oro este rezultatul anilor de expertiză ai Lavazza în amestec și prăjire.