CityVisionMagazine

22 Întrebări de Autocunoaștere din Tarot

După părerea lui Hajo Banzhaf, cuvântul TAROT apare undeva spre finalul secolului XVI iar explicațiile acestuia sunt numeroase și diverse. De la sintagma “drumul regesc” (din Egipt Tar=drum și Ro=rege) până la legile sfinte (din ebraicul Thora), tarotul fascinează prin misterul care îl înconjoară.

Dacă adăugăm pe lista de posibile coduri si latinescul orat (vestește) și faptul că Hathor este zeița egipteană a inițierii atunci ne aflăm în fața unui anunț. ROTA TARO ORAT TORA ATOR, Roata Tarotului vestește legea inițierii (P. F. Case), ne oferă opțiunea de a pleca într-o călătorie de descoperire de sine.

“Tarotul nu servește pentru a ghici viitorul, ci pentru a îl construi.” (Georges Colleuil)

Întrebarea Nebunului

Nebunul, arcanul fără număr, a făcut din drum și călătorie scopul său. Cel care descoperă noi teritorii, cel care îndrăznește să pășească pe cărări neumblate, exploratorul ne amintește de curiozitatea din fiecare dintre noi.

Îl găsim în imaginea celui care încalcă regulile, rebelul tarotului. Cel care în cuvintele Emmei Goldman ar spune “Dacă nu pot dansa nu vreau să fiu parte din revoluția voastră” este imaginea spontaneității și a umorului.

Bufonul, singurul capabil de a îi spune Regelui adevărul, Nastratin Hogea sau Păcală v-ar întreba:  Cât de mult contează ce spun ceilalți despre tine?

Întrebarea Magicianului

Magicianul, trickster-ul, Peter Pan, copilul are în fața lui întregul potențial nemanifestat. Maestrul iluziilor și inițiatul, Magicianul ne chestionează cu privire la angajamentul de a folosi acest potential. Reprezintă inocența noastră, copilul interior și energia de viață.

Artistul, scamatorul, Hermes, mesagerul, cel care învață prin joc și amuzament v-ar întreba:  Tu unde îți investești potențialul?

Întrebarea Papesei

Moașa, terapeuta, femeia înțeleaptă, Isis, mama cerească, Papesa ne vorbește despre răbdare, înțelegere profundă și cunoaștere. Ne readuce aminte că purtăm în noi toate răspunsurile și ne invită să ne scriem propria carte.

Arcana majoră a secretelor v-ar întreba: Tu ce secret cauți?

Întrebarea Împărătesei

Mama autoritară, marea organizatoare a tarotului, Împărăteasa este manifestare yang și putere feminină. Ea spune ceea ce gândește, face ce simte și spune ce face. Ne învață discernământul și ne conduce din și cu iubire.

Simone de Beauvoir ne reamintește că o femeie face un copil mai întâi cu capul și abia apoi cu pântecul. Împărăteasa, stăpâna formei ne cere luciditate și vigilență.

Marea arcană a exprimării v-ar întreba: Ce ai de spus?

Întrebarea Împăratului

Arcanul structurii, teritoriului, rațiunii, certitudinii Împăratul este autoritatea pe care ne sprijinim, este cel care ne învață dragostea pentru materie.

Simbolizând paternitatea dar și interdicția arcanul IV v-ar întreba:  Care sunt limitele tale?

Pentru că „Nu-i nimeni vinovat de neîmplinirile noastre. Limitele interioare sunt mai dureroase decât orice limită exterioară.” (Constantin Noica)

Întrebarea Papei

Marele orator al tarotului, Papa este omul cuvântului, profesorul și pedagogul care ne învață cuvântul blând. Marele arcan al alianței ne invită să echilibrăm în noi forțele contrarii și ne reamintește că pentru a ne căsători cu celălalt trebuie mai întâi să ne căsătorim cu noi înșine.

Papa unește, armonizeaza, sfatuiește dar uneori poate deveni dogmatic și rigid.

Dacă ați cere sfatul lui poate că v-ar întreba:  Recunoașterea cui o cauți?

Afla de pe reimagine.ro care sunt restul întrebărilor de autocunoaștere. Citeste aici: https://reimagine.ro/22-intrebari-de-autocunoastere-din-tarot/