CityVisionMagazine

Simona Telteu, Managing Partner IONA Jewelry: “Când cumperi o bijuterie practic transmiți o emoție, o poveste”

Bijuteriile au o poveste aparte, împletindu-se armonios cu istoria lumii. De-a lungul timpului, acestea au avut semnificații diferite, în funcție de perioada în care au fost create și purtate. Iar femeia modernă își dorește să fie elegantă și unică prin strălucirea pe care o oferă bijuteriile actuale. La IONA am descoperit bijuterii fine din aur, cu design minimalist. Piese cu adevărat remarcabile și vă invit să le aflați povestea fermecătoare.

Care este povestea IONA? Cum a luat naștere acest brand de bijuterii?

IONA a pornit din dorința de a le aduce femeilor bijuterii fine din aur, cu design modern și cu o semnificație pentru ele. Noi credem că bijuteriile fine nu sunt făcute să stea în spatele unor vitrine impunătoare, ci să fie purtate cu emoție și bucurie. Bijuteriile pe care le purtăm sunt încărcate de sens și intenție, de aceea am și ales un nume de brand cu rezonanță puternică: IONA.

Pescarul din piesa de teatru cu același nume, scrisă de Marin Sorescu, este un om care își caută sensul, preocupat de libertate și cunoașterea de sine. Iar brandul IONA vorbește despre eliberarea de convenții și despre autenticitate într-un mod cool. De aici și hashtag-ul nostru #makegoldcoolagain.

Toate bijuteriile noastre sunt fabricate în România și ne bucurăm să facem parte din tradiția bijuteriilor fine de la noi din țară.

Ce fel de bijuterii putem descoperi în portofoliul IONA?

Avem colecții de bijuterii fine din aur 14K, bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase, cu email colorat (o tehnică Art Nouveau) și simboluri universale. Colecțiile noastre cuprind toate tipurile de bijuterii (cercei, brățări, coliere și inele) și se adresează momentan româncelor din țară și din diaspora.  Urmează să lansăm în curând o serie de bijuterii dedicate fetițelor de peste 5 ani.

De asemenea, producem foarte multe bijuterii custom-made, conform specificațiilor clienților noștri, bijuterii unicat pe care nu le postăm în magazinul nostru online sau pe rețelele de socializare din grijă față de intimitatea clienților care au încredere în noi și care ne apreciază munca.

Cum decurge procesul de creație pentru o bijuterie și de ce se ține cont?

Multe dintre bijuteriile noastre vin ca răspuns la nevoile clientelor, de pildă modelele de cercei mici, pe lobul urechii. Femeile caută cercei funcționali, care să poată fi purtați zilnic, dar care să aibă în același timp un design deosebit.

Așadar în lansarea colecțiilor ținem cont de scopul bijuteriilor (cum, când, unde vor fi purtate acestea), dar și de simbolistică. Întotdeauna căutăm să transmitem o poveste prin bijuteriile pe care le creăm, o poveste în care clientele noastre să se regăsească.

Desigur în industria bijuteriei fine se lucrează cu precizie microscopică, așa că fiecare design nou este gândit cu mult timp înainte, testat și abia apoi pus în piață.

Am văzut că fiecare piesă are o poveste. De unde vine inspirația pentru ceea ce faceți?

Istoria omenirii este plină de simboluri și povești care abia așteaptă să iasă la suprafață. Practic în fiecare civilizație găsim mituri și elemente de folclor, iar unele dintre acestea pot fi transpuse în bijuterii fine din aur. Noi credem că nu există limite pentru creativitate, dar în același timp trebuie să respectăm specificațiile tehnice ale bijuteriilor fine și să ne gândim la modul în care acele bijuterii vor trece testul timpului.

Cui îi sunt adresate bijuteriile IONA?

Bijuteriile IONA se adresează femeilor din România și mai nou femeilor din diaspora românească. E o bucurie imensă să vedem că bijuteriile noastre sunt purtate în Berlin, Londra și Roma, principalele zone din care ne vin clientele de peste hotare.

Ne adresăm femeilor de carieră și celor care acum muncesc să-și construiască o carieră, femeilor independente financiar, cu educație și aspirații pentru o Românie mai bună. Celor care prețuiesc o bijuterie din aur, cu semnificație și design.

Ce vă inspiră în realizarea acestor bijuterii?

Cum spuneam mai sus, cultura universală este o imensă sursă de inspirație pentru noi, mai ales că ne-am concentrat încă de la lansarea brandului pe bijuterii fine cu simboluri. Când cumperi o bijuterie practic transmiți o emoție, o poveste și acest lucru poate fi reflectat numai printr-o bijuterie cu o simbolistică în spate. Nu credem în piesele abstracte, oricât de frumoase ar fi, parcă nu au suficientă “viață” în ele, nu vibrează cu posesoarele.

Cei care doresc să cumpere produsele, cum pot lua legătura cu voi?

Bijuteriile IONA se găsesc în magazinul nostru online www.iona.ro / www.ionastore.ro și în showroom-ul din Vila Provensală (Intrarea Bitolia, nr. 49, București). Desigur, clienții pot lua legătura cu noi prin Facebook și Instagram, unde suntem prezenți cu toate noutățile noastre.