CityVisionMagazine

LAUFEN – design de obiect și calitate elvețiană la superlativ

Laufen este o companie elvețiană producătoare de obiecte sanitare, baterii, mobilier si accesorii de baie premium, la cele mai înalte standarde. Precizia elvețiană și dorința de perfecționare continuă sunt două dintre cele mai importante valori Laufen.

Brandul vine constant pe piață cu materiale și tehnologii inovatoare, ce compun colecții deosebite, semnate de designeri internaționali de top, precum Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Toan Nguyen sau Stefano Giovannoni.

Laufen acordă o atenție deosebită esteticii, iar acest lucru se vede în cele mai mici detalii – de la scurgeri mascate ingenios, până la finisaje impecabile. Totodată, dorința de a îmbina designul cu tehnologii de vârf, a propulsat brandul Laufen printre cei mai importanți producători de obiecte sanitare din lume.

În prezent, cea mai nouă inovație Laufen este materialul ceramic SaphirKeramik.

SaphirKeramik este un material foarte rezistent, dar maleabil în prelucrare, care permite designul obiectelor sanitare cu margini foarte subțiri, de până la 3-5 mm. Scopul a fost de a crea obiecte sanitare rafinate, cu linii fine și elegante.

Noile perspective în designul de obiect întrevăzute odată cu lansarea celei mai subțiri ceramice din lume au atras atenția unor designeri internaționali care au dorit să experimenteze folosind acest material revoluționar. Ca urmare a acestui interes pentru SaphirKeramik, au prins viață colecții atemporale, versatile și sofisticate, fluide, dar și geometrice, minimaliste sau cu influențe clasice discrete.

Colecția Sonar, semnată de Patricia Urquiola, a fost inspirată din propagarea undelor sonore în apă, iar designul minimalist, cu forme ovale, semi-ovale sau rotunde, își pune amprenta pe această colecție de excepție.

Pentru colecția Ilbagnoalessi One, Stefano Giovannoni a abordat un stil ușor excentric, forme atemporale și linii pline, voluptoase.

Colecția Val, semnată de Konstantin Grcic, se remarcă prin margini foarte subțiri, linii geometrice precise și suprafețe netede.

În designul colecției INO,semnată de Toan Nguyen,s-au exploatat cu măiestrie noile posibilități oferite de ceramica SaphirKeramik, iar rezultatul este o estetică elegantă, curată, însoțită de o funcționalitate la cele mai înalte standarde.

Obiectele sanitare din colecția Palomba sunt inspirate din aspectul pietrelor și al stâncilor sculptate în mod natural de apele curgătoare. Caracteristicile care definesc colecția Palomba sunt delicatețea și formele fluide.

Pe de altă parte, colecția Kartell omagiază cultura retro și propune culori îndrăznețe pentru mobilierul de baie, care completează obiectele sanitare cu finisaj alb, din aceeași colecție.

Colecția The New Classic, semnată de Marcel Wanders, propune linii elegante, fine, ce readuc în prezent noblețea stilului clasic.

Colecțiile Laufen se regăsesc în showroom-ul Delta Studio din București, dar si pe site-ul www.deltastudio.ro.