CityVisionMagazine

Andrea Tincu lanseaza “Poveste din Romania”, o colectie capsula de piese atemporale, inspirate de cultura epocii moderne

Autencitate, rafinament, emotie si o eleganta perfect incadrata in contemporaneitate. Andrea Tincu dezvaluie colectia Toamna-Iarna 2020/2021, sugestiv intitulata “Poveste din Romania”, alcatuita din piese versatile, care mizeaza pe forma si pe croiuri complexe, cu referinte din zona artei si cu mesaje estetice puternice. Aceasta lansare marcheaza totodata si o noua abordare a brandului Andrea Tincu, in speta colectii capsula, alcatuite dintr-un numar limitat de modele, pe parcursul unui sezon existand mai multe teme de referinta.

Creatiile Andrea Tincu au fost mereu minimaliste ca linie, insa profund amprentate de latura artistica, inscrisa in ADN-ul brandului. De la grafica imprimeurilor, pana la tipare, executie si modalitate de prezentare, fiecare aspect al procesului creativ este acompaniat de implicarea totala a designerului Andreea Tincu, rezultatul fiind un stil recognoscibil, care exceleaza prin originalitate, calitate si capacitatea de a transmite o emotie oamenilor. Colectia Andrea Tincu Toamna-Iarna 2020/2021 “Poveste din Romania” mizeaza pe reinterpretarea contemporana a simbolurilor si elementelor traditionale, mesajul nefiind defel unul cu iz folcloric, ci mai degraba actual, emancipat si in acord cu nevoia femeilor de a investi in haine care sa poata fi purtate indiferent de sezon sau de an.

Elementele cu specific romanesc sunt distilate de catre Andreea Tincu si transformate in accente care reflecta o garderoba atemporala, fara varsta, si cu o valoare intrinseca inegabila. De la pliseurile executate manual, cu forme noi, inversate si extrem de ingenioase, pana la grafica stilizata cu flori de munte rare si elementele de broderie tesuta realizate dupa modele vechi romanesti, fiecare piesa vestimentara din colectia “Poveste din Romania” incurajeaza purtatoarea sa priveasca hainele dintr-o perspectiva inedita, pentru a-si aminti, pentru a intelege lucruri si pentru a le valoriza in mod diferit, cu mai mult discernamant si atentie. Creatiile Andrea Tincu nu sunt definite de insemne vizibile, ci de aspecte mult mai subtile, cultivate si transmise prin fiecare tema abordata: autenticitate, eleganta, sustenabilitate si un tip de sofisticare total lipsita de ostentatie. Acesta este de fapt luxul veritabil, cel care dainuie in timp si care cucereste indiferent de perioadele si de capriciile pietei.

Andreea Tincu alatura sensibilitatea artistica, preciziei si rigorii matematice, dovada facand-o modalitatile inedite de a experimenta cu structura si fluiditatea fiecarei piese. Vedeta noului sezon este rochia camasa, in egala masura practica si incantatoare, realizata din matase naturala imprimata cu flori romanesti de munte pictate manual de catre Andreea Tincu, si prevazuta cu cordon in talie pentru a putea fi stilizata diferit (oversized sau ajustata pe corp) in functie de ocazie sau dispozitie de moment.

Florile delicate si rare (pictate cu culori acrilice), multe dintre ele protejate prin lege, sunt transpuse digital pe matase pretioasa, alcatuind atat imprimeurile bluzelor si rochiilor, cat si al esarfelor luxury, care pot fi personalizate cu numele si initialele dorite si care sunt prezentate in hartie aurie de matase si cutie premium. Iubitoarele de natura vor fi incantate sa regaseasca Floarea de Colt, declarata monument al naturii in anul 1933, Papucul Doamnei – specie protejata prin decret regal inca din anul 1938, fiind pe cale de disparitie in Europa, Garofita Piatra Craiului, Gentiana, Bujorul Romanesc si Macesul Salbatic. Alaturi de esarfa Hora Florilor, noii colectii toamna-iarna 2020-2021 i se alatura si modelul File de Poveste, inspirat din mitologia romaneasca, unde zanele bune au parul de aur, poarta marama de borangic si costum traditional, si traiesc in paduri seculare. Compozitia este gandita ca o carte deschisa, in partea dreapta fiind o pagina cu flori de colt, elemente reprezentative pentru cultura romaneasca.

Bluzele colectiei “Poveste din Romania” includ in egala masura referinte culturale importante, de la manecile ample si gulerele tip funda din benzi dublate, ce amintesc de estetica anilor ’20, si pana la crepul a carui cadere perfecta dezvaluie cu eleganta senzualitatea umerilor.

Un loc aparte in colectie este ocupat si de hainele de exterior, mai precis kimonourile din lana, construite dupa un model japonez combinat cu grafismul sumanelor barbatesti, si kimonourile din cashmere in amestec cu lana, care prezinta detalii interesante la mansete si slituri laterale pentru un confort sporit in timpul purtarii. Kimonourile reprezinta de altfel o constanta a colectiilor Andrea Tincu, fiecare sezon aducand cu sine interpretari noi, realizate din tesaturi naturale cu tuseuri aparte – in peliculizat, voal de matase si bumbac, crep, matase, batist, lana sau cashmere, si imprimeuri unice (evantaie japoneze, grafisme in alb si negru sau viu colorate etc.).

Paletarul cromatic este unul original, plin de vitalitate si usor de incadrat in repertoriul stilistic: verde smarald profund, albastru cu diferite intensitati si grade de luminozitate, rosu pigment pur, burgundy, mov liliachiu, roz intens, oranj stins si accente fine de galben, verde si roz pal.

Piesele Andrea Tincu pot fi comandate atat la showroom-ul brandului din Iasi, cat si online pe www.andreatincu.com.