CityVisionMagazine

România de poveste – mai aproape de tine

Pornește pe drumul amintirilor și oprește-te o clipă în copilărie, atunci când ascultai poveștile nemuritoare cu prinți și prințese ori basmele românești pe care ți le spuneau bunicii și obișnuiai să le adori. Am descoperit acum câteva săptămâni un loc de poveste, parcă scos din basmele cu Albă-ca-Zăpada și poveștile cu Dracula. Art&Craft prezintă România frumoasă, de poveste, în care tradițiile și meșteșugurile transcend timpul. Acest loc trebuie descoperit în tihnă și vizitat mereu pentru că te vei lasa copleșit de magia sa…

Cum a luat naștere conceptul Art&Craft și care au fost primele produse create?

Art&Craft a luat naștere în 2003, ca un concept care prezintă România – o Românie caldă, frumoasă, o Românie a poveștilor, a basmelor, a tradițiilor și a meșteșugului, fiind un business construit pe trei coordonate esențiale pentru orice brand de succes: orientarea spre dorința clientului, experiență și  inovație.

Primele produse din magazinul nostru au fost de artă populară și artizanat, produse pe care le luam direct de la meșterii populari, cu care lucrăm și în prezent. Mai târziu, când am început să dezvoltăm branduri proprii sub umbrela Art&Craft, primele produse au fost cele din colecția Vlăduț’s Story, în special dulciuri (turtă dulce, prune în ciocolată, caramele, biscuiți).  

Care este evoluția acestui brand? 

Brandul Art&Craft a avut o evoluție treptată și foarte frumoasă, crescând de la an la an, prin multă muncă și efort susținut. De la un mic magazin în Aeroportul Henri Coandă din Otopeni în 2003, astăzi avem magazine și brand corner-uri în aproape toate aeroporturile din România. De asemenea, am diversificat gama de produse foarte mult și, respectând valorile românești și dorind să oferim o gamă cât mai diversificată de produse, am integrat în colecțiile Art&Craft, articole pline de inspirație și creativitate, realizate în cadrul departamentului nostru de design.  Astfel, din momentul în care apare ideea și până la momentul când este dăruit celor dragi, fiecare produs Art&Craft poartă cu el grija noastră și dorința de a duce mai departe povestea României. 

Cum v-ați făcut cunoscuți în acest domeniu? Ce vă diferențiază?

Ceea ce ne diferențiază pe piață este unicitatea produselor și faptul că toate transmit mai departe povestea României. Împreună cu echipa noastră de designeri, explorăm cu aceeași plăcere povești contemporane românești, lumea basmului și elemente de design modern pe care le transpunem în ilustrații pentru fiecare concept de brand și produs în parte. 

Respectând standarde internaționale din toate perspectivele – design, calitate, ambalaj, ne dorim ca toate să fie cuprinse într-o experiență de vânzare autentică sub o umbrelă unică în care sunt cuprinse magazinele sau zona de distribuție Art&Craft. În plus, experiența câștigată de-a lungul anilor și atenția deosebită pe care o acordăm fiecărui client în parte ne ajută să ne poziționăm ca lideri de piață în acest domeniu. 

Care este portofoliul dumneavoastră de produse?

Portofoliul nostru de produse este unul deosebit de vast și de atrăgător, cuprinzând cadouri de inspirație românească și suveniruri. Avem, pe de-o parte, colecțiile Art&Craft (Vladut’s Story, Once Upon a Time în România, Via Delice, Transylvania, Kisses from Transylvania, Bloody Famous, Happy Traveller) care includ produse fabricate în toată lumea după concepte ale designerilor români. 

Gusturile delicate sunt datorate celor mai fine ciocolate, trufe și prăjituri bazate pe rețete tradiționale din România. Produsele autentice de artă populară (țesături, ceramică, ouă încondeiate, produse sculptate în lemn), unicate, sunt colectate de la meșteri din întreaga țară și alese individual de membrii echipei noastre. Pentru produsele de artă populară aducem, de asemenea, o plus valoare prin ambalajul deosebit al acestora și prin certificatul de autenticitate pe care îl oferim la achiziția fiecărui produs. 

Unde vă pot găsi cititorii noștri?

Produsele noastre se găsesc în magazinele și brand corner-urile Art&Craft din aeroporturile: Otopeni, Sibiu, Târgu-Mureș, Iași, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca, Suceava, Bacău, Craiova, în Băneasa Shopping City (etajul 1, lânga zona de restaurante) și online pe www.artandcraft.ro.

Pentru comenzi și solicitări de oferte: comenzi@artandcraft.ro, 0730711728, pe pagina de Facebook RomanianArt&Craft sau pe Instagram Romanian Art&Craft.