CityVisionMagazine

Interviu business – Micri

INTERVIU BUSINESS

Jennifer-Ann Niculescu: „Bijuteria este o extensie a personalităţii şi a propriului stil de viaţă”

Lumea bijuteriilor este fascinantă şi fermecătoare, te ademeneşte într-o poveste şi te îndeamnă să visezi cu ochii deschişi. Într-o atmosfera caldă şi primitoare, printre vibraţii pozitive şi emoţionante, am descoperit toate aceste calităţi în Casa de bijuterii Micri de pe Calea Victoriei, un brand cu tradiţie pe piaţa de profil autohtonă. Bijuteriile Micri sunt adevărate obiecte de artă, purtând înlăuntrul lor simboluri puternice, o contopire perfectă a culturii şi a luxului, cu rădăcini profund înfipte în propria noastră istorie.

După o îndelungată şi fructuoasă ucenicie la cele mai mari case de bijuterii din lume, Jennifer-Ann Niculescu a preluat afacerea de familie, intiata cu peste un sfert de secol în urmă de tatăl sau, Cristian Ioniţă, şi-şi doreşte să o îndrepte într-o direcţie temerară, aceea a producţiei de bijuterii sub marcă proprie. Am stat de vorba cu Jennifer-Ann Niculescu, noul manager al Casei de bijuterii Micri şi, totodată, mezina familiei, şi am aflat ce anume face ca aceste bijuterii să devină de colecţie, bijuterii de familie.

Povesteşte-ne puţin despre conceptul Casei de bijuterii Micri. Când şi cum a luat naştere primul magazin?

Povestea a început în anul 1991, atunci când familia mea, a deschis primul magazin privat de bijuterii de lux din România. În decursul anilor, fie că a funcţionat ca magazin, boutique sau concept-corner, Micri Gold a fost un deschizător de drumuri în domeniul bijuteriilor şi al ceasurilor high end în ţara noastră. Magazinul a adus şi a reprezentat în exclusivitate branduri internaţionale de bijuterii şi ceasuri cum ar fi Cartier, Chopard, Bvlgari, neavând practic niciun competitor direct pe această nişă. După 25 de ani, am preluat ştafeta brand-ului iniţiat de tatăl meu şi continuat de sora mea mai mare, şi, din respect pentru ceea ce înseamnă Micri Gold, îmi propun să duc business-ul mai departe pentru cel puţin încă 25 de ani şi să-i imprim o evoluţie diferită, aşa cum o simt eu. Sper să îl transmit şi eu, la rândul meu, următoarei generaţii. Totodată, cu această ocazie Micri Gold s-a reinventat şi a devenit Casa de bijuterii Micri.

De ce ai luat decizia acestei rebrand-uiri?

Toată lumea vorbeşte despre Micri, deci Micri este adevăratul nostru nume, creionat chiar de clientul nostru. Este un concept nou pe care îmi doresc să îl reaşez, imprimandu-i inovaţie şi modernitate, şi, totodată, avem o locaţie nouă, inaugurată în octombrie anul trecut.

Ce branduri găsim în portofoliul Casei de bijuterii Micri? Există şi bijuterii create sub marcă proprie?

Bijuteriile provin fie de la marile case de bijuterii dezvoltate ca afaceri de familie: Damiani, Fope şi Schoeffel, fie din propriile colecţii semnate Micri: Dacika, Bendis, Micri D’Or şi Micri Luna. Dacika este un vis devenit realitate, o colecţie de suflet inspirată din istoria, cultura şi civilizaţia noastră, a dacilor şi se regăseşte în planurile noastre de câţiva ani. Este o modalitate şi o onoare de a întoarce acestui popor măcar puţin din tot ceea ce am primit de la el. De asemenea, Bendis, zeiţa căsătoriei în mitologia dacică, este sursa de inspiraţie pentru colecţia proprie de inele de logodnă din aur cu diamante sau pietre naturale colorate şi verighete. Pe de altă parte, colecţia Micri Luna conţine piese din argint şi este rezultatul noii strategii de marketing ce mizează pe faptul că piaţa bijuteriilor este deja o piaţă educată, care are nevoie de un producător autentic şi care să se adreseze unui public eterogen, nu doar unei nişe.

Bijuteriile pot fi personalizate? Există această opţiune în magazinele Micri?

Da, începând de acum, clientul, împreună cu bijutierul Micri, îşi poate construi propriul model care să îl reprezinte pentru că bijuteria este o extensie a personalităţii şi a bunului gust, a propriului stil de viaţă, este un mesaj pe care noi vrem să îl transmitem într-un mod unic.

Ce oferă diferit Micri faţă de orice alt magazin cu bijuterii de lux?

Serviciile la standarde înalte şi garanţia calităţii fac diferenţa, precum şi posibilitatea de a fi personalizate.

Care a fost produsul care a făcut furori în anul 2016?

Medalioanele din colecţia Dacika s-au aflat în topul preferinţelor.

Ai observat anumite preferinţe ale românilor în materie de materiale şi pietre în ceea ce priveşte alegerea bjuteriilor?

Da, există o înclinaţie către pietrele naturale colorate montate în aur alb.

Ce fel de bijuterii sunt în trend în acest nou an?

Sunt in trend bijuteriile statement care exprimă personalitatea, încrederea și unicitatea persoanei ce le poartă. Din colecția noastră amintim bijuteriile Dacika ce au ca simbol principal lupul dacic, totemul civilizaţiei dacice.

Bijuteriile pot fi considerate obiecte de artă? Ce anume face o bijuterie exclusivistă?

Pe lângă faptul că reprezintă o investiţie, bijuteriile personalizate însoţite de povestea lor pot fi considerate obiecte de artă prin unicitatea lor.

Unde putem găsi magazinele Micri?

În Bucureşti pe Calea Victoriei 56.