CityVisionMagazine

Celebrity Guest Writer by Diana Bianca: „Chiar si cea mai mica bucurie este un beneficiu mai mare decat ne imaginam”

Traversam vremuri neobisnuite. Grele. Pe care nu ne-am fi imaginat vreodata ca le vom trai. In mod cert, o pandemie aparuta din senin, despre care citeam pana mai ieri in carti sau o vedeam in filme, apare ca un eveniment traumatizat in viata noastra si este generator de panica. Ne sunt anulate o serie de drepturi, ceea ce ne duce la anxietate si chiar la atacuri de panica. Se trezesc in noi cele mai diverse frici: frica de boala, de singuratate, de pierdere a mijloacelor de a ne intretine, de moarte chiar. Intr-un anumit sens, aceste frici sunt poate mai periculoase decat virusul in sine.

Pentru ca probabilitatea de a contacta virusul intr-o forma grava este mult mai mica in comparatie cu tulburarile care pot aparea. Faptul ca nu avem libertate, ca nu putem iesi, ca nu putem trai viata pe care o aveam inainte, are efecte psihologice profunde. Ne simtim dezorientati, pierduti, nu mai avem repere. Sursele de venit nu mai au nici ele nicio siguranta. Ne temem pentru ziua de maine. Ne temem de boala. De aici si pana la depresie e doar un pas. In primul rand, e important sa stim ca e normal sa ne simtim asa. Cu totii suntem in acelasi mare haos si in aceeasi stare emotionala profund negativa.

Odata ce am inteles ca e normal ceea ce simtim, trebuie sa acceptam – si lucrurile prin care trecem si avalansa de emotii care ne insoteste pas cu pas. Sa ne calmam. Sa intelegem ca, intr-un final, se va termina. Apoi, sa incercam sa inlocuim putin cate putin furia, depresia, panica cu stari de acceptare. Sa ne indreptam atentia spre orice lucru care ne produce bucurie: putem planta o floare, ne putem redecora gradinile, aranja balcoanele… Contactul cu soarele si cu natura sunt vitale. Sa ne gasim zilnic cate un motiv de bucurie. De astazi, putem merge in parcuri, de exemplu.

Nu ne mai trebuie declaratii. Maine, ne vom gasi alta bucurie. Un buchet de bujori cumparat, un telefon de la cineva drag, o muzica pe care o iubim. Si uite asa, vom reusi. In loc sa ne concentram pe stiri negative, pe tot ce ne induce panica, sa ne concentram pe ceea ce ne produce bucurie. Chiar si cea mai mica bucurie este un beneficiu mai mare decat ne imaginam. E Vindecare.Si nu uitati: intotdeauna, intr-o mare tristete, problema, suferinta, e impachetat un cadou. Nu stiu care va fi cadoul nostru de acum, dar cu siguranta va fi.

Voi doar fiti buni, increzatori in faptul ca va fi bine. Suntem mai puternici decat banuim. Si am venit aici, pe Pamant, pentru a fi fericiti. Doar ca am uitat asta. 

Si poate ca e vremea sa ne trezim si sa ne reamintim tot.