CityVisionMagazine

Redescoperă natura în părul tău

Este important să îi oferim părului toată îngrijirea de care are nevoie. Părul este martorul tăcut, care spune multe despre noi. Dacă odinioară avea rolul de a fi arătat ori privit, în prezent este un element important în modificarea aspectului cu ajutorul unei coafuri potrivite. Indiferent de epocă, fiecare popor a elaborat diferite coafuri pentru a exprima etapa unei vieți, de a comunica rolul, statutul social și identitatea culturală.

Încă din cele mai vechi timpuri, părul a fost considerat un element cheie în personalitatea, frumusețea și farmecul unei persoane. Așadar, părul este unul dintre cele mai puternice simboluri ale identității personale.

Anul 2021 aduce o schimbare importantă în comportamentul cumpărătorilor, deoarece s-a sesizat o reîntoarcere la valorile lipsite de artificii, dar și la ingredientele provenite din natură. Se mizează pe aloe vera, ulei de argan, cocos, ulei de avocado, mentă și alte plante benefice. Le-am descoperit și în gamele recent lansate de brandul Herbal Essences. Cunoscut pentru legătura cu viața pură și vibrantă, acesta a fost creat pentru o lume în care natura este prietena celor cu spiritul liber și inimile voioase. Istoria ne-a dovedit că au existat și mereu vor exista femei ce aspiră la o frumusețe unică și autentică care poate veni doar din coexistența cu natura miraculoasă.

Produsele Herbal Essences se diferențiază de celelalte de pe piață prin ambalajele colorate, fresh, în ton cu natura, ingrediente cât mai naturale și parfumuri pe care le poți asemui cu plantele și florile cunoscute. Mai mult, gama Real Botanicals Herbal Essences bio: renew a fost creată în colaborare cu Royal Botanic Gardens, Kew, una dintre cele mai importante instituții din domeniu cu peste 260 de ani de experiență în știința plantelor. În consecință, plantele folosite în elaborarea acestei game sunt recunoscute de experții de la Royal Botanic Gardens din Londra. Ce face diferența? Fiecare plantă are o identitate unică întocmai ca amprenta unui individ. Analizând aceste aspecte, experții Royal Botanic Garden, Kew, au demonstrat că ingredientele sunt cât se poate de naturale.

Zilele acestea am testat gama completă de produse Herbal Essences pure, varianta cu aloe și ulei de avocado pentru scalp uscat.

1.      Șamponul Herbal Essences pure Aloe&Avocado Oil lasă scalpul relaxat și hrănește părul, tratându-l de la rădăcini până la vârfuri. Mai mult, acesta curăță delicat părul și oferă o senzație de relaxare a scalpului. Este fără sulfați, siliconi și coloranți.  

2.      Balsamul Herbal Essences pure Aloe&Avocado Oil pentru scalp uscat are 96% origine naturală, iar restul de 4% sunt ingrediente folosite pentru o experiență de utilizare bună și pentru stabilitatea produsului.

3.      Masca Herbal Essences pure Aloe&Avocado Oil hrănește și netezește părul, lăsând scalpul hidratat. Se aplică pe părul ud și se lasă să acționeze trei minute, apoi se clătește părul. Are în compoziție pH echilibrat, destinat pentru părul și scalpul uscat.

4.      Uleiul de păr Herbal Essences pure Aloe&Avocado Oil pentru păr și scalp, îmbogățit cu ulei pur de aloe și avocado. Oferă o senzație de eliberare și hidratează în timp ce combate electrizarea părului. Cum se folosește? Se aplică pe părul umed sau uscat pentru a combate firele rebele. Iar pentru hidratare: se utilizează înainte de șamponare, se lasă să acționeze timp de cinci până la cincisprezece minute și apoi se spală părul.       

Cunoscută drept „planta nemuririi” sau „elixirul tinereții” în Egiptul Antic, Aloe Vera are multiple proprietăți curative pentru păr și scalp. Gelul din frunzele sale conține antioxidanți, vitamine și minerale, fiind utilizat în mod tradițional pentru îngrijire și frumusețe. Planta, sau mai bine spus, frunza de aloe vera conține mai mult de 75 de substanțe active – unele greu de sintetizat în laborator – printre care aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, bradikininaza, hormoni vegetali, mucopolizaharide. Planta de Aloe Vera conține și numeroase minerale, precum: calciu, cupru, crom, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, sodiu și zinc, dar și vitamina A, B4, B9, B12, C și E. Aloe Vera sprijină sănătatea scalpului, ajutând la prevenirea și îndepărtarea mătreței. Totodată, hidratează pielea capului, ajută la reglarea secreției de sebum de la nivelul scalpului, cât și la întărirea, regenerarea și stimularea creșterii firelor de păr.