CityVisionMagazine

Îngrijirea părului vopsit, acasă

Îngrijirea părului vopsit poate fi o adevărată provocare. Știm, odată obținută la salon nuanța mult visată, părul arată spectaculos, dar misiunea noastră este aceea de a păstra rezultatul char și acasă. Așadar, iată care sunt recomandările specialiștilor Wella Professionals în privința produselor pe care trebuie să le folosim pentru un păr sănătos și glossy, indiferent de nuanță.

Folosește un șampon antioxidant

Formula perfectă care menține intactă culoarea părului este cea care conține antioxidanți. Dacă vrei ca rezultatul să fie unul de durată, specialiștii recomandă șamponul ColorMotion+ masca din aceeași gamă, sunt două opțiuni care reduc formarea radicalilor liberi responsabili pentru estomparea culorii părului.

Aplică o mască de păr o dată pe săptămână

Părul, mai ales cel vopsit, are nevoie de hidratare intensă, iar secretul pentru o culoare strălucitoare și de lungă durată este folosirea unei măști care să asigure o culoare vibrantă și sănătoasă.

Nu spăla părul prea des

Cu cât speli mai des părul, cu atât pigmentul de culoare va fi îndepărtat. Pentru un aspect mereu proaspăt, poți opta pentru șamponul uscat EIMI Dry Me ca să prelungești timpul dintre spălări.

Protejează părul de la rădăcină, până la vârfuri

Expunerea la soare nu este bună pentru piele, dar nici pentru păr. Pentru a proteja culoarea firului de păr, spray-ul INVIGO UV Hair Color Protection este esențial în special pentru părul uscat. Această formulă conține vitamina B5 menită să ofere un aspect sănătos, puternic și să blocheze deteriorarea produsă de razele UV.

Tunde vârfurile

Dacă vrei ca părul tău să arate sănătos în permanență, vizitele la salon pentru a îndepărta vârfurile despicate sunt esențiale chiar și între vopsiri. Acest pas este vital ca nuanța să reziste pentru mai mult timp, deoarece firul de păr reușește să o absoarbă în profunzime.

Atenție la sursele de căldură!

Indiferent dacă folosești un foehn, un ondulator sau o placă, toate aceste surse de căldură pot deteriora firul, iar astfel obții o textură deteriorată și un păr uscat. În acest sens, folosește o protecție pentru căldură precum EIMI Thermal Image, care nu doar să acționeze ca un scut pentru părul tău, ci și să-l hidrateze.

Îngrijirea părului in funcție de culoare:

·       Pentru părul blond caramel, platinat sau cenușiu, indiferent de alegerea făcută, balsamul INVIGO Blonde Recharge vine în două formule, calde și reci, ideale pentru menținerea unei culori vibrante chiar de acasă.

·       Pentru părul șaten există numeroși factori care pot duce la deteriorarea firului  sau a culorii, de la factorii de mediu, până la spălarea zilnică. Pentru persoanele care-și doresc un plus de strălucire, amestecul Koleson Perfect cu Welloxon Perfect și tratamentul INVIGO Color Service Post Color este cea mai bună alegere.

·        Părul roșcat este foarte greu de întreținut, mai ales dacă-ți dorești o culoare vibrantă mai mult timp. Balsamul INVIGO Color Recharge este potrivit în acest sens, mai ales că pune la dispoziție două formule special create atât pentru tonurile reci, cât și pentru cele calde.