CityVisionMagazine

Implantul digital – tot ce trebuie să știi despre acesta

Implantologia este una dintre cele mai răspândite și practicate tehnici dentare, iar de-a lungul anilor, aceasta a suferit îmbunătățiri semnificative datorită utilizării tehnologiilor de vârf.

Implantologia digitală include 3 faze, una preventivă, faza reală a creării și instalării protezei și, în final, o fază post-operatorie a verificărilor procesului de vindecare.

De ce e special acest tip de implant? Atuurile unui implant construit digital sunt: predictibilitatea integrării osoase, reabilitare dentară într-o singură etapă chirurgicală a unor zone edentate întinse și cu substrat osos deficitar. Implantul digital este indicat inclusiv în cazul pacienților în vârstă, care pot beneficia pe această cale de o lucrare protetica fixă, riscuri chirurgicale și complicații ulterioare minime.

Cine poate alege implantul dentar?

Implantul dentar se adresează în special următoarelor cazuri:

• Pentru pacienți cu atrofie osoasă severă consecutivă bolii parodontale, în cazul edentațiilor vechi, neprotezate, extracțiilor traumatice, rezecțiilor osoase pentru tumori ale oaselor maxilare, chistectomiilor sau traumatismelor cu pierdere de substanță osoasă și dentară;

• Pacienților în vârstă, cu patologie asociată (diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli renale), cărora le este contraindicată o intervenție chirurgicală de lungă durată sau pentru care integrarea unor eventuale materiale de adiție (os autolog, bovin etc) poate să fie deficitară;

• Pacienților care își doresc o reabilitare rapidă, într-o singură etapă chirurgicală, a unor zone edentate întinse. Implantul dentar personalizat poate să fie astfel un tratament alternativ, care să substituie intervenții chirurgicale de tipul: sinus lift, implanturi zigomatice, lateralizare de nerv alveolar inferior, blocuri osoase.

Cum se pregătește pacientul pentru o astfel de intervenție?

Fie că ai nevoie de implanturi sau mini-implanturi, pentru a beneficia de dinți noi este nevoie să treci printr-o perioadă premergătoare operației, urmată de cea specifica timpului de vindecare. Practic, trebuie să parcurgi 5 etape: consultația, analizele, pregătirea de operație, operația propriu-zisă, recuperarea.

În cât timp poate fi montat un implant dentar?

Intervenția chirurgicală propriu-zisă de inserare a implantului digital se realizează cu anestezie locală, are o durată medie de aproximativ 60 de minute, și presupune plasarea implantului subperiostal și fixarea acestuia cu șuruburi tranversale, ce oferă o buna stabilitate, contribuind astfel la o integrare osoasă optimă.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar.

Durata de inserare a implantului poate să crească sau să scadă în funcție de:

Concret, procesul tehnologic pentru implantul digital se desfășoară astfel:

Important! Clinica Nassar e unica din țară care folosește implantul digital

Sistemul AB de implanturi personalizate/digitale oferă soluții de restaurare pentru cazuri clinice complexe, acolo unde implanturile clasice nu sunt o opțiune viabilă. Implanturile digitale sunt realizate individual, cu tehnologie de ultimă oră și indicate pacienților care au nevoie de reconstrucție mandibulară și/sau maxilo-facială: desfigurări severe, pierderi grave de masă osoasă din cauza cancerului, accidentelor sau altor condiții medicale.”, punctează specialistul clinicii.

În plus, îți oferim 5 motive pentru a alege implanturi AB:

  1. Prezența pe 5 continente, în peste 60 de țări;
  2. Peste 20 de ani de cercetare și inovații în implantologia dentară;
  3. Cea mai variată gamă de implanturi dentare din lume;
  4. Implanturi personalizate pentru cazuri clinice complexe;
  5. Tehnologie digitală 3D și nanotehnologie de ultimă oră.

Noi ținem pasul cu tehnologia și îți oferim servicii de calitate! Vino la un consult la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!