CityVisionMagazine

Anticipează instalarea menopauzei cu testul BARZA

Menopauza este un fenomen fiziologic cu care se confruntă toate femeile într-un anumit moment al vieții. Din punct de vedere etimologic, cuvântul menopauză își are originile în limba greacă (menos=hemoragie, iar pausa=sfârșit), acest moment definind încetarea definitivă a funcției ovarelor, având drept consecințe dispariția ovulației, scăderea producerii hormonilor sexuali feminini (estrogenul și progesteronul) totul culminând cu încetarea menstruației.

Conform statisticilor, în România vârsta medie la care se instalează menopauza este de 49 de ani. Specialiștii sunt de părere că apariția menopauzei înainte de vârsta de 40 de ani poate fi considerată precoce, iar dacă aceasta se instalează după 55 de ani este tardivă.

Etapele instalării menopauzei și simptomele acesteia

De la primele simptome și până la finalizarea întregului proces, menopauza cuprinde câteva perioade de tranziție. Prima etapă, cunoscută și sub numele de premenopauză reprezintă o perioadă ce este caracterizată de reducerea și ulterior dispariția fertilității. În medie, acest proces durează aproximativ 2 ani. În această etapă ciclurile menstruale devin neregulate, iar în același timp scade și producția de estrogen. Cea de-a doua etapă, menopauza propriu-zisă este etapa în care menstruația se oprește definitiv, iar ultima etapă, post-menopauza este o perioadă de 2 până la 6 ani după oprirea menstrelor, ce culminează cu încetarea completă a funcțiilor ovariene.

Printre cele mai des întâlnite simptome care semnalează apariția premenopauzei se numără: modificări ale ciclului menstrual, bufeurile și transpirațiile, tulburările de somn, disconfort în timpul actului sexual, dar și dificultățile de concentrare. Foarte multe femei sunt de părere că menopauza le poate afecta viața în multe aspecte, însă este important de menționat faptul că neplăcerile au o cauză comună: schimbările hormonale. Deși sunt cunoscute multe povești înspăimântătoare despre menopauză, fiecare femeie experimentează diferit aceste schimbări iar noua etapă poate fi chiar cea mai activă și fericită perioadă a vieții.

Alături de femeile din România de peste 20 de ani, BARZA rămâne partenerul de încredere în viața lor, de la etapă la etapă. Pe lângă testele de sarcină, ovulație și fertilitate și restul produselor din portofoliu, BARZA susține femeile în demersul de a-și cunoaște mai bine corpul prin lansarea unui produs revoluționar: testul de menopauză, care poate fi folosit în intimitatea casei.

Testul de menopauză BARZA 

De obicei, pe măsură ce femeia se apropie de vârsta menopauzei, nivelul de FSH creşte de până la zece ori faţă de nivelurile normale. Testul de menopauză de la BARZA este un test rapid care depistează prezenţa în urină a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant), care indică perioada de perimenopauză sau de menopauză.