CityVisionMagazine

5 trucuri pentru creșterea rapidă a părului

Te întrebi ce poți face pentru a te bucura de o podoabă capilară bogată? Ei bine, există mai multe trucuri pentru creșterea rapidă a părului, pe care le poți pune în practică foarte ușor. Află de la specialiștii El Studio Style răspunsul la întrebarea ta.

1. Coafuri care protejează părul

În primul rând, trebuie să iți protejezi părul pentru a te asigura că o să crească vizibil. Alege să porți coafuri de „protecție” precum cozi împletite sau bucle realizate fară căldură. Evită să pui presiune asupra scalpului cu stylinguri de genul cozii de cal sau cocuri strânse.  

În același timp, seara iți poți proteja părul cu o eșarfă pe care o poți pune înainte de culcare.  

2. Masează-ți scalpul cu uleiuri

Nu doar că este relaxant, ci stimulează cu adevărat creșterea părului. Folosirea uleiurilor precum cel de cocos, argan sau de ricin poate ajuta  creșterea în lungime a podoabei capilare. Poți aplica o dată la doua săptămâni uleiul pe care îl preferi tu pe toată rădăcina părului, masandu-l pe scalp.  

Fă acest lucru timp de 20 de minute în timp ce stai cu capul în jos pentru a stimula bine circulația sângelui.

3. Tunde-ți părul pentru a menține lungimea

Acesta este unul dintre acele trucuri pentru creșterea rapidă a părului pe care majoritatea nu îl iau suficient în serios. Faptul că tunderea vârfurilor în mod regulat stimulează creșterea părului este un mit. Însă, contribuie la cât de repede își schimbă lungimea.

Chiar dacă nu stimulează creșterea propriu zisă, trebuie să înțelegi că vârfurile despicate și uscate duc la ruperea părului, astfel că acesta își va pierde cu timpul din lungimea actuală. De aceea, vârfurile trebuie tunse la o anumită perioadă de timp, pentru a-l menține sănătos.  

4. Evită vopsirea și decolorarea părului

După cum am menționat și anterior, părul deshidratat și vârfurile despicate nu vor duce decât la pierderea din lungime. Vopseaua și decolorantul sunt două produse care contribuie la deteriorarea sănătății tunci acestuia când sunt folosite în exces, mai ales, acasă.

Dacă iți dorești un păr lung și sănătos, încearcă să nu te mai vopsești singură atât de des, iar atunci când o faci alege să mergi la un salon de înfrumusețare.  

5. Nu mai supune părul la căldura excesivă

Să renunți de tot la folosirea căldurii pe păr este un lucru foarte greu. Însă poți încerca să eviți coafurile care implică folosirea plăcii de păr sau a ondulatorului. Rezumă-te doar la uscătorul de păr pe care îl folosești după ce te speli pe cap.

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl tii minte este să folosești mereu protecție termică atunci când iți supui părul la căldură.

Bineînțeles, creșterea nu este stimulată doar de îngrijirea exterioară a părului. Alimentația contribuie și ea când vine vorba de sănătatea și lungimea acestuia. De aceea, trebuie să ai o dietă echilibrată și bogată în vitamine.  

Acum că știi aceste trucuri pentru creșterea rapidă a părului, aplică-le și tu și vezi care dintre ele funcționează mai bine pentru tine.