CityVisionMagazine

O aventură plină de umor și o eroină puternică

Tricia Levenseller are un talent înnăscut pentru poveștile captivante. Când scrie, cuvintele ei se transformă în aventuri care te prind de la prima frază și nu te lasă până la ultima. Fiecare capitol este un amestec desăvârșit de umor subtil, replici pline de viață și confruntări intense care îți fac inima să tresară. Te simți ca și cum ai deschide o poartă către o lume în care toate ingredientele unei povești bune se îmbină perfect, iar personajele devin camarazi, pe care nu îți vei dori niciodată să-i lași în urmă. Autoarea creează personaje feminine puternice, care nu se tem să-și urmeze visurile și sunt gata să înfrunte orice obstacol pentru a-și îndeplini scopurile. Ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că aceste dorințe nu trebuie să fie neapărat grandioase; uneori, e vorba doar de a trăi viața așa cum îți dorești. Acest roman mi-a arătat că aparențele pot fi înșelătoare, deoarece, în Umbrele care ne despart, nu credeam că o voi îndrăgi vreodată pe sora Alessandrei. Totuși, Levenseller a reușit să mă facă să o plac și pe Chrysantha.

Întunericul din noi de Tricia Levenseller

An apariție: 2024
Autor: Tricia Levenseller
Editura: STORIA BOOKS
Titlu original: The Darkness Within Us
Traducător: Simona Ștefana Stoica
Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Sumar:  Chrysantha Stathos a câștigat.

Și-a ascuns inteligența și ambiția în spatele măștii unei fete frumoase, naive și cu capul în nori – și a devenit o ducesă bogată. În așteptarea morții soțului ei, un bărbat depravat și mult mai în vârstă decât ea, tânăra se gândește că va obține în curând tot ce și-a dorit vreodată: libertate, bani și siguranță. Sau așa credea.

Un bărbat care pretinde că este nepotul înstrăinat al răposatului ei soț a venit să-i fure moștenirea. Pentru a înrăutăți lucrurile, sora ei mai mică o să devină regină. Chrysantha decide că singurul lucru de făcut este să o eclipseze pe Alessandra la nunta ei cu Regele Umbrelor. Cât despre acest nepot care i-a dat peste cap toate planurile… Nu contează că este extrem de atrăgător și secretos, cu puteri misterioase. Nu, Crysantha vrea ca Eryx Demos să moară.

Și o fată Stathos obține întotdeauna ce își dorește.

„Un fantasy savuros, plin de tensiune, trădări și romantism care creează dependență.” — Stephanie Garber, autoarea seriei Caraval

„Întunericul din noi ne oferă o eroină inteligentă și mortală, care este pe atât de frumoasă, pe atât de fioroasă. Fanii Alessandrei vor fi la fel de fascinanți de Chrysantha.” — Kathryn Purdie, autoarea seriei Vraja oaselor sub clar de lună

„Personalitățile malefic de fermecătoare ale celor doi rivali, Chrysantha și Eryx, se înfruntă în cele mai plăcute și seducătoare moduri. Un fantasy enemies-to-lovers plin de tensiune sexuală, tachinări tăioase și provocări senzuale.” — Kirkus

Părerea mea:  Cele două romane – Umbrele care ne despart și Întunericul din noi – aduc o poveste captivantă despre două surori care luptă pentru libertatea și drepturile lor într-o lume condusă de bărbați, plină de intrigi și secrete. Tricia Levenseller reușește să creeze o atmosferă tensionată și emoționantă, iar personajele sale devin tot mai complexe pe măsură ce avansezi în poveste. 

Chrysantha, o tânără care a trăit toată viața sub masca unei frumuseți superficiale, își dezvăluie treptat adevăratele intenții și dorințe. Deși părea un personaj greu de simpatizat în cartea anterioară, aici, cititorul are ocazia să o cunoască mai bine și să înțeleagă ce o motivează: dorința de a trăi în libertate și de a-și face propriile alegeri. Interacțiunile dintre Chrysantha și Alessandra sunt unele dintre cele mai puternice momente ale cărții, arătând cum conflictele și tensiunile din trecutul lor se rescriu pe măsură ce își dau seama de adevărata lor legătură.

„A trebuit să investighez. Ești un mister, iar mie nu-mi plac misterele. Îmi place să știu totul.”

Dar, povestea nu se oprește doar la conflictele dintre surori. Când Eryx Demos apare în peisaj, universul ei se răstoarnă. Chrysantha este pusă față în față cu un bărbat misterios care pare să amenințe tot ceea ce a obținut cu greu. Aici începe un joc de șah destul de periculos, în care Chrysantha se luptă pentru a-și păstra libertatea, în timp ce Eryx ascunde un secret care ar putea schimba totul. Tensiunea dintre cei doi este palpabilă, iar atracția dintre ei adaugă o nouă dimensiune poveștii. Se poate spune că între Chrysantha și Eryx se naște un „enemies to lovers” clasic, dar cu mult mai multe nuanțe, având în vedere motivațiile lor.

Recunosc că am avut dubii când am început să citesc această carte, deoarece o ador pe sora ei, Alessandra, și aveam așteptări mari. Totuși, Chrysantha m-a surprins plăcut, iar relația ei cu sora sa s-a dovedit a fi mult mai complexă decât am anticipat. Mi-a plăcut felul în care autoarea a reușit să creeze o eroină care nu se teme să-și urmeze visurile, chiar și în fața tuturor obstacolelor, și care se află într-o continuă căutare a propriului drum.

„Avem doar o singură viață. Trebuie să ne străduim din răsputeri să o facem cât se poate de bună. Iar când alții profită de puterile care le-au fost acordate, oare ce alegere ne rămâne, dacă nu aceea de a riposta?”

Întunericul din noi este o poveste despre putere, libertate și autodescoperire, cu un final care te lasă cu o dorință imensă de a citi mai departe. Dacă îți plac cărțile în care personajele feminine au esență, acest roman este cu siguranță pentru tine. Totuși, trebuie menționat că relația dintre Alessandra și Chrysantha poate părea uneori nerealistă, având în vedere cum a fost construită în prima carte, dar acest lucru nu diminuează cu nimic impactul poveștii. Traducerea excepțională îi aparține Simonei, căreia îi mulțumesc și o felicit pentru acest lucru.

Le mulțumesc prietenilor de la editura Storia Books pentru exemplarul oferit!