CityVisionMagazine

Nou spectacol imersiv la MINA: “Cosmos – Descoperă tainele universului”

MINA, singurul muzeu de artă imersivă din România, lansează pe 16 martie un nou spectacol, „Cosmos – Descoperă tainele universului”. Show-ul imersiv va oferi o incursiune captivantă și educativă în minunile cosmosului. Cu un focus amplu asupra Sistemului Solar și a cuceririlor umane în explorarea spațiului, acest spectacol, prezentat de Kaufland România, va purta publicul într-o călătorie fascinantă printre planete, stele și alte corpuri cerești.

Un aspect special al acestui spectacol îl reprezintă prezența invitatului extraordinar Dumitru Dorin Prunariu, singurul și primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic. Domnul Prunariu a făcut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”. Imagini capturate în această experiență uluitoare din spațiu vor putea fi văzute în cadrul show-ului imersiv pregătit de MINA.Fragmentele video de arhivă sunt extrase din filmul documentar românesc de scurtmetraj Opt zile în cosmos, regizat de David Reu.

„Cu bucurie ne alăturăm acestui spectacol captivant, care aduce în prim-plan minunile universului și realizările umane în explorarea sa”, a declarat Dumitru Prunariu. „Este o oportunitate minunată de a împărtăși pasiunea mea pentru spațiu și pentru descoperirile care ne-au schimbat percepția asupra lumii si Universului.”

Spectacolul „Cosmos – Descoperă tainele universului” este o producție proprie MINA, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad, cu coloana sonoră realizată de Alexei Țurcan. „Cosmos” va oferi o incursiune fascinantă în Sistemul Solar, prezentând detalii despre fiecare planetă, stea și alte corpuri cerești. De la informații despre structura și caracteristicile fiecărei planete până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoștințe și inspirație.

Întâlnire cu Dumitru Prunariu: Duminică, ora 11:30, la MINA

În plus, copiii vor avea ocazia să-l cunoască pe cosmonautul Dumitru Prunariu duminică, la ora 11:30, la MINA. Acesta va fi prezent pentru a împărtăși mai multe despre călătoria sa în spațiu și pentru a răspunde întrebărilor pasionaților de explorare cosmică, atât mari cât, mai ales, mici.

„Cosmos – Descoperă tainele universului” va fi prezentat la MINA începând cu data de 16 martie și va rula pentru o perioadă de 6 luni. Biletele sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul MINA, iar pentru mai multe informații și detalii despre programare, vă invităm să ne vizitați pe minamuseum.com.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România. Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery și Le Petit. Partenerii proiectului sunt George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA, Schweppes și Logitech.