CityVisionMagazine

FILMUL GREU DE UCIS (DIE HARD) A ÎMPLINIT 35 DE ANI DE LA LANSARE

Pe lângă producțiile cu tematică clasică de Crăciun, destinate întregii familii, abonații Disney+ se pot bucura și de o colecție impresionantă de filme și seriale de acțiune. Printre acestea se numără și legendarul Greu de ucis (Die Hard), care aniversează anul acesta, 35 de ani de la premiera pe marile ecrane.

Filmul îl are în rolul principal pe celebrul Bruce Willis în rolul ofițerului NYPD John McClane, care-și vizitează soția, pe Holly (Bonnie Bedelia) în Los Angeles, de Crăciun. Când Holly și alți protagoniși sunt luați ostatici de teroriștii germani în timpul unei petreceri de Crăciun la Nakatomi Plaza, McClane se transformă în singura lor rază de speranță.

În panteonul filmelor de acțiune, Greu de Ucis (Die Hard) a trecut testul timpului și rămâne un etalon al acestui tip de producții. Lansat în vara lui 1988, acesta a redefinit peisajul filmelor de acțiune, avându-l drept simbol pe eroul neînfricat, dar vulnerabil, John McClane, interpretat cu dedicare și carismă de Bruce Willis. Filmul continuă să captiveze publicul cu dinamismul său, cu secvențele de acțiune explozive și cu replicile tăioase. Povestea, pusă în scenă magistral de către regizorul McTiernan, trece dincolo de limitele unui film clasic de acțiune, chimia dintre personaje și îmbinarea momentelor de tensiune cu cele pline de umor și sensibilitate făcând ca această producție să fie atemporală. Sloganul filmului, „Este vremea Crăciunului în L.A., iar o echipă de teroriști este pe cale să ofere unui om de afaceri genul de cadou pe care nimeni nu și-l dorește”, transmite exact mix-ul unic al spiritului de sărbătoare, asezonat cu senzații tari și adrenalină.

Greu de Ucis a devenit, astfel, un fenomen cultural, dând naștere unei francize și influențând nenumărate filme de acțiune care au urmat. Pe Disney+, abonații pot descoperi o serie de producții pentru un plus de acțiune în perioada Sărbătorilor:

Văduva Neagră” (Black Widow) de la Marvel Studios, este un thriller de spionaj cu multă acțiune. Natasha Romanoff, alias Văduva Neagră, trebuie să-și înfrunte propriul trecut de spion și relațiile destrămate, lăsate în urmă cu mult înainte de a deveni parte din echipa Răzbunătorilor.

În filmul Gardienii Galaxiei (Guardians of the Galaxy), de la Marvel, aventurierul Peter Quill e urmărit de vânătorii de recompense după ce fură un glob misterios râvnit de un tiran cu ambiţii ce ameninţă întregul univers. Pentru a nu fi prins, Quill se alătură unui cvartet de neisprăviți: Rocket, un raton înarmat, Groot, omul-copac, letala şi enigmatica Gamora şi răzbunătorul Drax.

În Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre, viața idilică de pirat a ticălosului, dar fermecătorului căpitan Jack Sparrow se dă peste cap după ce dușmanul său, vicleanul căpitan Barbossa, îi fură vasul, Perla Neagră, iar mai târziu atacă orașul Port Royal, răpind-o pe frumoasa fiică a guvernatorului, Elizabeth. Într-o încercare galantă de a o salva și de a recuceri Perla Neagră, prietenul din copilărie al lui Elizabeth, Will Turner, își unește forțele cu Jack. Ceea ce Will nu știe este că o comoară blestemată l-a condamnat pe Barbossa și echipajul său să trăiască pentru totdeauna ca strigoi.

În Tron: Moștenirea fiul unui celebru creator de jocuri video primește un semnal de la tatăl său dispărut și pornește într-o captivantă misiune prin universul cibernetic pentru a-l salva.

Puteți viziona multe alte filme de acțiune și suspans grupa în colecția cu același nume de pe Disney+.

Datorită funcției de control parental, Disney+ rămâne o experiență de vizionare adecvată pentru toți membrii familiei. Abonații pot stabili limite de acces la conținut pentru adulți și pot crea profiluri protejate prin PIN, alături de profilurile deja existente pentru copii.