CityVisionMagazine

Un castel – muzeu privat dedicat lui Dracula s-a deschis în comuna Arefu, județul Argeș

Ajutat de poziționare, la poalele Cetății Poenari – a doua reședință a lui Vlad Țepeș -, castelul se dorește o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă și pentru copii, și pentru adulți, și români, și străini.

“Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luați în zilele Paștelui. E de-al locului numele și îl folosim plătind licență, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului – muzeu.

Turiștii sunt introduși într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Țepeș prin decorațiunile castelului, pereți din piatră și cărămidă pictați realizați de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita, obiecte care reproduc viața din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admirați Vlad Țepeș și boierii săi în mărime naturală. Două proiecții, dintre care una de animație concepută special pentru copii, le vor dezvălui aspecte din viața domnitorului.

Temporar muzeul găzduiește expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va găzdui expoziții itinerante ale unor artiști români.

Pe Metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari și împrejurimile muntoase ale zonei, un tun cu bile, oșteni în mărime naturală.

“Ne străduim să oferim vizitatorilor o experiență unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecție de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiție consistentă nu numai în bani, ci și în efort să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricțiile pandemiei, pentru că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ține evidențele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, precizează Cristina Stanciu

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Castelul a fost deschis pe 1 decembrie, gazdele dorind să ofere oaspeților chiar de Ziua Națională ocazia să redescopere unul dintre cei mai cunoscuți domnitori români, Vlad Țepeș, în poveștile spuse de istorici și mărturii filmate, în costume și atmosfera creată în castelul dedicat acestuia, în bucate și băuturi românești.

Familia Stanciu deține complexul turistic Dracula, deschis în urmă cu 26 de ani, cu o capacitate mare de cazare, teren de sport, un centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină, saună, și oferă grupurilor organizate de turiști, în vacanța lor la munte, și trasee montane cu ghid ori posibilitatea închirierii de atv-uri.

La circa 6 km de complex se află barajul şi lacul Vidraru, traseul turistic renumit „Valea lui Stan” şi statuia lui Prometeu.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș. Complexul este situat la 23 de km de oraşul istoric Curtea de Argeş, la 56 de km de Piteşti, respectiv 166 km de capitală.

https://casteluldracula.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/casteldracula

Instagram: https://www.instagram.com/casteldracula/