CityVisionMagazine

Cadoul perfect de Moș Nicolae: Totul e greu înainte să devină ușor, o poveste inedită pentru cei mici, despre perseverență și încredere

Se apropie cu pași repezi sezonul cadourilor din decembrie, care începe odată cu Sfântul Nicolae. Unul dintre personajele cele mai iubite de copii, Moș Nicolae, aduce cadouri copiilor cuminți, ca un preambul pentru Crăciun. Pentru părinții care vor să își bucure copiii cu un cadou distractiv și totodată util, ce poate fi mai potrivit decât Totul e greu înainte să devină ușor, o carte care inspiră și oferă o lecție importantă pentru părinți și copii deopotrivă: Să nu renunți niciodată la visurile tale!

Într-o lume aflată în continuă schimbare și evoluție, dezvoltarea personală a devenit un element esențial în educația copiilor. Cărțile din sfera aceasta reprezintă o resursă valoroasă în acest proces, oferindu-le copiilor nu doar noi cunoștințe, ci și instrumente și perspective care îi ajută să crească armonios și să devină adulți echilibrați. O combinație între o poveste captivantă și sfaturi educaționale, cartea Totul e greu înainte să devină ușor reprezintă un instrument esențial în biblioteca oricărui părinte dedicat creșterii armonioase a copilului său.

Autorii Luca Mazzucchelli și Giulia Telli aduc în această poveste un mesaj profund despre importanța perseverenței și a încrederii în sine, aspecte cu care copiii se confruntă în viața de zi cu zi. Într-o manieră educativă și emoționantă, aceștia oferă soluții pentru gestionarea nereușitelor, prezintă importanța sprijinului din partea adulților și încurajează copiii să nu se lase descurajați de eșecuri.

Cărțile de dezvoltare personală reprezintă o investiție valoroasă în viitorul copiilor noștri: nu doar că îi învață lucruri practice și teoretice, ci îi ajută să devină indivizi cu o perspectivă largă, cu abilități sociale și emoționale bine dezvoltate și cu încredere în propria valoare în lume. Prin intermediul cărților, copiii descoperă nu doar cunoștințe, ci și călăuză și inspirație pentru a deveni versiuni împlinite ale lor.

Luca Mazzucchelli, psiholog și psihoterapeut, și Giulia Telli, ilustratoare cunoscută ca @mammachelibro, formează un cuplu creativ care, prin această carte, dorește să aducă psihologia mai aproape de inimile copiilor și părinților. Fiind părinții a trei copii, autorii înțeleg provocările educației și dezvoltării copiilor în lumea modernă.

Totul e greu înainte să devină ușor nu este doar o poveste despre un câine-lup, ci și un ghid util pentru părinți în privința modului în care pot susține și încuraja determinarea copiilor lor. Cartea oferă o poveste despre perseverență și curaj, încurajându-i pe copii să-și urmeze visurile și să-și stabilească obiective clare. Prin lectură, copiii pot călători în lumea fantastică imaginată de autor și pot învăța lecții de viață valoroase, ceea ce contribuie la formarea unei identități puternice și la construirea încrederii în sine.