CityVisionMagazine

Netflix lansează trailerul și afișul pentru PARTEA 1 a ultimului sezon din THE CROWN

Partea 1 a ultimului sezon al THE CROWN va debuta pe Netflix pe 16 noiembrie. Primele patru episoade descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare. În prima lor vară în calitate de cuplu proaspăt divorțat, Prințul Charles și Prințesa Diana au petrecut două vacanțe foarte diferite cu fiii lor.

Diana era curtată de familia Fayed în sudul Franței, care le oferea tinerilor prinți o experiență luxuriantă pe iaht, jocuri video și seri private cu vizionări de filme. În același timp, Charles continua tradiția petrecând timp în Balmoral. Comparațiile între aceste două vacanțe s-au dezlănțuit în presă, fiind alimentate atât de paparazzi, cât și de biroul de presă al familiei regale. Pe măsură ce viața pe iaht și interesul constant al mass-media pierdeau teren, Diana își dorea să se întoarcă să-și vadă copiii care se întorseseră la Balmoral. O diversiune ce presupunea o călătorie la Paris părea să fie cea mai potrivită soluție, mai ales pe fondul unei urmăriri intense și agresive a presei.

După știrile despre accidentul de mașină în care au fost implicați Diana și Dodi, a urmat peste tot o revărsare uriașă de durere care a prins-o pe Regină nepregătită. În timp ce undele de șoc răsunau la Palat, Al Fayed încerca să se confrunte cu pierderea fiului său. Sperând că acestă durere comunucă îi va aduce pe el și pe familia regală împreună, el constată că este din ce în ce mai evitat.

De la sosirea pe Netflix în 2016, THE CROWN a fost nominalizat și a câștigat mai multe premii, inclusiv 15 nominalizări la BAFTA, 10 nominalizări la Globul de Aur (inclusiv 4 victorii), 69 nominalizări la Emmy în 5 sezoane (cu 21 de premii în 4 sezoane) și multe altele.

Despre THE CROWN:

Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă spune povestea reginei Elisabeta a II-a și evenimentele politice și personale care i-au modelat domnia.

Despre THE CROWN: Sezonul 6

Primele patru episoade (Partea 1) descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare. Ultimul capitol este spus în șase episoade (Partea 2). Prințul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton în urma morții mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice. Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles și Camilla și începuturile unui nou basm regal odată cu William și Kate. În partea a doua, vor fi Ed McVey și Luther Ford în rolurile prințului William și ale prințului Harry. Li se va alătura Meg Bellamy în rolul lui Kate Middleton. Acestea vor fi roluri de debut pentru toți cei trei actori.

Datele premierei: 16 noiembrie și 14 decembrie 2023

Format: 10 episoade x 60 de minute [Partea 1 – 4 episoade / Partea 2 – 6 episoade]

Creat și scris de: Peter Morgan

Producători executivi: Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw și Robert Fox.

Cu: Imelda Staunton în rolul Reginei Elisabeta a II-a, Jonathan Pryce în rolul Prințului Philip, Lesley Manville în rolul Prințesei Margaret, Dominic West în rolul Prințului Charles, Elizabeth Debicki în rolul Prințesei Diana, Claudia Harrison în rolul Prințesei Anne, Olivia Williams în rolul Camilla Parker Bowles, Bertie Carvel în rolul Tony Blair, Salim Daw ca Mohamed Al Fayed și Khalid Abdalla ca Dodi Fayed.

Partea 1 – Rufus Kampa (Prințul William) și Fflyn Edwards (Prințul Harry)

Partea 2 – Ed McVey (Prințul William), Luther Ford (Prințul Harry) și Meg Bellamy (Kate Middleton)

Urmărește trailerul aici.