CityVisionMagazine

Films in Frame lansează cel de-al treilea număr tipărit pe 9 octombrie

Films in Frame lansează cel de-al treilea număr tipărit pe 9 octombrie. Tema centrală a ediției de anul acesta vorbește despre cinematografele din România, cărora le este dedicat un întreg dosar, intitulat Înapoi la cinema. În cadrul acestuia se regăsesc analize, editoriale, portrete și interviuri care vorbesc despre modul de funcționare al unui cinematograf și viitorul acestora în România, dar și despre ce semnificație mai are el astăzi pentru oameni și ce amintiri au rămas cu noi din sala de cinema, de-a lungul anilor.

Revista este disponibilă pentru precomandă în perioada 26 septembrie – 5 octombrie, pe filmsinframe.com, la prețul de 35 lei. În plus, persoanele care o vor achiziționa înainte de intrarea ei în magazinele partenere vor beneficia de transport gratuit la cumpărarea a două exemplare (din numărul curent sau alături de oricare ediție anterioară a revistei). Revista va fi disponibilă din 9 octombrie la prețul de 40 lei în magazinele OTOTO, librăriile Cărturești și pe website-ul oficial al publicației.

De la o masă rotundă despre cum construiești un cinematograf de artă de succes (la care au participat Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, precum și Cristian Mungiu, Oana Radu, Ioana Dragomirescu și Simona Rădoi), la analize ale distribuției alternative în România și a vechilor cinematografe de stat, și până la amintiri din cinematografele copilăriei, dosarul propune cititorilor un moment de rememorare, dar și de proiecție al rolului și viitorului cinemaului în România.

Pe lângă tema centrală, revista abordează și alte subiecte, printre articole numărându-se un interviu extins cu Matei Dima (Bromania), portrete-omagiu aduse celor mai importante personalități din lumea filmului, care s-au stins din viață anul acesta, editoriale despre cum influențează social media cinemaul și ce unelte nebănuite cinematografice folosesc politicienii români în mediul virtual sau reportaje de festival.

Cu 148 de pagini pline de articole, interviuri și cronichete, acest număr a reunit unii dintre cei mai apreciați critici și jurnaliști de film, printre care se numără Flavia Dima, Victor Morozov, Ionuț Mareș, Ramona Aristide, Teodora Leu, Anca Vancu, Călin Boto, Alexandra Nistoroiu. Acestora li se alătură și personalități marcante din sfera culturală, dintre care îi amintim pe Cristian Mungiu, Radu Jude, Mihai Chirilov și Elena Vlădăreanu.

Mai mult, numărul tipărit de anul acesta întrunește numeroși artiști vizuali, printre care Cinta Fosch, Israel G. Vargas, Elodie Chiper, Oana Barbonie, Beatrice Arzoiu, Andreea Dumuța, Matei Branea și Maria Simina Dimancea.

Apărută în octombrie 2019, Films in Frame este o revistă online de film bilingvă, un un număr tipărit anual, care privește industria cinematografică locală și internațională de azi prin materiale atent scrise de către unii dintre cei mai cunoscuți critici și jurnaliștii de film români.