CityVisionMagazine

Art Granit, lider în producția și prelucrarea de piatră naturală, prezintă ultimele materiale inovative

Cu o experiență de peste 14 ani în industrie, Art Granit s-a impus ca o companie de top în domeniul selectarii și prelucrării pietrei naturale și a pietrei pentru construcții inginerești.  În calitate de reprezentant exclusiv al brandului spaniol Cosentino, lider mondial în domeniu, Art Granit aduce în atenția arhitecților și designerilor două branduri exclusive – piatra ultracompactă DEKTON și quartz-ul Silestone, materiale care îmbină frumusețea pietrei naturale cu rezistența și durabilitatea materialelor inovative.

DEKTON este un material cu proprietăți unice și posibilități nelimitate. Fiind o versiune îmbunătățită a pietrei naturale, depășește proprietățile altor materiale tradiționale, cum ar fi granitul sau marmura. Este un material non-poros, ceea ce îl face rezistent la pete și nu necesită prelucrare suplimentară.Este cel mai durabil material pentru blaturile de bucatărie și singurul din lume cu o garanție de 25 de ani. De asemenea, DEKTON este extrem de rezistent la zgârieturi și lovituri mecanice, făcându-l potrivit pentru zonele cu trafic intens, de la blaturi de bucătărie la fațadele clădirilor.


Silestone, pe de altă parte, este un compozit din Quartz, care combină frumusețea și eleganța pietrei naturale cu tehnologia avansată. Acest material se găsește într-o gamă largă de culori și texturi, permițând versatilitate în designul interior. Silestone are o rezistență remarcabilă la zgârieturi și impact mecanic, precum și la pete și substanțe chimice care se întâlnesc în baie și bucătărie.

Sustenabilitatea este dovedită nu doar prin prisma materialelor ci și prin regulile stabilite în fabrică  


Fabrica Art Granit este ECO friendly, este dotată cu stații de epurare care creează un circuit închis al apei în procesul de producție, evitând astfel consumul excesiv de apă. Totodată dispune de utilaje de ultimă generație care permit debitarea și prelucrarea pietrei chiar și pentru volume mari


Calitatea produselor și serviciilor ArtGranit se reflectă atât în proiecte private cât și în proiiecte publice precum Catedrala Mantuirii Neamului de la Iași, Rahmaninov Recidence sau City Gate și lista poate continua.

Cu o cifră de afaceri de 2 200 000 euro în 2022 fondatorul Art Granit, Marcel Vutcariov declară
Pentru 2023 preconizăm o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, bazându-ne pe servicii complete, inovație, sustenabilitate, valori care ghidează dezvoltarea companiei și care au fost și motivul pentru care liderul mondial Cosentino, ne-a ales ca parteneri exclusivi pe România.

Art Granit oferă soluții complete adaptate atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru cele rezidențiale. Pentru spațiile comerciale, compania pune la dispoziție materiale rezistente, capabile să facă față traficului intens, precum Granitul și DEKTON-ul pentru placări exterioare și Marmură, Quartz Silestone și Onix pentru placările de interior, menținând în același timp un aspect impecabil pe termen lung.


Produsele se pot admira și testa în showroom-ul Art Granit din Fabrica de Glucoză nr 6-8 sau online pe www.artgranit.ro.