CityVisionMagazine

Crama Villa Vinèa a câștigat patru medalii de aur și una de argint la IWCB Vinarium 2023

Villa Vinèacrama situată în Valea Târnavelor a câștigat patru medalii de aur și una de argint, în cadrul Vinarium Internațional Wine Contest 2023, competiția internațională de vinuri ajunsă la cea de-a XX-a ediție, ce s-a desfășurat în Regiunea vitivinicolă Dealu Mare. Anul acesta au fost înscrise 1.311 probe din 23 de ţări: Africa de Sud, Argentina, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Chile, Cipru, Croația, Franța, Germania, Georgia, India, Italia, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Moldova, România, Serbia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria. S-au jurizat 1.230 vinuri liniștite, 70 vinuri efervescente și 11 spirtoase, iar numărul total al judecătorilor a fost 41 (21 străini şi 20 români), provenind din 16 ţări.

Deşi punctajul minim pentru Medalia de Argint, conform Regulamentului OIV, este de 85 de puncte, datorită restricţiei conform careia doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima medie pentru Medalia de Argint a fost 88,00, ceea ce a făcut ca această medalie să fie una extrem de valoroasă.

Cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost următoarele:

“Participarea la competiția internațională IWCB Vinarium a devenit o tradiție pentru crama Villa Vinèa. Ca în fiecare an, medaliile obținute ne bucură și ne fac și mai devotați angajamentului nostru de a produce vinuri care să pună România pe harta oenologică internațională”, a declarat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

“Mă bucură în special că am obținut aurul pentru Spumantul Villa Vinèa Rosé Celést – Pinot Noir 2021, un vin tânăr, proaspăt, produs prin metoda tradițională și cu un raport calitate-preț excelent. Categoria vinurilor efervescente este una în creștere, în România, pentru care există un mare interes atât din partea celor care abia descoperă tainele oenologiei, cât și din partea cunoscătorilor. Sunt fericit că am reușit să poziționăm cel mai recent lansat spumant al nostru ca un vin de referință”, a completat Misi Dénes, Vinificator și Director de Cramă, în cadrul Villa Vinèa.