CityVisionMagazine

Cum să ai o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara?

E iarăși primăvară! Și odată cu ea a venit timpul să avem mai multă grijă de părul nostru, să ne aliniem rutina de îngrijire cu anotimpul reînnoirii. Pentru că, nu-i așa, la fel ca soarele cald de primăvară, ne place să adăugăm strălucire și viață podoabei noastre capilare.

      Îngrijirea părului primăvara este esențială pentru a avea mereu un aspect perfect, cu fiecare ocazie. Schimbarea sezonului, de fapt, poate pune o presiune pe părul nostru, care poate deveni tern, opac, mai puțin plăcut ca aspect.

Rutinele pentru îngrijirea părului includ utilizarea produselor potrivite, respectarea practicilor pentru a avea și a ne menține un păr sănătos și evitarea măsurilor care pot dăuna firului de păr. Deși nu există o abordare „one size fits all” a celei mai bune rutine de îngrijire a părului, majoritatea pașilor includ curățarea, hidratarea, hrănirea și protejarea părului.”, explică Corina Oprea, stilist Londa Professional.

De ce este important să-ți actualizezi rutina de îngrijire a părului pentru primăvară?

      Scopul? Să recuperăm strălucirea și să restabilim vitalitatea părului nostru. Acum este momentul în care părul este mai slab, mai fragil. Riscul este ca acesta să cadă, deoarece este un sezon de tranziție, un moment delicat pentru întreg corpul nostru.

Dacă simți că pierzi mai mult păr în această perioadă, nu-ți face griji! În cele mai multe cazuri este un fenomen fiziologic, apărut în urma reînnoirii naturale tipice primăverii. Toxinele acumulate în timpul iernii, smogul, poluarea ne pot face părul tern, fragil și foarte sărac. Acesta este motivul pentru care schimbarea sezonului este un moment cu adevărat stresant pentru părul nostru. De aceea, dacă vrem ca acesta să fie sănătos, frumos și strălucitor, este esențial să avem grijă de el în mod corect!”, punctează stilistul Londa.

Cum să oprești căderea părului primăvara și să adopți o rutină corectă de îngrijire a acestuia?

      Dacă primăvara provoacă o cădere a părului din ce în ce mai puternică, nu este suficient să alegi doar șamponul și balsamul potrivite, ci mai trebuie să mănânci și sănătos, să adopți comportamente utile și corecte pentru a avea grijă de părul tău.

Iată 5 recomandări din partea Corina Oprea – stilist Londa Professional – pentru o rutină corectă de îngrijire a părului primăvara:

1.     Tuns regulat pentru un refresh de lungime

Indiferent de anotimp, părul tău are nevoie de îngrijire. Cu toate acestea, primăvara, podoaba ta capilară are nevoie de o atenție suplimentară: e nevoie să îți împrospătezi tunsoarea. De ce? E simplu! Vremea rece deshidratează vârfurile, care cer o îngrijire intensivă.”, recomandă specialistul.

      Mai mult decât atât: Dacă vrei un păr cât mai sănătos, trebuie să te tunzi în mod regulat, să apelezi la tratamente și să aplici produse cu protecție termică pe păr de fiecare dată când te coafezi cu echipamente cu aport termic.

2.     Tratament intensiv

      „De asemenea, dacă visezi la un plus de strălucire, ia în calcul un tratament în salon: Revive It, Glaze it, Vitalize It și Rescue It. Vei observa cu adevărat schimbarea!”, adaugă stilistul.

3.     Fără apă fierbinte și fără spălat în exces!

      „Nu uita: părul nu se spală niciodată cu apă fierbinte, iar atunci când îl coafezi, respecți aceeași regulă. Fără temperaturi foarte înalte! Asta dacă vrei să nu îți deteriorezi cuticula și să îți deshidratezi părul. În plus, spală-ți podoaba capilară fără a exagera! Nu trebuie să-ți speli părul prea des, pentru a nu-l supune prea mult stresului. Ia în calcul: În fiecare zi pierdem aproximativ 80-100 de fire de păr, în timp ce atunci când ne spălăm părul, până la 250 pe zi.”, atenționează stilistul Londa Professional.

4.     Acasă… ca la salon! Optează pentru un ulei de păr pentru ultra îngrijire

      Un must have pentru îngrijirea de acasă a părului este uleiul cu formula ușoară Velvet Oil. Acesta conține vitamina E și ulei de argan. Include-l în rutina de îngrijire a părului tău!

5.     Stil de viață sănătos… păr sănătos!

      Nutriția joacă un rol cheie atunci când vine vorba de un păr puternic și sănătos, iar acest lucru este valabil mai ales primăvara. Când părul este slab și fragil, cel mai bun mod de a-l întări este adoptarea unui stil de viață sănătos.

      O dietă variată este primul pas către un stil de viață sănătos, dar nu este singurul. Există mulți factori care afectează sănătatea părului, astfel că reducerea acestor vicii poate face numai bine părului nostru.

      De exemplu, fumatul poate reduce oxigenarea bulbului firului de păr, împiedicând astfel ciclul normal de regenerare a părului. De asemenea, un nivel excesiv de stres provoacă deteriorarea firului și crește șansele de pierdere a părului, deoarece sporește producția de cortizol. Așadar, pentru a avea un păr sănătos și puternic primăvara, ia în calcul și acest sfat: încearcă să înlocuiești viciile cu obiceiuri bune (cât mai mult posibil), cum ar fi alimentația sănătoasă și activitatea fizică constantă. Rezultatul? De toate acestea, nu va beneficia doar părul, ci întregul corp.

           Și nu uita: bucură-te din plin de primăvară!