CityVisionMagazine

Cât de des ar trebui să folosești măștile faciale pentru o piele sănătoasă

Vrei ca tenul tău să benficieze de toți nutrienții furnizați de produsele de îngrijire folosite regulat? În acest caz este imperios necesar să știi cum funcționează fiecare în parte pentru a menține echilibrul pH-ului pielii tale.

Dacă nu știi sigur de câte ori pe săptămână poți aplica măștile de față, te afli în locul potrivit. Este o întrebare frecventă, al cărei răspuns nu este atât de simplu precum pare. Cum orice exces poate fi dăunător, acest principiu se aplică și în cazul măștilor faciale. Acestea reprezintă un obicei relaxant și o opțiune populară în rândul femeilor care își doresc un ten curat și luminos. Fie că este o mască homemade, sheet mask sau peel-off, fiecare tip are propriile efecte și avantaje asupra pielii.

Totuși, utilizarea prea frecventă poate conduce la eliminarea uleiurilor naturale ale pielii și la un dezechilibru al pH-ului, precum și alte posibile efecte secundare. De aceea este important să stabilim cât de des ar trebui utilizat fiecare tip de mască facială. Citește în continuare pentru a afla de câte ori pe săptămână poți aplica măștile de față.

Deși tratamentele faciale la un salon de cosmetică reprezintă o alternativă mult mai eficientă, deseori alegem îngrijirea de acasă din lipsă de prea mult timp liber. Frecvența aplicării acestora depinde însă de scopul măștii respective și de tenul pe care îl ai:

1. Sheet mask

Aceste măști faciale conțin ingrediente ce ajută pielea să se refacă din mai multe puncte de vedere însă rolul lor principal este hidratarea și luminarea tenului. Atenție, această mască oferă aceste beneficii cât timp este umedă. Odată ce se usucă, ea poate neutraliza mineralele și vitaminele din tenul tău. Îți recomandăm citirea în prealabil a ingredientelor ce formează substanța în care este îmbibată , înainte de a o cumpăra. Unele măști ar putea conține și substanțe chimice, ce ar putea irita pielea, deci te sfătuim să fii cu băgare de seamă ce alegere faci.

Unele persoane sunt tentate să folosească zilnic acest tip de măști, dimineața sau după muncă, însă specialiștii nu recomandă acest lucru. Anumite ingrediente ar putea bloca porii tenului, din cauza utilizării prea frecvente tocmai de aceea se folosește o data pe săptămână.

2. Masca pe bază de cărbune

Măștile peel-off pe bază de cărbune sunt extrem de eficiente când vine vorba de îndepărtarea impurităților, prafului sau a punctelor negre. Odată cu îndepărtarea acestor impurități și bacterii, masca poate îndepărta și din uleiurile naturale ale pielii tocmai de aceea se recomandă folosirea ei nu mai mult de o dată pe lună.

3. Mască pe bază de argilă

Măștile pe bază de argilă sun potrivite pentru aproape orice tip de ten, neprezentând riscul provocării unor iritații. În funcție de tipul de argilă, acestea pot trata probleme precum acneea, punctele negre sau chiar apariția ridurilor.

Argila este bogată în minerale naturale, rapid absorbite de ten, tocmai de aceea îl poate usca daca se folosește în exces. Specialiștii El Studio recomanda folosirea ei o dată sau de două ori pe săptămâna.

4. Mască din gelatină

O alternativă excelentă pentru îmbunătățirea nivelul de colagen! Când se usucă, ingredientele măștii intră în piele și o fac mai elastică și mai fină. Totodată o exfoliază ușor când se îndepărtează.

De câte ori pe săptămână poți aplica măștile de față din gelatină? Exfolierea exagerată nu este recomandată, tocmai de aceea îți sugerăm utilizarea acesteia de cel mult 2 ori pe lună!

5. Mască DIY

Încurajăm creativitatea și utilizarea ingredientelor pe care le ai chiar în casă, cât timp sunt cele potrivite! Măștile DIY pot include o varietate largă de ingrediente, precum turmeric, iaurt, aloe vera, ulei de cocos, argilă sau apă de trandafiri.

Pentru că sunt naturale, le poți utiliza chiar și de 3 ori pe săptămână! Ai grijă la cele pe bază de citrice, nu trebuie păstrate pe față prea mult timp ca să nu te irite.

Nu uita, îngrijirea tenului, acasă, nu echivalează efectele unui tratament profesional în salon, tocmai de aceea recomandarea specialiștilor este să apelezi lunar la cosmeticianul tău dacă iți dorești o piele impecabilă, tanără și sănătoasă.

În saloanele El Studio ai o reducere de 25% la tratamentele faciale Academie. Programează-te chiar acum în cea mai apropiată locație: www.el-studio.ro