CityVisionMagazine

Despre feminism și forța unei femei

Martie este despre femei, iar această celebrare a frumuseții și a feminității nu se epuizează în prima săptâmână, ci continuă în fiecare zi a celei dintâi luni de primăvară. Și nu doar atunci… Există o legătură strânsă între sărbătorirea femeilor și începutul primăverii, care simbolizează revenirea la viață, bucuria, speranța și iubirea. La fel cum natura înflorește, tot așa și oamenii simt nevoia unui nou început după o iarnă lungă. Astfel că, bărbații își reafirmă sentimentele de dragoste și apreciere față de femeile din preajma lor prin cadouri mai mult sau mai puțin simbolice, precum Mărțișorul, buchete de flori sau bijuterii. Sunt de părere că o carte reprezintă cel mai frumos dar pe care îl poate face cineva și, dacă aceasta cuprinde poveștile unor femei puternice, inteligente, neînfricate și chiar unice, atunci este neprețuită. Așa este și cartea Zenobistelede Cristiana Pantici, care trăiește și respiră putere și emoție.

Zenobistele de Cristiana Pantici

An apariție: 2022
Autor: Cristiana Pantici
Editura: Hyperliteratura
Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Sumar: Ce este feminitatea și în ce constă forța unei femei? Pot ele supraviețui împreună?

Am stat de vorbă cu 27 de femei din România, cu vârste între 23 și 91 de ani (scriitoare, jurnaliste, artiste, antreprenoare, profesoare, actrițe, influencerițe) și le-am întrebat ce înseamnă pentru ele puterea, libertatea și cum au reușit să atingă succesul, indiferent de câte obstacole au avut de întâmpinat. Te invit într-o călătorie emoționantă a descoperirii și transformării unor fetițe în adevărate femei care și-au pus amprenta în tot ceea ce au realizat.

Aceasta nu este o carte cu sau despre vedete mondene, cu conturi de Instagram perfecte și citate motivaționale de duzină, ci este o serie de povești despre situații dificile și alegeri, temeri și curaj, traume și vindecări, pierderi și regăsiri, dezamăgiri și împliniri, relatate frust și sincer. Este o carte despre frumusețea imperfecțiunilor, greutățile acceptărilor și metamorfozarea abuzurilor uneori în puteri speciale.

Nu în ultimul rând, este și cartea TA, datorită exercițiilor de introspecție și creative writing inspirate din biografiile fiecărei zenobiste, prin care îți vei da seama cât de puternică ești la rândul tău.

Părerea meaZenobisteleeste o carte pe care toate femeile ar trebui să o citească la un moment dat în viață. Este o lectură plăcută, menită să inspire și să amintească faptul că fiecare persoană e diferită. Este despre viață, fără filtre ori măști, e despre realitatea care ne înconjoară în diverse etape ale șederii noastre pe acest pământ. Greutățile prin care trecem se pot transforma oricând în învățături pentru ceilalți.

„Zenobistele e pentru femeile care trebuie să afle că nu sunt niciodată singure în procesul transformării lor.”

Cartea a adunat poveștile unor femei atât de diferite și totuși… atât de asemănătoare. Printre ele se numără: Zara Serinella, Gilda Comârzan, Aluziva, Melinda Teohari, Petronela Rotar, Oana Maria Zaharia, Anca Dumitrescu, Maria Popovici, Marilu Dobrescu, Rusandra Davideanu, Ada Galeș, Camelia Cavadia ș.a. Zenobisteleeste și povestea ta, așa cum este și a lor. Cartea este o călătorie literară printre zâmbete și lacrimi, iluzii și speranțe, pierderi și regăsiri. Este ca o șuetă între fete. Dincolo de toate, este o carte cu și despre femei… perfecte în imperfecțiunea lor.

Femeia care a devenit un profesor mai bun decât cei pe care i-a avut…

Femeia care creează momente în fotografie și la radio…

Femeia care și-a dat demisia în direct și a devenit virală…

Femeia care a călătorit ani întregi pentru a se cunoaște…

Femeia care oferă celorlalți aripi…

Femeia care s-a reinventat prin scris…

Femeia care s-a schimbat când a început să moară…

Și lista continuă la fel de surprinzător. Cartea se citește ușor, dar poveștile lor rămân veșnic în amintirea cititorului.

Cum văd aceste femei frumusețea, feminitatea, sexualitatea, eleganța, independența? Ei bine, vei afla citind cartea. Te asigur că nu vei regreta! Te vei regăsi, te vei descoperi, îți vei întelege eșecurile, fricile, dar și momentele de bucurie pură. Toate fac parte din viața noastră, iar noi, femeile… suntem o forță, o forță de nestăvilit.