CityVisionMagazine

Specialiștii recomandă: ulei de argan pentru un păr de revistă

Uleiul de argan este cu siguranță cel mai versatil și mai eficient ingredient pe care îl găsești în majoritatea produselor de înfrumusețare de pe piață. Efectele acestuia sunt imediate, tocmai de aceea se află în topul preferințelor marilor producători de produse cosmetice din întreaga lume.

Uleiul de argan este un produs magic și aici nu ne referim doar la mirosul delicat. Cunoscut de sute de ani, acest produs vegetal este folosit în întreaga lume datorită proprietăților sale curative.

Este uleiul de argan cel mai eficient când vine vorba de îngrijirea părului? Iată ce spun hairstiliștii El Studio.

Ce este uleiul de argan?

Cel mai rar din lume, uleiul de argan se extrage din semințele fructelor de argan, un arbore ce crește doar în Maroc. Galben deschis, transparent și cu un parfum subtil, „aurul Marocului” este extrem de bogat în vitamine și acizi grași mono și poli-nesaturaturati, acid linoleic și steroli, cu proprietăți antioxidante mult peste medie.

Care sunt beneficiile uleiului de argan asupra părului?

Uleiul de argan menține frumusețea și sănătatea părului. Acesta pătrunde în foliculul firului de păr hrănind și stimulând reîntinerirea acestuia, cât și a scalpului. Bogat în vitamina E, omega 3 și 9 și acizi grași, el sigilează părul, previne despicarea vârfurilor și repară zonele afectate de aparatele de styling cu căldură.

Multe studii au demonstrat și că datorită acestei poțiuni magice, părul crește mai repede și nu mai cade, totodată repară dezechilibrul scalpului uscat sau gras și vindecă afecțiuni precum psoriazis, dermatite sau eczeme ale scalpului.

Cine poate folosi ulei de argan?

Vești bune, indiferent de tipul tău de păr, ai liber la ulei de argan. Acesta identifică imediat problema cu care te confrunți și o remediază. Prin urmare nu te teme că vei avea un scalp și mai plin de sebum după ce folosești acest tip de ulei pe părul tău gras. El va echilibra nivelul de sebum secretat și iți va restabili hidratarea, strălucirea și vitalitatea naturală.

Cum folosești uleiul de argan?

Este extrem de important să alegi un produs de calitate, de preferință de uz profesional, care să și livreze beneficiile promise. Tocmai de aceea cea mai bună recomandare în acest sens vine din partea unui specialist din salonul de înfrumusețare. Utilizarea produsului poate fi și zilnică, însă este important să citești instrucțiunile și să le urmezi întocmai pentru cele mai bune rezultate.

Care sunt cele mai bune produse pentru îngrijirea părului pe bază de ulei de argan?

Pe shop.el-studio.ro găsești nenumărate produse profesionale pe bază de argan. Iată câteva dintre acestea:

Argan Olio Supremo, Elgon – ulei-tratament hidratant, ideal pentru părul uscat și deshidratat. Formula sa cu acid hialuronic, keratină și ulei de argan reface și hidratează intens părul poros și uscat lăsandu-l mătăsos și strălucitor. Oferă protecție UV, previne decolorarea și controlează firele rebele. Se aplică pe părul umed sau uscat.

Velvet Oil, Londa Professional – repară și hidratează părul slăbit și vârfurile despicate grație formulei inovative de ulei de Argan, extract de vitamina E și Panthenol.

Argan Moisturizing Elixir, Balmain – Ulei organic pur de argan cu efect de reîntinerire, strălucire pentru un păr cu aspect neted și sănătos, fără reziduuri. Proteina de mătase și uleiul de argan, stimulează retenția optimă a apei în interiorul celulei firului de păr, repară și protejează părul deteriorat, uscat și sensibil împotriva agresiunii factorilor externi.

Tratament pentru scalp seboreic, Moroccanoil – cu o formulă concentrată, este un amestec de ulei de argan bogat în antioxidanți și ulei esențial de ghimbir. Pe măsură ce nivelurile de ulei sunt reglate, semnele și simptomele pielii hiperactive a capului sunt ameliorate.

În concluzie, uleiul de argan este pură magie pentru orice tip de păr. Folosește-l cu încredere!