CityVisionMagazine

Cum să te recuperezi după un traumatism?

Accidentele provocate de automobile ascund o gamă largă de leziuni și durează ceva timp până sunt identificate. Recuperarea după un astfel de accident poate fi un proces dificil, fizic și emoțional. În cazul în care sunt prezente leziuni corporale, tratamentul medical poate include fizioterapie și/sau medicamente pentru durere. Este important să se urmeze indicațiile unui specialist și să se încurajeze activități regulate pentru a îmbunătăți funcția motrice și pentru a reduce durerea.

Dacă ai trecut recent printr-un traumatism, pe lângă vătămarea fizică trebuie avută în vedere și componenta psihologică. Stresul post-traumatic și anxietatea sunt factori ce îngreunează procesul de recuperare. Izolarea socială și sentimentul de frică sunt senzații frecvent resimțite de către cei care au suferit un traumatism. Familia, prietenii și persoanele competente (medic, psiholog) trebuie să fie alături de persoana în cauză și să-i acorde tot suportul necesar.

Beneficiile recuperării medicale în contextul unui traumatism sunt:

– recuperarea mobilității osteoarticulare și a forței musculare,

– controlul inflamației și ameliorarea durerii,

– recăpătarea capacității de a efectua mișcări complexe,

– reluarea activităților cotidiene și creșterea calității vieții.

În urmă cu ceva timp, mama mea a suferit un accident de mașină din care au rezultat sechele la nivelul picioarelor. Din dorința de a o ajuta să scape de dureri, am apelat la MSN Life Services, unde am descoperito echipă tânără, dinamică și cu experiență, precum și o clinică medicală de recuperare cu aparatură și echipamente de specialitate. Misiunea echipei este de a îmbunătăți și de a restabili capacitatea funcțională și calitatea vieții în contextul unor leziuni fizice, tisulare sau funcționale, cu promisiunea de a sprijini persoanele care se confruntă cu aceste probleme.

Cu o experiență de peste doi ani în domeniul serviciilor medicale de reabilitare și peste șapte ani în domeniul dispozitivelor medicale și tehnologii asistive, centrul medical MSN Life Servicesoferă o gamă largă de servicii, precum: fizioterapie, kinetoterapie, masaj, consultație medicală și proceduri specifice. De asemenea, au colaborări cu toate Casele de Asigurări de Sănătate Județene din țară, astfel că beneficiarii serviciilor pot deconta integral sau parțial, prin sistemul CNAS.

În concluzie, pot spune că la finalul celor zece ședințe de tratament personalizat, durerea din zona lovită a dispărut complet, iar mama mea se simte mult mai bine.

Îi poți găsi în Vidra, Ilfov sau în sectorul 6, zona Drumul Taberei și, dacă dorești mai multe informații, poți accesa: https://www.msnlifeservices.ro.