CityVisionMagazine

Intră în jocul nemilos al destinului

Tracy Wolff a creat un univers cu adevărat magic în jurul Academiei Katmere. Lumea imaginată de aceasta conține multe ingrediente populare pe care cărți ca Amurg (Twilight) sau Jurnalele Vampirilor (The Vampire Diaries) le-au avut înainte. În ciuda acestor asemănări izbitoare, seria Crave este o poveste seducătoare despre o iubire interzisă între o muritoare care descoperă că are abilități magice și o ființă nemuritoare. Credeam că am trecut în revistă toate cărțile despre vampiri și că am epuizat subiectul, deoarece nu am mai întâlnit alte volume care să-mi stârnească interesul, însă Tracy Wolff a reușit să reînvie un trend iubit de multe generații. Am fost nerăbdătoare să descopăr această nouă poveste, și pot spune că nu am fost dezamăgită, cu toate că personajul principal are tipologia specifică a unei Mary Jane.

Invidie (vol. 3 din seria seria Crave) de Tracy Wolff

An apariție: 2022
Autor: Tracy Wolff
Editura: CORINT, colecția Leda Edge
Titlu original: Covet
Traducător: Karla Dedu-Fotescu
Rating: ⭐⭐⭐⭐

Sumar: Viața lui Grace a ajuns într-un punct critic. De parcă încercarea de a absolvi o școală pentru ființe supranaturale nu ar fi suficient de stresantă, acum își face griji și din pricina relației sentimentale, care e mai complicată ca niciodată. Oh, iar Sângeroasa a decis să arunce o bombă de proporții epice asupra tuturor! Dar când a mers ceva lin și fără probleme la Academia Katmere?

Iar loviturile continuă să vină. Comportamentul lui Jaxon e mai rece decât iarna din Alaska, dacă ar fi posibil așa ceva. Cercul este divizat din cauza viitoarei încoronări a lui Grace ca regină a garguielor. În plus, s-a emis un mandat de arestare pe numele lui Hudson și al lui Grace pentru false crime, ceea ce s-ar putea încheia cu închisoarea pe viață și un blestem mortal, care nu poate fi dezlegat. Grace și prietenii ei vor fi nevoiți să facă alegeri și, din păcate, nu toată lumea va supraviețui…

Invidie este continuarea tulburătoare, captivantă și fascinantă a seriei CRAVE, perfectă pentru cei cărora le plac fantezia, temele care te pun pe gânduri, lumile  minuțios construite și personajele bine conturate și care continuă să evolueze. Le recomand cu căldură această carte fanilor seriilor LEGĂMÂNTUL și LUX semnate de Jennifer L. Armentrout ori celor care au adorat AMURG sau INSTRUMENTE MORTALE.” – One Mused

Această carte a fost sfâșietor de frumoasă!” – Book Wife Review

A avut romantism. A avut acțiune. A fost plină de suspans. A avut momente de tristețe. A avut momente de fericire. A fost intensă. A avut de toate!” – Frantic for Romantic

Invidie este o lectură distractivă și captivantă, cu o intrigă care te va ține cu sufletul la gură și cu personaje grozave, pe care simți nevoia să le încurajezi. Există dramă, există romantism, există acțiune și există inimi frânte. Îmi place direcția în care se îndreaptă seria și abia aștept să văd ce urmează să se întâmple!” – Cait’s Books

Părerea mea: Spre deosebire de primele două volume din seria scrisă de Tracy Wolff, această carte este o provocare: începe lent, iar ultimele 350 de pagini se transformă într-o cursă contracronometru. Cartea m-a purtat într-o nouă călătorie magică, de la Academia Katmere până la Curtea Dragonilor, apoi în tenebrele închisorii Aethereum. Continuând exact de unde s-a încheiat al doilea volum, am descoperit o Grace la fel de indecisă și greu de suportat cum era în Furie. În timp ce încearcă să se repună cu picioarele pe pământ și să înțeleagă ce se petrece în această lume magică, dar și cum să-și înfrunte viitorul, Grace nu se simte completă, nu cu adevărat. Însă prietenii nu o lasă la greu, iar Macy, Flint, Luca și Mekhi, împreună cu Jaxon și Hudson, o ajută pe tânără să meargă mai departe, să-și revină după întâmplările tulburătoare din cartea anterioară. Nu îi este deloc ușor, căci, pentru a-și face ordine în viață, aceasta e nevoită să facă o alegere sfâșietoare și să găsească un obiect magic care a fost pierdut în negura timpului. Totuși călătoria îi poartă pe aceștia prin locuri care le pun viețile în pericol.

„Îl iubesc pe Jaxon. Chiar îl iubesc. El m-a salvat când am ajuns aici, scoțându-mă din adâncurile înghețate ale depresiei și ale amorțelii care mă înconjuraseră de când muriseră părinții mei. Îi voi fi recunoscătoare tot restul vieții. El a fost prima mea dragoste. Și prima dragoste nu se uită niciodată, nu de tot.

De cealaltă parte e Hudson, care vede mult mai mult decât fata slabă și rănită care eram. El vede cine sunt cu adevărat și cine aș putea să fiu. Jaxon a vrut să mă protejeze, să aibă grijă de mine, dar Hudson vrea să mă ajute să învăț cum să am eu însămi grijă de mine.”

Ce mi-a plăcut? A doua parte a cărții Invidie are un grad de intensitate care te determină să nu o lași din mână, iar lumea magică este mult mai extinsă. Mi-am făcut o idee despre cum trăiesc și alte creaturi supranaturale și am descoperit sistemul de conducere al acestui univers. Da, și ființele nemuritoare sunt la fel de corupte și lacome. De asemenea, autoarea divulgă mitul creației lumii oamenilor și a celei supranaturale. Mai mult, cartea sudează în detalii perfect conturate legătura dintre două suflete pereche.

„Cheia nu e să-ți trăiești viața lipsit de regrete, ci să încerci mereu să iei cea mai bună decizie pe care o poți lua în acel moment, pentru că regretul va veni indiferent dacă îți place sau nu. Însă dacă ai dat tot ce ai avut mai bun, ei bine, asta e tot ce poate cere cineva de la tine.”

De multe ori, această carte s-a simțit ca o călătorie inițiatică. Am avut de-a face și cu o evoluție a personajului principal feminin, deoarece Grace a avut multe revelații despre cine este și cine vrea să fie. În plus, relațiile ei se maturizează – de la prietenie până la cele sentimentale. Mi-au plăcut și noile personaje pe care le-am întâlnim în această călătorie de peste 800 de pagini, în special cei doi prizonieri, Remy și Calder. Există și câteva teme care te pun pe gânduri, în special cele despre dragoste, sacrificiu, vinovăție și impactul psihic pe care îl exercită acestea, precum și necesitatea reformelor într-un sistem învechit și corupt.

”Acțiunile au consecințe. Se comit greșeli. Se frâng inimi. Dar să judeci acele consecințe? Să decizi consecințele pe care trebuie să le înfrunte cineva? Acelea sunt doar alte acțiuni, iar acele acțiuni duc la și mai multe consecințe, adeseori distrugătoare. Devine un ciclu infinit, pe care nu avem nicio speranță să îl rupem dacă nu alegem diferit.”

Am primit romanul ca urmare a colaborării cu Libris.ro și o recomand tuturor celor care preferă acest gen. Îți place să citești? Îți place să descoperi lumi, să călătorești prin intermediul cărților? Ești preocupat să te dezvolți și să faci lumea mai frumoasă? Crezi în oameni? Îți plac întâlnirile cu ei? Crezi în prietenie, respect, inteligență, iubire? Dacă da, înseamnă că avem multe în comun. Poți descoperi o mulțime de lecturi minunate pe Libris.roLibris.ro este despre oameni, frumos, viitor, despre a construi împreună, despre speranța și povești care devin realitate.