CityVisionMagazine

Catalin HIDEG, proprietarul SANIMED, a fondat primul institut privat de cercetare, inovare si productie in biotehnologii avansate din tara

SANIMED, companie fondată de omul de afaceri Catalin HIDEG în 2013, este un centru model în cercetarea românească, reprezentativ atât la nivel naţional cât și internațional.

După un efort considerabil depus de-a lungul anilor, Catalin HIDEG a realizat cu fonduri europene primul centru privat românesc destinat cercetării-dezvoltării în domeniul biotehnologiilor, introducând în premieră pe piața românească o serie de tehnologii și de produse inovatoare. 

SANIMED activează în comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu.

În vreme ce centrele de cercetare din România au intrat în declin, SANIMED a devenit cea mai importantă platformă de cercetare, inovare şi producţie în biotehnologii avansate din România.

Graţie unei viziuni ştiinţifice coerente – viziune conturată de Catalin HIDEG -, SANIMED a devenit primul institut privat de cercetare-dezvoltare în biotehnologii avansate, cu aplicaţii în domeniul biomedical din România, fiind promotorul unui ambiţios proiect internaţional privind obţinerea de noi produse farmaceutice.

“SANIMED constituie practic singurul caz de evoluție a unui centru de cercetare din România, din ultimele decenii. Într-adevăr, toate centrele de cercetare din România au înregistrat un declin pronunțat după decembrie 1989, reducându-și treptat liniile tehnologice și personalul”, ne-a declarat omul de afaceri Catalin HIDEG.

Cercetarea științifică la SANIMED, coordonată de Catalin HIDEG

Sintetizând, în încercarea de a reda amploarea activităţii ştiinţifice, vă prezentăm departamentele de cercetare ale platformei de la Călugăreni:

Pentru îmbunătățirea activității administrative și de control al cercetării și producției Catalin HIDEG a înființat Departamentul de bioinformatică, arhivare, bibliotecă și baze de date. Un astfel de serviciu intern este necesar mai ales în ce privește dezvoltarea de algoritmi pentru corectarea, stocarea și analiza datelor specifice biologiei moleculare: dezvoltarea de tehnologii de stocare/regăsire a datelor biologice, algoritmi de analiză a secvențelor de ADN; dobândirea de experiență în utilizarea pachetelor software folosite în bioinformatică; tehnici algoritmice utilizate în bioinformatică.