CityVisionMagazine

7 sfaturi pentru a-ți menține unghiile sănătoase și puternice

      Fiecare femeie visează să aibă mâini și unghii impecabile. Și da, este important să avem unghii sănătoase, nu doar pentru aspectul estetic, ci și pentru că unghiile spun multe despre persoana noastră. Aspectul unghiilor ne poate ajuta să înțelegem dacă suferim de unele tulburări sau afecțiuni care nu au nimic de-a face cu unghiile. Un exemplu? Știai că din colorarea unghiilor putem vedea semnele unei dificultăți la nivel circulator sau respirator?

      Mâinile noastre sunt foarte stresate, deoarece sunt expuse în mod constant agenților atmosferici care le atacă și le deteriorează. Nu numai degetele sunt afectate, ci și unghiile care devin fragile și se rup. În plus, utilizarea frecventă a lacurilor de unghii agresive și a produselor semipermanente nu ajută la creșterea echilibrată a unghiilor.

Ia aminte! Unghiile nu pot să respire sub stres constant, și astfel, acestea își pierd vitalitatea.

      De asemenea, „unghiile pot fi atacate de bacterii și ciuperci în cazul unol leziuni mici sau peelinguri, care pot provoca apariția de infecții. Acest lucru se întâmplă, deoarece mâinile ating în mod constant obiecte care pot fi contaminate cu bacterii. De aceea, sfatul este de a proteja mâinile și unghiile cât mai mult posibil cu o doză bună de cremă hrănitoare și hidratantă care acționează, de asemenea, ca o barieră în calea agresiunilor externe.”, punctează Diana Marandiuc, Education Manager OPi.

Cheia pentru o manichiură perfectă?

      Ei bine, totul stă în rutina de îngrijire. Și poate că, mulți dintre noi, nu realizăm cât de important este să avem grijă de mâinile și unghiile noastre, mai ales că sunt folosite la fel de mult ca oricare altă parte a corpului. De la spălatul vaselor, până la alte activități pe care le faci zi de zi, toate pot afecta sănătatea unghiilor.

Iată 7 sfaturi care să te ajute să ai unghii puternice și sănătoase, la tine acasă:

Ia zilnic vitamine

      Vitaminele ajută la întărirea unghiilor. Cunoscută și sub numele de vitamina H sau vitamina B7, biotina este un nutrient vital necesar pentru producția de keratină a organismului, proteina fibroasă care este componenta principală a părului, a pielii și a unghiilor. Biotina este conținută în mod natural în alimente precum pește, ouă, leguminoase, cereale integrale și nuci, precum și în unele fructe și legume.

Tratează cu atenție cuticulele și nu-ți mai roade unghiile

      Bucățile mici de piele de pe părțile laterale ale unghiilor, precum și cuticulele în exces, nu trebuie niciodată rupte, mușcate sau tăiate într-un mod nepotrivit. De fapt, acestea acționează ca protecție în jurul unghiilor noastre, iar dacă sunt îndepărtate în moduri nepotrivite pot provoca infecții. Din aceste motive, este recomandabil, de asemenea, să renunți la obiceiul de a-ți roade unghiile. Pe lângă faptul că nu este deloc atractiv, acesta este un obicei foarte nesănătos pentru unghii și organism. Pielițele, precum și cuticulele crescute în exces, trebuie îndepărtate ușor cu o forfecuță sau rearanjate cu un instrument special pentru cuticule (din lemn).

Evită substanțele puternice

      „Pentru a-ți menține unghiile curate, evită expunerea lor la substanțe puternice care se pot găsi în săpunuri antibacteriene, săpunuri de vase sau chiar în produse destinate îndepărtării lacului de unghii. În plus, atunci când speli vasele, poartă mănuși pentru a-ți proteja mâinile.”, este sfatul specialistului.

Ai grijă să te hrănești corect

      Nutriția este, de asemenea, un factor fundamental pentru sănătatea unghiilor. Atunci când anumite substanțe lipsesc din corpul nostru, unghiile se pot rupe mai ușor, pot fi mai fragile și chiar mai uscate. De asemenea, și creșterea lor este influențată de nutriție: lipsa unor elemente precum fierul, sulful și calciul poate provoca o creștere lentă și discontinuă. Pe de altă parte, deficitul de vitamina B determină apariția dungilor și uscăciunea unghiei. Pentru sănătatea unghiilor, calciul nu trebuie să lipsească niciodată din alimentația ta. Îl poți asimila consumând iaurt, somon și legume cu frunze verzi. Nu uita nici de fier, care este la fel de important și, de asemenea, stimulează creșterea. Acesta este conținut în carne roșie, crustacee, leguminoase și fructe uscate. Alimentele bogate în zinc sunt, de asemenea, indispensabile, importante pentru a face unghiile mai puternice și mai rezistente: produsele lactate, ouăle, leguminoasele și orezul brun sunt perfecte.

Optează pentru unghiile scurte

Dacă niciodată nu ai reușit să ai unghiile lungi și puternice, nu mai insista! Menține-le la lungimi scurte, constant. Astfel va fi mult mai greu să le rupi sau să le agăți.

Hidratează bine unghiile și cuticulele

      Când vorbim despre hidratare, ne gândim întotdeauna la piele. Dar nu uita, unghiile și cuticulele sunt atacate de solvenți, lacuri de unghii, detergenți și stres zilnic! Prin urmare, au nevoie de hidratare profundă pentru a le împiedica să se întărească. Ca și corpul nostru, unghiile respiră, trăiesc și sunt, de asemenea, „însetate”. De aceea, „este esențial să-ți menții mâinile hidratate. În special, în sezonul rece este foarte important să-ți hidratezi unghiile și cuticulele. Optează pentru o loțiune pentru unghii și asigură-te că aplici o cremă de fiecare dată când te speli pe mâini. Poți folosi linia de loțiuni pentru mâini și cuticule OPI’s Avoplex, tratamente infuzate cu ulei de avocado.”, recomandă specialistul OPI.

De asemenea, amintește-ți să bei cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi.

Alege un întăritor de unghii cu keratină

      Majoritatea lacurilor de unghii care promit să întărească unghiile, de fapt, nu sunt întotdeauna soluția ideală: adesea le întăresc atât de mult încât se rup la cea mai mică presiune. Soluția reală se găsește în keratină: prezentă în mod natural în unghii, dacă este adăugată și într-un întăritor bun, poți considera că ai găsit remediul definitiv pentru unghiile rezistente.