CityVisionMagazine

Saune, relaxare, băi… totul pentru sănătatea ta mintală și fizică

      Zi de zi porți cu tine diferite sarcini: ai grijă de casă, de familie, ai grijă să-ți îndeplinești sarcinile de la job, dar… STOP! A sosit timpul să ai grijă și de tine! Și ce poate fi mai potrivit decât un loc în care poți beneficia atât de relaxare pentru minte, cât și de relaxare fizică. Da, toate aceste dorințe-nevoi pot fi îndeplinite într-un singur loc: Ensana Health Spa Hotels! Acolo unde resursele naturale vindecătoare întâlnesc ospitalitatea.

      La Sovata, specialiștii Ensana te ajută să găsești echilibrul dintre corp și spirit și, mai ales, să îl menții. Vei simți căldura pe piele în diferitele saune și băi de aburi, vei petrece timp în sălile de relaxare și oazele de wellness și te vei bucura din plin de momentele speciale de bunăstare însoțite de terapeuții noștri. Toate sunt posibile cu câteva ingrediente cheie puse la dispoziția oaspeților noștri:

      Apa termală – cu beneficii demonstrate de câteva secole – este bogată în minerale, relaxantă și regenerantă. La Sovata, ai ocazia să experimentezi puterea de vindecare a izvoarelor naturale minerale prin hidroterapie, băuturi curative, dar și prin terapii cu inhalații.  

      De asemenea, apa sărată folosită în baza de tratament este extrasă din Lacul Ursu și este benefică în terapii de relaxare, cu efect anti stres.

Cum decurge programul de relaxare în hotelurile Ensana?

      Simplu, frumos… cu calm! Ziua începe cu un mic dejun sănătos, dietetic și ușor de digerat, bogat în nutrienți și vitamine, dar mai ales, delicios!

      Apoi urmează o baie în piscină sau poți opta pentru saună. Hotelurile Ensana oferă wellness deplin și facilități SPA. Sauna finlandeză a devenit din ce în ce mai răspândită, folosită ca tratament de wellness fizic și mental. De fapt, baia de căldură contribuie la eliminarea toxinelor și a impurităților pielii prin transpirație.

      Ziua e abia la început! Fă o plimbare! Ai toate motivele! În zonă nu există poluare industrială: aerul de la Sovata e bogat în aeroioni negative, mai ales în zona Lacului Ursu și a salbei de lacuri mai mici de pe același masiv de sare (Lacul Mierlei, Aluniș, Roșu, Verde). O altă curiozitate este vegetația extrem de abundentă în ciuda solului sărat. Oriunde pe glob unde există masive de sare, vegetația din zonă este săracă sau zona este complet aridă, deșertică. La Sovata coexistă aerul pur, apa sărată, masivele de sare vizibile chiar la suprafață pe alocuri și vegetația extrem de abundentă și verde chiar și iarna. Climatul de aici este de cruțare, sedativ, caracterizat de variații foarte mici ale temperaturii, precipitațiilor, umezelii, vitezei vântului, presiunii atmosferice, ceea ce face ca sejurul să detensioneze intens psihicul și să combată oboseala cronică.

      „Oaspeții noștri vor fi cu adevărat răsfățați, pentru că un sejur petrecut aici contribuie la îmbunătățirea stării lor de sănătate, dar, totodată, punem accent și pe prevenție. În baza de tratament, aceștia vor descoperi numeroase tipuri de băi termale și vor putea profita din plin de efectele extraordinare ale ingredientelor naturale ce asigură un binemeritat răsfăț: săruri, uleiuri esențiale sau diverse plante cu efecte terapeutice și relaxante. În plus, pe lângă starea de bine și răsfăț, băile termale înfrumusețează pielea, destind mușchii și drenează toxinele din organism.”, explică dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.

      Optează pentru o baie aromatizată revitalizantă! O baie fierbinte în care vei beneficia din plin de aromele plantelor terapeutice poate fi modul ideal de revitalizare. Această baie îți răsfață simțurile și îți destinde musculatura. Sau poți alege o baie de plante relaxantă, atât de benefică după un an foarte obositor.

Atât de îndrăgite, băile cu sare merită și ele toată atenția: au efect relaxant și drenant asupra organismului. Bulele și curenții de apă masează ușor corpul și îl relaxează, în timp ce sarea detoxifică și curăță pielea.

     Și, nu în ultimul rând, pe lângă toate acestea, oferă-ți un moment de relaxare totală: o baie cu nămol, pentru că nămolul este un alt ingredient prețios la care poți apela pentru a te elibera de stres și care îți va răsfăța toate simțurile. Dar nu oricare, ci nămolul cel extras din Lacul Ursu. De mare ajutor pentru o stare de bine sunt, de asemenea, masajul și tratamentele faciale. Acestea au la bază ingredientele naturale, ideale pentru un ten fresh și luminos!

Așadar, ce cadou mai potrivit ai putea să-ți faci pentru a intra în noul an cu forțe proaspete, decât un sejur de frumusețe și relaxare?

Pentru mai multe informații, accesează www.ensanahotels.com