CityVisionMagazine

Gustul inconfundabil al sifonului – acum într-o variantă reinterpretată

Îți mai amintești gustul plăcut și răcoritor al sifonului? Era nelipsit de la mesele în familie, fiind un ingredient care ajuta la prepararea siropurilor sau chiar a șprițului. Da, sifonul… gustul pierdut al copilăriei. Timpurile s-au schimbat și în prezent este mult mai ușor să îl preparăm acasă. Avem nevoie doar de un aparat special care nu ocupă mult spațiu în bucătărie, cu ajutorul căruia putem obține apa carbogazificată dorită. Dar să începem cu începutul:

Ce este sifonul?

Sifonul este denumirea apei cu dioxid de carbon adăugat în urma creșterii presiunii. Concentrația de CO2 este între 0,2 și 1% și, în urma adăugării acestuia se formează acidul carbonic, care conferă un gust acidulat. Însă nu trebuie confundat cu apa minerală acidulată. Aceasta din urmă poate fi carbogazoasă și conține dioxid de carbon în mod natural. Însă sifonul nu poate fi obținut din izvoare, ci este realizat printr-un proces de carbogazificare, cu ajutorul unor aparate speciale, care în prezent pot fi folosite și acasă.

Consumat în cantități moderate, sifonul este sănătos și nu dăunează organismului. Prin conținutul de dioxid de carbon, acesta poate crește senzația de sațietate. În plus, sifonul este un element de bază al unei varietăți de băuturi alcoolice sau non-alcoolice.

Cum îl poți prepara cu ușurință acasă?

Cu ajutorul aparatului SodaStream, care se adresează deopotrivă pasionaților de inovații, design, precum și celor care adoptă un stil de viață echilibrat, apreciază calitatea în fața cantității și care pun preț pe experiențe de neuitat. În plus, SodaStream este un brand care promovează sustenabilitatea și grija față de natură: un singur aparat înseamnă economie pe termen lung, dar mai ales reducerea consumului de sticle de plastic din comerț. Astfel, îți poți face propria apă acidulată, proaspătă, oricând ai poftă de o băutură diferită.

Atenție! Întotdeauna se carbonatează doar apa plată, nimic altceva. Dacă dorești să prepari un sirop, cocktail sau chiar șpriț, primul pas este carbonatarea apei plate în sticla specială SodaStream, apoi folosești sifonului rezultat în diverse combinații.

De ce să alegi un aparat SodaStream?

  1. Ai un singur aparat, ce poate fi folosit fără curent și fără baterii.
  2. Ai mereu sifon proaspăt cu gust bun și poți decide gradul de acidulare în functie de numărul de apăsări pe buton.
  3. Este la îndemână, fiind ușor de folosit, la orice oră.
  4. Butelia poate fi reîncărcată – schimbul cu o butelie nouă se face simplu, din magazinele care comercializează produsul (fizic și online).

Dacă te-am făcut curios, produsele sunt disponibile pe site-ul: https://www.kitchenshop.ro/brand-sodastream . Mai mult, în luna decembrie, modelul SodaStream Spirit alb poate fi achiziționat cu o reducere de 25% – oferta este pentru cei care au calitatea de membru KitchenShop.