CityVisionMagazine

Top 10 trandafiri numiți după persoane celebre

Trandafirii au o istorie lunga și plină de culoare. Au fost simboluri ale iubirii, frumuseții, războiului și politicii.  Genul Rosa are aproximativ 150 de specii răspândite pe tot mapamondul. Cultivarea trandafirilor în gradină a început acum aproximativ 5.000 de ani, cel mai probabil China. În perioada romană, trandafirii au fost cultivați pe scară largă în Orientul Mijlociu. Erau folosiți la sărbători, în scopuri medicinale și ca sursa de parfum. Nobilimea romană a înființat grădini mari de trandafiri pentru public în sudul Romei.

image
image

Trandafirii au avut o cerere atât de mare în secolul al XVII-lea, încât regalitatea considera trandafirii sau apa de trandafiri drept mijloc legal de plată și erau adesea folosiți ca troc și pentru plăți. În anii 1800, soția lui Napoleon,  Josephine, a înființat o colecție extinsă de trandafiri la Chateau de Malmaison, o proprietate în vestul Parisului.

Trandafirii au fost și rămân sunt cu siguranță cele mai iubite flori din lume, datorită aspectului și mirosului unic. Extrem de versatili, trandafirii și-au adjucat pe lângă ziua îndrăgostiților și tot ceea ce ține de evenimente speciale. Trandafirii se bucură de o popularitate imensă, în special trandafirii arbuști și trandafirii de gradină. Disponibili într-o gamă uimitoare de forme, dimensiuni și nuanțe, trandafirii sunt floarea de rezistență în orice curte și gradină din întreaga lume.

De-a lungul timpului, trandafirii au fost florile preferate ale celebrităților de pe întreaga planetă. Astfel, în anul  1986 trandafirul a devenit emblema națională Statelor Unite, după ce președintele Ronald Reagan a declarat oficial acest lucru, în timp ce stătea în faimoasa gradină de trandafiri a Casei Albe.

Mulți trandafiri au fost numiți după persoane celebre, de la președinți și prime doamne, regalități, actori, cântăreți, pictori și scriitori. O listă de personalități care au făcut înconjurul lumii, precum:  Abraham Lincoln, Freddie Mercury, Prințesa Diana, Marilyn Monroe, Pierre Cardin și mulți alții.  

Specialiștii în trandafiri de la FamousRoses au realizat un top al celor mai speciale soiuri de trandafiri numite după persoane celebre.

LEONARDO DA VINCI ®  – Trandafirul  care pare că tocmai a ieșit din panza lui Da Vinci. Nu există o modalitate mai bună de a-l aminti pe marele Leonardo da Vinci decât de a numi o creație a naturii după el. Trandafirul Leonardo este cu siguranță una dintre cele mai frumoase flori care poartă numele celebrităților și artiștilor. Florile sale de culoare roz bengalez cu peste 90 de petale, sunt bogate și au un parfum ușor, perfect formate în stilul trandafirilor englezești.  Este o creație romantică a Casei Meilland Richardier, o operă vie intitulată „Trandafirul”, dedicată lui Leonardo da Vinci.  Un motiv în plus pentru care trandafirul Leonardo da Vinci merită găzduit în gradină e faptul că înflorește repetat și abundent. În plus, are o rezistență foarte crescută la îngheț și la boli, fapt recunoscut și prin certificarea ADR, titlu care se acorda doar celor mai rezistenți trandafiri din lume. Trandafirul Leonardo da Vinci se mândrește și cu medalia de aur la Monza, o distincție care îl pune în valoare și mai mult.

MONICA BELLUCCI ® – Un trandafir clasic, dar în același timp glamour, seducător, o apariție spectaculoasă care cucerește încă de la prima înflorire prin culoare și parfum năucitor. Pe scurt, o creație a Casei Meilland Richardier inspirată de Monica Bellucci și dedicată în întregime acestui mare nume în lumea cinematografiei.  Monica Bellucci defilează cu o floare mare și o culoare spectaculoasă și neobișnuită de roz închis în interiorul petalei și alb-crem pe exterior, în combinație cu un parfum intens de cuișoare și anason. Monica Bellucci este un trandafir excepțional ce se pretează foarte bine și ca flori tăiate în vază. La maturitate, atinge înălțimi de 80-100 cm. Deja câștigător de premii internaționale, trandafirul Monica Bellucci este cunoscut și sub numele de Anis Perfumella.

JULIO IGLESIAS ® – Un soi hibrid de trandafir creat de cultivatorul Meilland și prezentat lumii în 2004. Numele a fost dat în onoarea cântărețului spaniol, Julio Iglesias. Trandafirul are o culoare originală, crem, cu numeroase striații de roșu închis, dar și un parfum puternic cu note de citrice și verbenă de Madagascar. Altfel spus, când înflorește, strălucește. Poate de aceea, Julio Iglesias este una dintre cele mai de succes creații Meilland. La maturitate planta poate atinge înălțimi de până la 1m.

JUBILE DU PRINCE DE MONACO ® –  Acest trandafir încântător și elegant este cunoscut și sub denumirea de „Foc și gheață”. A fost folosit pentru a celebra Încoronarea Prințului Albert de Monaco, fiul Prințesei Grace, Prințesa de Monaco.  Mantia sa bicoloră, cu petale de culoare albă cu extremitățile roșii, este excepțională pe toată durata sezonului, iar abundența înfloririi, calitățile deosebite ale plantei și rezistenta foarte ridicată la maladii plasează acest trandafir pe primele poziții în inimile iubitorilor de trandafiri pentru care gradina este ca o a doua casă. Acum vă puteți bucura de aerul regal pe care acest trandafir magic îl poate oferi unei grădini, un exemplar apreciat în întreaga lume. La Buenos Aires a primit Medalia de Aur, iar în SUA, la AARS (All America Rose Selection) a primit cea mai prestigioasă recompensă acordata unui trandafir.

CHARLES DE GAULLE ®- Creație a Casei Meilland Richardier în 1974, acest tip de trandafir care poartă cu mândrie numele de Charles De Gaulle este un trandafir foarte rezistent cu o prezență impunătoare. Un trandafir magnific, cu flori mari de 35-40 de petale, cu un diametru de 10cm, într-o nuanță neobișnuită de mov – liliachiu și cu un parfum intens de verbenă și lămâie, parfum pentru care a și câștigat premiu în 1978, la Belfast. Acest trandafir este o plantă floriferă, rezistentă la boli, cu un frunziș amplu care, la maturitate, va atinge înălțimi de 80/90 cm.

PIERRE CARDIN ® – Casa Meilland Richardier a creat în 2008 o carte de vizită pentru adevărații grădinari ai lumii. Cine are un Pierre Cardin, cine se bucură de cele 32 de petale roz – somon presărate cu „praf de stele” înțelege că acest trandafir neobișnuit de frumos este o piesă care nu trebuie să lipsească din portofoliul niciunui iubitor de roze care se respectă.  Cu florile sale somptuoase, cu parfumul sau puternic, cu vegetația ce poate atinge înălțimi de 80-100 cm și o foarte bună rezistență la maladii, acest trandafir pare să fie alegerea potrivită dacă vreți ca gradina să fie una specială. Mai ales că Pierre Cardin este unul dintre acei trandafiri iubiți și premiați în repetate rânduri pentru calitățile sale excepționale.

EDITH PIAF ® – Trandafirul denumit după celebra cântăreață Edith Piaf este unul extrem de frumos, de culoare roșu închis, cu frunze mici. Acest trandafir exprimă bine viața pasională a acestei extraordinare cântărețe. Florile sale elegante de aproximativ 56 de petale emană un parfum puternic cu note fructate, parfum pentru care a și fost recompensat cu premiul întăi la Concursul Mondial al parfumurilor de trandafiri de la Nantes. Înflorește din primăvara până la îngheț. Elegant și extrem de pasional, acest trandafir spectaculos va fi, cu siguranță, superstarul grădinii.  

MISTER LINCOLN ® – Unul dintre trandafirii favoriți din toate timpurile din lume, numit după unul dintre cei mai faimoși oameni ai lumii, Abraham Lincoln. A fost crescut de Weeks în 1964 și introdus în SUA de Conard-Pyle în 1965. Un trandafir deosebit renumit în special pentru aspectul sau roșu catifelat și parfumul de citrice extrem de plăcut pentru care veți vrea să veniți și mai des în gradină doar ca să-l admirați și să îi lăudați frumusețea simplă. Mister Lincoln nu e nicidecum pretențios, dimpotrivă, e un soi liniștit, cuminte, matur chiar. Culoarea sa roșu închis și petalele catifelate sau parfumul sau puternic și minunat fac din acest trandafir o priveliște perfectă atunci când petreceți timp în gradină.

O dovadă clară că Mister Lincoln este apreciat de marii grădinari ai lumii este premiul pe care îl deține, și anume mult râvnitul premiu AARS (All-America Rose Selections). Altfel, vorbim despre un trandafir cu înflorire repetată din luna mai și până toamna tărziu.  

CLAUDE MONET ® – Un tablou viu, semnat Claude Monet, e pe cale să ajungă în gradină direct de la casa Delbard. Florile sale mari galbene cu roz pastel sunt izbitor de frumoase. Are o perioadă lungă de înflorire din primăvară până la primul îngheț de toamnă. Are un parfum ușor, dar este rezistent la boli. A fost dezvoltat în anul 1992. Așezați-l lângă celelalte opere de arta din gradină și veți avea propria galerie de artă parfumată pe care să o pueti vizita și admira în fiecare zi.  

LOUIS DE FUNES ® – Un trandafir deosebit de frumos dedicat marelui actor francez Louis de Funes. Trandafirul poarta semnătura casei Meilland Richardier care ne încântă încă o dată cu un soi teahibrid. Culoarea portocalie a fost aleasă de către acest mare amator de trandafiri și va aduce zâmbete pe chipul oricărui privitor. Flori de aproximativ 32 de petale, cu diametrul de aproximativ 10 cm, într-un frunziș strălucitor, ne încântă din luna mai până la îngheț. Înălțimea la maturitate este de aproximativ 80-100 cm. Pentru calitățile sale deosebite a fost recompensat cu 3 medalii inclusiv aur la Geneva și Monza. Atrăgătoare și extravagantă, precum actorul, datorită căruia și-a primit numele, așa poate fi caracterizată frumusețea de neegalat a trandafirului Louis de Funes.

Considerat regele florilor, datorită frumuseții, mirosului și varietății, trandafirul ocupă un loc special în istorie. O floare de trandafir înconjurată de spini seamănă cu un rege înconjurat de gărzile lui cu aspect feroce.  Trandafirii există de secole și ne aduc bucurie și dragoste. Dacă vă doriți un trandafir celebru în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveți de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume!

La Famous Roses găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma gradina într-o galerie de artă. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.