CityVisionMagazine

Poluarea, radiațiile și zahărul, inamicii tinereții

Știm deja că expunerea neprotejată la soare accelerează procesul de îmbătrânire cutanată. Însă un alt mare dușman al pielii  este poluarea, un pericol la care cu toții suntem expuși. La aceștia, se adaugă și zahărul, despre ale cărui efecte nocive asupra pielii puțini sunt conștienți.

Atenție la poluare!

Poluarea, foarte prezentă mai ales în zonele urbane, generează radicali liberi care duc la oxidarea celulelor pielii. Emisiile de la autovehicule, fabrici, dar și fumul de țigară au un efect negativ asupra pielii: oxidare, deshidratare și reducerea nivelurilor de colagen și elastină. Poluarea aerului este cea mai frecventă dintre toate cele care afectează pielea. Poluanții atmosferici dăunează pielii prin inducerea stresului oxidativ. Expunerea prelungită sau repetitivă la niveluri ridicate ale acestor poluanți poate avea efecte negative profunde asupra pielii. Poluarea este constantă, iar particulele suficient de mici pentru a intra în piele, ceea ce duce la creșterea sensibilizării și accelerarea procesului de îmbătrânire.

Cum poate fi combătută poluarea?

Industria frumuseții ne oferă foarte multe produse de îngrijire a pielii anti-poluare, care răspund acestei probleme. De la demachiante profunde, la exfoliante, aceste produse sunt special concepute pentru diminua efectele poluării. Trebuie să ne asigurăm că am eliminat toate urmele de machiaj înainte de a ne spăla 9pe față. Să urmăm o rutină strictă de noapte, deoarece pielea tinde să se reînnoiască peste noapte – hidratarea este esențială în timpul nopții.

Pe timp de zi, este esențială atât protecția împotriva radiațiilor solare, cât și folosirea unei creme care are în formulă ingrediente patentate cu rol activ anti-poluare, cum este EXO-P din crema de zi ISDIN A.G.E. REVERSE DAY. EXO-P formează o barieră protectoare pe suprafața pielii, oferind o protecție multiplă anti-poluare: reduce aderarea la piele a particulelor de poluare PM2.5, combate activitatea radicalilor liberi și reduce daunele provocate de hidrocarburi.

Zahărul produce glicarea

Ce este glicarea?Este un proces fiziologic cauzat de excesul de glucoză care se combină cu proteinele de colagen și elastină pentru a genera formarea de produși finali de glicosilare (AGEs – Advanced Glycation End-products). Acest proces începe de la vârsta de 20 de ani și crește în fiecare an. Produșii finali de glicosilare A.G.E.’s deteriorează colagenul, făcându-l să își piardă fermitatea și capacitatea de a susține pielea.

Cum poate fi combătută glicarea?

Există ingrediente active anti-glicare, care încetinesc formarea de produși avansați de glicosilare, menținând funcțiile colagenului și elastinei și redând pielii elasticitatea și fermitatea naturale.

Crema remodelatoare facială de zi ISDIN A.G.E. REVERSE DAY este un tratament facial remodelator cu triplă acțiune anti-aging.În afară de protecția anti-poluare prin EXO-P, hidratează și remodelează conturul facial cu ajutorul acidului hialuronic reticulat și al Syn-Hycan, tripeptide de ultima generație, care penetrează dermul și stimulează fibroblastele să producă mai mult colagen și elastină, crescându-le calitatea și rezistența și remodelând astfel conturul facial. Acidul Hialuronic reticulat oferă hidratare intensă, de durată și susținută pentru pielea îmbătrânită, aducând feței un aspect mai ferm și mai hidratat timp de 24 ore.  ISDIN A.G.E. REVERSE DAY ajută la încetinirea formării  de produși finali de glicosilare (AGE) datorită acțiunii Carnozinei, o dipeptidă cu efect antioxidant împotriva stresului oxidativ și proprietăți de întinerire celulară.

Crema se aplică în cantități foarte mici în fiecare dimineață pe pielea curată și uscată de pe față și gât, cu mișcări ascendente până la absorbția completă.

Produsele de îngrijire ISDIN pot fi achiziționate online și din farmacii.

Preț recomandat 436,73 RON.