CityVisionMagazine

O să-ți faci un mare bine consumând EVA Sardine!

Acizii grași Omega-3 se regăsesc, în cantități mai mici sau mai mari, în mai multe alimente. De exemplu, în uleiuri vegetale cum sunt cele de rapiță și soia, în nuci și semințe, în legume precum conopida, broccoli și gulie, în leguminoase ca mazărea și fasolea, în fructe cum sunt  avocado, banane, zmeură, căpșune, afine, mango, piersici și ananas. Dar de departe, conținutul cel mai mare de acizi grași esențiali Omega-3, atât de benefici sistemului cardiovascular și nu numai, îl are peștele. Într-un top al speciilor bogate în Omega-3, sardinele ocupă un loc fruntaș, după halibut, hering, macrou, stridii și somon. Marele avantaj pe care micuții peștișori îl au în fața… greilor, este acela că e un pește mult mai accesibil ca preț față de „contracandidații” săi. Iar după sardine, cu mai puțin Omega-3 decât ele, sunt păstrăvul și tonul proaspăt. Care, culmea ironiei, sunt specii care sunt în topul preferințelor culinare.

Ei bine, sardinele sunt niște pești pe cât de mici, pe atât de grași și foarte nutritivi, conținând aproape toți nutrienții de care organismal are nevoie, de la vitamina B12 la vitamina D, și de la proteine la seleniu. Cât despre Omega-3, în 100 de grame de sardine se găsesc nu mai puțin de 1480 mg.

Sigur, nu te trimite nimeni la pescuit de sardine, pentru că vin ele la tine! Și vin tocmai din Marea Adriatică, în savuroasele conserve EVA, în mai multe sortimente, pentru toate gusturile și preferințele: EVA Sardine în ulei vegetalEVA Sardine în ulei vegetal cu lămâieEVA Sardine în ulei de măslineEVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute și EVA Sardine în sos tomat.

Nu doar delicioase și sănătoase ci și extrem de versatile, sardinele EVA pot fi consumate, desigur, ca atare, ca gustare, dar și ca fel principal, în combinații variate: în salate, în pizza sau paste, ori alături de o mămăliguță aburindă și chiar și un mujdei de usturoi. Și cine iese câștigat din treaba asta?! Bineînțeles că voi!