CityVisionMagazine

Cum să economisești bani pentru cadourile de Crăciun. Trucuri și idei de cadouri pentru a te bucura de magia sărbătorilor fără griji

Se apropie cea mai frumoasă perioadă a anului, cea a sărbătorilor de iarnă. Pentru mulți, însă, este și perioada în care cheltuielile tind să scape de sub control în frenezia sezonului festiv, iar odată cu majorarea prețurilor la nivel mondial, tot mai mulți oameni sunt îngrijorați de ceea ce urmează.  De la servirea cinei tradiționale de Crăciun și toate ornamentele, până la alegerea cadourilor potrivite pentru familie și prieteni, sărbătorile pot deveni o perioadă stresantă nu doar din cauza agitație și aglomerației, dar și prin prisma cheltuielilor și a nenumăratelor opțiuni care devincopleșitoare.

Planificarea bugetului

Ce rămâne de făcut pentru a echilibra bugetul la final de an și totodată pentru a-i onora pe cei dragi cu un cadou potrivit?

În primul rând, este bine să-ți faci un buget în care să incluzi suma pe care ești dispus să o aloci pentru cadourile din acest an, dar și o estimare a cheltuielilor pentru această perioadă. O altă variantă să economisești este să îți setezi un buget fix. Poți analiza câți bani ai cheltuit pe cadouri în anul anterior și să stabilești o sumă pe care să o aloci anul acesta, de la care să nu te abați. Puțină planificare, împreună cu un plan de economisire bine pus la punct, pot transforma Crăciunul într-o experiență mult mai plăcută.

De asemenea, o documentare atentă a ofertelor disponibile este cheia. Poți utiliza comparatoarele de prețuri online pentru a afla care sunt brandurile care oferă cel mai bun preț pentru produsele pe care dorești să le cumperi.

Cumpărăturile online, o variantă eficientă

Potrivit datelor Reveal Marketing Research din 2021, o treime dintre respondenții unui studiu realizat pe un eșantion de 1.000 de respondenți, respectiv  36% au declarat că au preferat să comande cadouri online, comparativ cu 31% în anul precedent. Așadar, față de anul 2020, trendul s-a menținut constant, cu o ușoară creștere a procentului (5%), iar românii se arată tot mai deschiși spre varianta online.

Chiar dacă alegi să achiziționezi cadourile online, este important ca acest lucru să fie făcut din timp, pentru a obține cele mai atractive prețuri și a nu întâmpina dificultăți cu livrarea, întrucât transportul poate dura mai mult în această perioadă a anului.

Specialiștii în gestionarea finanțarea spun că achiziționarea cadourilor înainte de luna decembrie reprezintă o decizie mult mai eficientă. Acest lucru te va ajuta să-ți gestionezi finanțele într-un mod echilibrat, fără a trăi cu sentimentul că toți banii au zburat din cont în doar două săptămâni.

Optează pentru cadouri sustenabile

Indiferent ce vei alege să dăruiești anul acesta, încearcă să optezi pentru variante utile și sustenabile pentru a contribui la reducerea plasticului. Alege branduri cărora le pasă de mediul înconjurător și utilizează  materiale durabile și reutilizabile pentru a reduce deșeurile în exces.

Recipientele reutilizabile pentru apă pot fi o idee de cadou potrivită pentru persoanele care vor să-și îmbunătățească stilul de viață și vor să acorde o mai mare atenție alegerilor sustenabile. Totodată, fiind un produs util în viața cotidiană, cei dragi își vor aminti de tine zi de zi și le vei aduce indirect un zâmbet pe buze, chiar și în cele mai mohorâte sau agitate zile.

O alegere sustenabilă poate fi unul dintre produsele Waterdrop, brand care încurajează  un regim sustenabil de hidratare. Spre exemplu, setul pentru degustare Christmas cu Sticlă reutilizabilă și Microdrinks de la Waterdrop, vine împachetat în hârtie tematică și eco-friendly. Poți alege să dăruiești o sticlă borosilicată cu aspect mat, rezistentă la căldură și zgârieturi, sau din oțel inoxidabil în nuanța preferată, alături de o cutie de Microdrinks pe care să le poți lega cu o panglică ecologică și o crenguță de brăduț. Totodată, din două seturi poți face mai multe cadouri pe care să le oferi celor dragi, , gata să fie așezate sub bradul de Crăciun.

SNOW, aroma sezonului în ediție limitată, se alătură seturilor de degustare care conțin mixuri de ingrediente, precum coacăzele negre, socul negru, acai, mango, cactus, guarana, mure, dar și nucă de cola, psysalis, rozmarin, iarbă de lămâie sau mentă.

Noul sortiment îmbogățește apa cu o serie de extracte naturale din plante, fiind încă o opțiune sănătoasă pentru o hidratare corespunzătoare. Afinele, unele dintre cele mai puternice fructe antioxidante, reprezintă o sursă bogată de vitamine și minerale importante pentru organism, ajutând la creșterea imunității. Cu un gust unic dulce-acrișor, acestea sunt bogate în vitamine esențiale, perfecte pentru sezonul rece. Mărul, unul dintre cele mai consumate fructe, este bogat în fibre și nutrienți, adesea folosit în lupta împotriva virusurilor datorită conținutului ridicat de vitamina C ce întărește sistemul imunitar.

Există multe alternative pentru a nu fi nevoit să cheltuiești mulți bani pe cadourile de Crăciun. Trebuie să renunți la cumpărăturile impulsive și la tendința de a merge într-un magazin pentru a cumpără primele lucruri care îți  ies în cale, în ultimul moment.  

Pentru mai mult amuzament și voie bună, poți implica și familia pentru a face mici economii. De exemplu, fiecare membru al familiei poate pune într-un sertar o sumă fixă săptămânal sau, puteți crea în timp fiecare un fond de urgență destinat cadourilor. Foarte mulți își doresc să nu cheltuiască sume colosale în această perioadă, iar strategiile vor funcționa mai eficient atunci când vă puteți consulta și motiva împreună. În plus, cei mici vor fi foarte bucuroși să participe la „jocul economiilor”, iar cu această ocazie vor învăța lecții prețioase despre finanțe personale și mici economii.